Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csigás Zoltán

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem túl szívderítő látvány, ahogy a magyarok egymás torkának ugranak a Csíki sör skandallum örvén. Csodálkozni persze nincs ok, a magyar kommentnép szinte bármin képes összeveszni, amiben egyáltalán elképzelhető erkölcsi és nacionalista álláspont. A Csíki Sör pár évvel…..
Csigás Zoltán 2017.02.13 17:28:52
@TonyCaviar: Pontosan! Sosem értettem, hogy miért kell két cég vitájából nemzeti kérdést csinálni, és azt sem tudom megemészteni, hogy vannak akiknek át lehet vágni a hátán, ha a balta nyele piros-fehér-zöld szalaggal van betekerve! Az ilyesmi kimondottan árt a nemzetnek, az meg főleg, hogy aki így gondolkodik, az meg van róla győződve, hogy, aki nem osztja maradéktalanul a nézeteit, az egyenesen az ellentáborba tartozik!
Sziráki Ancsa írása: Bizonyos körökben azt mondják, hogy nem szabad paskolni a lovat, mert az számára ismeretlen, hisz a ménesben nem alkalmazzák egymás közt a lovak – hogyan is tennék – és emiatt ijesztő lehet számára, félre értelmezi az emberi elismerést. Ez mind igaz, egy csikónál, aki még csak…..
Zabla & Kengyel Ettől kifekszem! 2016.09.29 07:38:59
Frakk és bukósisak? Én ezt nem tudom "megenni"! Minek kell bukósisakban lovagolni a kiképzett lovat? Ez olyan számomra, mintha a saját kutyámat csak harapásbiztos lánckesztűben sétáltathatnám. Természetesen nem vagyok kobakellenes. Azt a fiataloknak minden helyzetben hordani kell - a balesetvédelem…..
Nyolcszor bizonyultunk a Földön élő 7 milliárd emberből a legjobbnak...ül a diliházban egy elmebeteg és ezt mondogatja. A gondozók próbálják vele megértetni, hogy ez egy Olimpia, ahol a sportban versenyeznek nemzetek. Így lehetséges az, hogy nyolc aranyérmet szerzett Magyarország olyan…..
A számjegyeknek gyakran a szellemi világgal, a hitvilággal összefüggő jelentése van. Ezek között különös figyelmet érdemel a hetes szám, melynek kultúrtöréneti összefüggéseiről egész lexikon is készült. Cikkünkben a hetes szám és az Eurázsiai sztyeppeövezet (a Kárpát-medencétől az Altajig terjedő…..
Szia István! A képen látható csikó annyiban különbözik az általam korábban belovagolt lovaktól, hogy a kezdetektől kapicánnal futószáraztam és a kézen történő munka során is kapicánnal készítettem elő lovas alatti munkára. A nyegeg alatti munkához a kapicánt…..
Csigás Zoltán 2014.08.16 14:28:39
@patkószeg: Szerintem nem is létezik a lóval kapcsolatosan "igazán" amerikai eszköz, sem kifejezés, sem képzési mód! Ami ott található, az mind valami európai,ázsiai, Spanyol és nem utolsósorban Magyar eszköz vagy módszer "koppintása"! Pl. a magyar betyár bandákban volt olyan személy aki a szilaj jószág megszeliditéséhez értett, és az volt a neve, hogy "fülbe súgó"! Hol volt akkor még Monty Roberts? De, ha megnézzük a western nyerget, az is igen hasonló a bock nyereghez, vagy a zabla a hattyúzablához! Ha pedig egy nomád mongol csizmát egy western mellé teszünk, ott is egyértelmű a hasonlóság! És nyilván nem a régebbit másolták az újabbról! Ezért nem vagyok én oda ettől a "western mániától", hiszen azt akarják nekünk eladni vele, ami voltaképpen a miénk!
Csigás Zoltán 2014.08.16 17:17:26
@patkószeg: Világos, csak jártamban keltemben elég sok lovardában jártam, és sokszor találkoztam "oktatókkal", akik pl. a hordász említésére a ló háta felé nézegettek, a baltavágás hallatán pedig szinte sokkot kapva keresték a szörnyű sérülést a lovon! Persze mikor olyan lovasoktatói és edzői álláshirdetéseket látok, hogy " 8 általános végzettséggel, lovaglásért cserébe" meg nem kell tudni semmit, mert egyéni módszerekkel dolgozunk", akkor nem is csodálkozom az ilyesmin!
Zabla & Kengyel Légy befogadó! 2014.07.26 07:15:10
Légy befogadó, nyitott az új gondolatokra! Akár olyanokra is, amelyek teljesen eltérnek attól, amit a környezet elvár, vagy sugall. Ne gondold azt, hogy ha valaki másképp csinálja, akkor az bolond, vagy idióta! A fenti fotó mindezt egyszerűen szemlélteti. I. Ferenc József császár…..
művész-ember Pornós Krasznai 2013.12.19 22:01:49
Bolyki Gyuri írása  Megy az össznépi felháborodás, hogy szegény Krasznai Tünde nem mehetett a Parlamentbe gyerekeknek énekelni. Az RTL Klub meg olyan tökös, hogy közölte: ha Krasznai nem mehet, akkor nem megy a többi sem! Mert, hogy ők nem engedik megkülönböztetni a…..
Csigás Zoltán 2013.12.21 18:22:40
@Peter_Cs: Hogy őszinte legyek én nem is találkoztam ilyennel, néhány ismerősöm, akik már régóta zenélnek megpróbálta, de ki is esett mind! Egyébként pedig a hanggal mihelyt a mikrofonba jut, azt csinálok amit akarok, még az én rackes koncert alapommal is, nemhogy egy stúdió keverővel!
Csigás Zoltán 2013.12.21 19:00:20
@Peter_Cs: A celebfaktor azt jelenti, hogy "nekünk köszönhetsz mindent, nélkülünk semmi vagy, így aztán azt és akkor csinálod amikor és amit mondunk!" :-)
Tiltakozunk az ellen, hogy az Országgyűlés több tízezer alkotó és előadó (zenész, író, filmes, képzőművész) zsebéből akarja jogos jövedelmének 25%-át kihúzni. Továbbá a jogdíjainkból saját döntésünk alapján kulturális támogatási célra szánt összegeket is az…..