Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Utazolany

72 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élet írja Mi lenne, ha... 2016.05.19 21:34:27
Nem minden horror ami véres. Csak a kisujjamat kéne megmozdítanom, hogy gyanúba keverjelek. Senki sem hinne neked. Még egy képpel is alá tudom támasztani az "igazamat". Elég egy kis propaganda szöveg és máris a fél internet értem sír.  De vajon felmerülne bárkiben is, hogy ez csak egy szimpla…..
Vagy már meg is történt? Mit csinálsz, ha a sötét utcán valaki csendesen mögéd lopózik és azt teszi, amit legrémebb rémálmaidban se gondolnál - fegyvert emel rád? Vagy fegyver nélkül, egyszerűen neked esik és fojtogatni kezd? Nekem szerencsém volt, időben elmenekültem, és…..
10 elvárásokat felülíró, agyament akadály és azok egy lehetésges megoldásai Bangkokban. - nehogymá élvezd az ottlétet te sápadtarcú! 1.) A tuktukos nem ismeri a térképet. És különben is egy lélegző spam. Ugyan a szemkontaktus (amit úgy ér el hogy eléd vágódik) már igent…..
Utazolany 2015.04.27 06:36:11
@vladimir0370: Tudom, és írtam mást is, de ez a bejegyzés most az idegesítő akadályokról szól. A 300 BHT-os thai masszázs pedig pontos találat. Ezen az áron már találni profikat is. Pl a Khao San roadi Pai Spa falain belül. A teáuk zseniális!
Utazolany 2015.04.27 06:42:31
@anci01: Sosem tudhatod hogy jól jártál-e csak azért mert féláron tudtál venni valamit. Alkudni alkudtam, nem ez a probléma. Hanem hogy tisztában vagyok az árral, és nyilván nem akarom én sem megkopasztani, de nemegyszer kaptam meg hogy mivel én fehér vagyok ezért biztosan van pénzem és ő éhezik... ez nem érv, és sok hét után fárasztó is. Az Euro váltással meg két próbléma van. Csak a bankjegyen szereplő összeget váltja át, annak töredékét nem. És ahogy írtam, sebtiben megváltoztatja az árfolyamot a hivatalos bank! csak hogy lehúzzon. Megértem hogy nem tudnak mit kezdeni ezzel a pénznemmel hisz egyik szomszédos országban sem használják, minden empátiám az övék. Az árakkal egyetértek, valóban európaiak. Nem olcsó egyáltalán. Azért érdemes idejönni hogy az ember megismerje, de sokadszorra már nincs mit megismerni, akkor már elmúlik a varázsa.
Utazolany 2015.04.27 08:17:14
@DavidT: nekem india után volt kellemes élmény Thaiföld. Észak India még oke de a turistákbol elő goa borzalom volt.
ขอบคุณ = kop khun kap = köszönöm   ..
Thaiföldön 543-mal előrébb tart a dátum éve, mint nálunk. Azaz 2015 04.27-én ők 2558 04 27-ét írnak. Az újév nem jár dátumváltással, és egy éjszakánál többet, 3 napot szánnak az ünneplésére! Ennek nyitánya egybeesett az utolsó Thaiföldön töltött napommal. Micsoda…..
Ázsia Moszkvája - Bangkok. A maga kommunista bájával, fényűző pompájával a hatalmas néppel és a betevő csillogó, szemet kápráztató cirkusszal első tapasztalásra érdekes, másodikra pedig... újabb kihívással szolgál.Első utam során pihentetően hatott rám a sok apró…..
Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel, a tuk-tuk világ felfal, magáévá tesz, hogy egész életen át kísértsen. Srácok, nem viccelek. Itt aztán az ábécé is tuktukkal kezdődik. Agresszíven kínálják a fuvart akkor is ha látják hogy nincs rá szükséged. 3 napos ott…..
Tegye fel a kezét az a turista aki kétszer járt Siem Reapban. Nalátjátok, erről beszélek. Mindenki tanul a hibájából. Kivéve engem. Bár a blogbejegyzés ezidáig vázlat maradt, most megosztom veletek mit gondoltam tavaly erről a helyről mikor először jártam itt: Kambodzsa egy kis…..
Koh Changon egy utazási irodán keresztül foglaltunk buszjegyet Siem Reapba, Kambodzsába. Itt található az Angkor Wat nevű híres templom és környező romjai. Az ember azért megy oda Thaiföldről, mert csak 30 napig érvényes a vizummentesség. Ha átléped a határt és jössz is vissza,…..
Koh Samed szigetén eltöltött két mesés nap után fejvesztve menekültünk átmentünk Koh Chang, más néven az elefántok szigetére. Itt elefántok élnek. Nem tudom létezik-e még szabad, őshonos példány, mert én csak láncra verve láttam őket. Lépten nyomon elefánt-hátas túrák…..
Édes drágáim, próbálok jót írni és vártam mikor jön egy kellemes partszakasz vagy 5 perc szemembefolytonvisszarepülőbogár mentes időszakot, de eddig csak fogyott az az energia belőlem amit itt reméltem feltölteni. Az időnk nagy része költözködéssel telt, mert minden helyen…..
Épp Thaiföldön járok, Koh Samed szigetén, amit legszívesebben Koh Szemétnek becézek, ugyanis ameddig a szem ellát szemét borítja mindenhol. Mégis mindennek megkérik az árát. Még a főutcára is 200 BHT (kb 2000 Ft) belépőt kérnek. A kikötőben "Welcome to the Paradise" felirat…..
Bár a szállásunk a kikötő közvetlen közelében volt, mégsem zavart a hajóforgalom. Inkább érdekes volt mint zavaró. Mivel ez egy kicsi sziget, a folyóvizet hajóval hozzák. Tehát a szárazföldi víz bekerül a hajótestbe, ahonnan kifolyatják tartályokba, amit később elosztanak…..
Mi már csak röhögni tudtunk, mikor a busz negyedszerre fordult vissza az autópályán, hiszen ősi szokás szerint, ő sem tudta hogy mit csinál. Kisbuszt vezetni egyenesen le 60 km-t? Úristen, ez lehetetlen küldetés. Bár be tudnám rajzolni a térképen, hogy igaziból mennyit mentünk. A…..
A mellékelt térkép mutatja Koh Samet / Koh Samed szigetét Pattayától. Néha így, néha úgy láttam leírva.  Tapasztalt turistaként tudjuk, hogy minél kisebb a sziget, annál nehezebb és drágább bármit beszerezni. Többek között ezért is határoztunk úgy hogy a szárazföldön…..
Az utolsó látványosságot, a Floating Marketet nem néztük meg, mert csak külföldiektől kérnek 200 BHT belépőt. Sebaj, a Google elhozza nekünk. Ez egy amúgy működő piac, de megértem hogy ki akarják szorítani a turistákat, így csak maguk lehetnek. Majd megnézzük ugyanezt…..
Drága honfitársaim, és akik beszélik a nyelvet! Ma, az 2558. év 3. havának 23. napján viszonylag enyhe reggelre ébredtünk. Nem volt szükség légkondira a túléléshez, ami elég nagy szó itt, a fojtogató meleg közepén. Nade nyilván rájöttetek hogy nem az időjárás hordozza itt a…..
Reggel nagy nehezen rávettem magam hogy felkeljek, és kimozduljak a kellemes légkondis szobából. Nem voltak elvárásaim, mivel még nem voltam Thai kikötővárosban. Tehát ez nem egy tengerpart, hanem kőkemény kereskedelmi város. Mocskos, bűzös. Úgyhogy igazán kellemetlen meglepetés…..
Az ötcsillagos élményt egy háromrészes csillagtöredéksorozat követte. Szerencsére volt időm karanténban eltölteni ezt a 2 órát, ugyanis igaz, hogy a gépem reggel 7kor landolt és az előre lefoglalt/megszervezett (Dávidnak ezúton is hála) eredetileg 10kor induló busz 8 kor is ment…..
Egy hosszú téli álomból ismét a Qatar Airways Bangkokba tartó járatán találtam magam. Ez most egy olyan álom volt amiben valódi pénzt kerestem, de ideje volt már felébredni. A tudat hogy, egyedül leszek, nem szól hozzám senki, mámorítóan hatott rám. Ismert járat, ismert rutin,…..
Ismerd meg mások hazáját K 2014.09.15 23:16:51
Kiteljesedik a történet, mindenki feszülten figyel. Mi a "K" sztori vége? Vajon hányan maradtak életben? Kit csuktak le? És miért? És miért nem?! Az, hogy milyen volt Bangkok, senkit nem izgat, a Google mindenki barátja, nem igaz? Túl sok a megannyi megválaszolatlan kérdés. Inkább…..
Ideje volt továbbállnom legutolsó élőhelyemről, ahol végülis vegyes érzelmekkel teli 2,5 hónapot töltöttem el. A tanárlétről itt írtam erről részletesebben: http://keletikenyelem.blog.hu/2014/04/17/tantoneni. A zaklatómról pedig…..
Voltaképpen nyaralni mentem Indiába, csak gondoltam elfoglalom magam egy-két tanfolyammal. Tehát egyáltalán nem állt szándékomban direkt gyötörni magam, ami azt jelenti hogy szívesen aludtam volna sokáig, vagy pont addig ameddig akarok, minden reggel. De nem így történt. A…..
Mivel minden nap csak a reggeli óra után szabadult fel a stúdió, arra gondoltam, na vajon ki lesz a célközönségem... itt, Goán...ilyen későn.... Na vajon ki? Hát csak nem a drogosok, bulizók, MÁSNAPOSOK? De. Akkor legyen a neve Detox! Úgyhogy így keletkezett a név. És csak egy…..
Mielőtt halvány fogalmam lett volna a jógáról, azt hittem hogy a pranayama ellenség. Nem tudom ki emlékszik arra a hírre hogy egy magyar házaspár fénnyel táplálkozott (http://index.hu/belfold/2013/04/17/halalra_eheztettek_egy_masfel_eves_gyermeket/) és hát, hogy hogynem, úgy alakult…..