Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ledniczky Zsolt

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi cikket Alain de Botton -  "Why some countries are poor and others rich?" videója ihlette, a saját gondolataimmal kiegészítve itt-ott.. 196 ország található a Föld nevű bolygón.Közülük 25 nagyon gazdag, azaz az egy főre eső átlagos vagyon évente meghaladja a 100.000 USD-t.Sokkal több ország…..
Ledniczky Zsolt 2019.11.22 21:39:25
@chrisred: ami tény Szíria lakosságának átlagos IQ-ja: 82, Svédországé 99, második osztályos matek ebből levezetni, hogy a szírek arányának növekedése és az átlagos IQ csökkenése között van összefüggés. Te is tudod, hogy a bevándorlók húzzák le, aki ezt nem látja, annak nincs józan esze vagy idealista álmodozó.
www.worlddata.info/iq-by-country.php
Ledniczky Zsolt 2019.11.23 23:02:26
@chrisred: "IQ tesz egy adott kulturális közegbe...." erre a válaszom, hogy a kutatás az európai értelemben vett iq csökkenését nézi olyan helyzetben, amikor európai "kulturális közeg" szerint alacsonyabb iq tömegek jöttek..., hogy ez csökkentette az értéket, EZ NEM IS KÉRDÉS (semleges hatású hogy is lehetne???) itt lehetne azt mondani, hogy igen, igaz, de majd feljavulnak Svédországban, hiszen ugyanolyan a csecsemő, de ez egyszerűen NEM IGAZ

1970-2010 között 1 millió arab érkezett svédországba, érdemes utánanézni en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Sweden
Ledniczky Zsolt 2019.11.24 08:56:01
@chrisred: nagyságrendileg jók a számaim, 1.33 millió született Svédországon kívül, ez a lényeg, országokra lebontott statisztikát nem találtam, de rokonaim élnek kint, az biztos, hogy a többségük muzulmán, szóval a már ott születettekkel együtt bőven reális az 1 millió fő, aki Közel-Kelet vagy Észak-Afrikából származik.
Ha ehhez hozzá vesszük, hogy az IQ teszteket az iskolákban végzik.....

Egyébként az egész "vita" onnan alakult ki, hogy a blog érthetetlen okból nem említi meg az országok gazdasága/gazdagsága közötti okok között a gazdag illetve szegény országot lakó nép intelligencia béli különbségét. Holott kimutatható összefüggés van nyilván az ásványi anyagok és politikai rendszer mellett.
Bizony, ilyen is van. Persze rejtegetik, mert nem beszélnek róla, de ha beírjuk a Gugliba, hogy "world IQ map", akkor rohadt sok találatot ad ki. Én most éppen ezt találtam, de mindegyikben ugyanaz van: https://iq-research.info/en/average-iq-by-country  Gyorsan nézzük is meg Magyarországot: 98-as…..
Amikor hetekkel ezelőtt az m1 megmutatott pár percet a Fapadból, Kálomista Gábor áldokumentumfilmes vígjátéksorozatából, akkor azt írtam róla, hogy két perc alapján ez még egész vicces lehet. Most megnéztem két teljes epizódot, és továbbra is ugyanezt gondolom. Igen, a…..
A magyar nép a világ egyik legpesszimistább csoportja. A kimutatások szerint nálunk egyértelműen félig üres a pohár, miközben a pesszimizmus és kilátástalanság mély bugyraiban vagyunk kénytelenek szenvedni olyan országok embereivel egyetemben, ahol népi szokás a polgárháború,…..
Ledniczky Zsolt 2014.02.20 08:46:12
@Narancskommunista: Tévedsz! a mindennapok szomorúságát is részben Trianon okozza. Legalábbis a 10 ok közt benne kell lennie. Kikerülhetetlenül szembetalálkozik az ember minden nap vele és elszomorítja. Persze nem mindenkit sajnos.
Hogy mi köze van Chuck Norrisnak Van Gogh-hoz? Azonkívül, hogy ugyanúgy néznek ki, semmi. Azt mondják, mindenkinek él valahol a földgolyó távoli felén egy hasonmása, aki megszólalásig hasonlít rá. Egy angol nyelvű oldal összeszedte azokat a ma élő hírességeket, akiknek…..
Ledniczky Zsolt 2013.12.12 20:27:00
Jövőre ismét emelkedik a nyugdíj. Nem is lehet másként, hiszen választási év lesz, a nyugdíjasok pedig politika mindenhatói. A három millió magyar nyugdíjas a választásra jogosultak 40%-át teszik ki, ezzel pedig mindenkori királycsinálókként pozíciójuk megingathatatlan a…..