Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yankeezulu

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt szerzője, CMT2K nem hétköznapi okokból ment el az Egyesült Államokba: mozgáskorlátozottként ugyanis nehezen talált normális munkahelyet magának és a közlekedés is szinte megoldhatatlan gondot jelentett. Mindez lassan másfél évtizede volt, azóta az élet sokat…..
yankeezulu 2015.07.16 16:20:55
@FutureFry: Bende az elég gáz. Egyszer régen egy nagy hajcsomót találtam a szalámiban. Ízre pedig a pusztulat és a fertelem között van.
yankeezulu 2015.07.16 16:26:35
@Muscari: Nekem nulla, feleségemnek 100%. Nevelszülő, nem örökbefogadó.Az két teljesen különböző dolog. Nagy a hiány belőle Mo-n. Az egyik ismerősöm Floridából visszatérve is ezt csinálja és imádja.
OFF: Imádom a jetlag-get :)
yankeezulu 2015.07.16 20:58:23
@qkuc: Mindenféleképpen körüljárjuk a témát. Annyi, hogy nem főállásra gondoltunk, így a tanfolyam ha jól tévedek 100 órás.
Érdekes állatfajta az ember, valamiért nyáron az a király, aki minél messzebb utazik. Hogy ez mennyire így van, arra példa Pappito mai posztja, aki az új-zélandiak nyaralási szokásait térképezte fel és rögtön kiderül, hogy ott az a menő, aki Európában tölti az idejét.…..
Az amerikai egészségügyről sokan gondolják azt, hogy ismerik (leginkább talán a rengeteg kórházsorozat miatt), ám a valóság kissé talán más, mint amilyennek elképzeljük. A rendszer finoman szólva is kissé ellentmondásosnak tűnik, legalábbis innen, a távolból. Hogy milyen…..
yankeezulu 2013.04.18 20:45:06
Nagyon jó írás és meglehetôsen közel jár az való élethez. 12 éve élünk az USA-ban, végig biztosítva voltunk és mégis, az egészségügyi ellátásunk finanszírozása a legnagyobb anyagi problémánk.

Irigykedve olvasom a kanadai és ausztrál / új zélandi tapasztalatokat. Tudom, hogy egyik rendszer se tökéletes, de számomra mégis az az elfogadhatóbb, hogy magasabb adótétel fejében általános ellátásra jogosuljon mindenki.

Az amerikai orvosok tudásával kapcsoltaban a személyes véleményem, hogy kutyaütô majdnem mindegyik. Lehet, hogy lexikális tudással rendelkeznek (de inkább nem), de sem lelkiismeretük se hivtástudatuk nincs. A legrosszabbak az indiaiak, akiket még csak megsem értesz.

Futószalag az egész rendszer és valóban csak a lenyúlásról szól. Az müszerek és eszközök semmivel sem modernebbek azoknál amiket mondjuk Svédországban használnak.

Orvos ismerôseimtöl szerzett információk alapján, a skandináv rendszer tartozik a világ élvonalába.

Egy példa a hihetetlenül túlszámlázott ellátásra. Heveny felsôlégúti fertôzés -> sürgôsségi ellátása. 2 óra alatt egy fej CT, mellkas röntgen, infúzió gyulladáscsökkentôvel. Allapot stabilizálva, számla $6.600,- + $950 az röntgenorvos + sürgôsségi orvos. Biztosító leviszi az árat a felére - ennyi az átaluk engedélyzett maximum. Egy hívás a korházba, ha fizetünk 60 napon belül akkor 15% kedvezmény vagy 12 havi részlet. Igy lett $6.600 -ból $2.400 ami még így is 4-5x több mint emberileg elvárható lenne.

Biztosítás havonta $200 (nem cégen keresztül) $5.000 önrésszel. :(
yankeezulu 2013.04.18 21:02:52
@tildy:): Mindenki mással. Azzal fizettetik ki aki egyébként is fizet, ezért (is) magasak annyira az árak.
Viszont a nemfizetés nyoma éveking rajtamarad a hiteltörtéteneteden és lehet hogy évek múlva azért nem tudsz mondjuk egy autót megvenni, mert van egy kifizetetlen korházi számlád. Egyedül a nincsteleneket nem érinti az egész.
yankeezulu 2013.04.19 02:05:05
@glinolid: En semmit se fizettem a kocsim szerizelesere olajcseren kivul, nincs okostelefon elofizetesem, nincsen kabeltevem, ellenben onhibamon kivul sulyos beteg vagyok. Tolem is erlvarjak a munkahelyemen hogy naprakesz tudasom legyen, a sajat eszkozeimmel dolgozom amiket a fizetesembol veszek, megsincs $500 oraberem de meg a tizedresze sem. Es ha en elrontok valamit, minimum kikell fizetnem es ugrott a munkahelyem. Ha egy orvos felrekezel es nem doglesz bele vagy nincs fizikai serulesed, akkor annyi, sajat tapasztalat. A rendszer romlott es nem mukodik.
Többen  megemlékeztek már róla, de most kaptunk egy rosszabb minőségű képet, amin viszont látszik ennek a zseniális fizetett gerillamatricának a teljes szövege:Budapesten több mint 40000 személygépkocsival rendelkező mozgássérült osztozik a számunkra fenntartott 1040…..