Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mizsó42

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már nagyon régóta tudom,m hogy az én látásom fejlettebb, mint az átlagembereké. De ami egyik napon történt az nem engedi, hogy ezt továbbra is csak magamnak és a Kiválaszottaknak taertsam meg. Két barátommal (nem fölébredettek!) sétáltunk a Tisza paprtján, amikor a megláttunk…..
Mizsó42 2015.02.19 00:17:26
Kedves Athon Idrakys!

Elöljáróban leszögezném, hogy alapvetően szkeptikus vagyok, ugyanakkor igyekszem nyitott lenni mindenki nézőpontjára, ennek szellemében olvasom írásaid (remélem nem veszed tiszteletlenségnek a tegezést, mert nem annak szánom, csak egyrészt úgy gondolom, a blog, mint formátum hangvétele ezt megengedi, másrészt te is tegezed az olvasóidat, ezért feltételezem, hogy nincs ellenedre a kölcsönösség - természetesen ha zavar, csak szólj, és abbahagyom a tegezést). Ennek ellenére akad néhány dolog, amit erősen kifogásolhatónak találok az írásaidban, ezeket igyekszem sorra venni - itt csak azokat sorolom fel, ami ezen bejegyzéshez kapcsolódnak, a többihez illőt rendre a megfelelőnél tüntetem majd fel (ez beletelhet egy kis időbe, mert van néhány nap előnyöd):

1, A naplemente színét erősen befolyásolják a légköri viszonyok (felhőzet, szálló por koncentrációja, stb), ezért én a helyedben nem tulajdonítanék ekkora jelentőséget neki, abszolút természetes okai is lehettek olyanok, amik akár gyerekkorodban is előfordulhattak, legfeljebb azokra nem emlékszel (teljesen természetes, hogy nem emlékszel életed összes naplementéjére, viszont az erős érzelmekhez köthető emlékek jobban megmaradnak, így a szép élénkvörös naplementék, amik megragadtak benned valamit lettek azok, amik nem halványultak el az idő előrehaladtával).

2, Az egy dolog, hogy nem érted meg, egy adott dolog mitől szép valakinek, az emberek különbözőek, különböző dolgok tetszenek nekik, ami a barátaid szerint szép, neked nem feltétlenül kell tetsszen. Viszont mint említettem, szkeptikus vagyok, ezért tegyük fel, hogy én nem ismerem az általad KÖZTUDOTT-nak mondott ismereteket, és kérlek, ha egy állítás BIZONYÍTOTT, akkor légy oly kedves, és mutasd meg nekem a bizonyítását (akár egy a témával foglalkozó tanulmány linkje is jó nekem, nem várom el, hogy szakértő legyél a témában).
Kicsit hasonló, hogy ha valamiről azt állítod, hogy szerepel a Bibliában, kérlek írd oda mellé, hogy pontosan melyik könyv melyik verse/éneke az, mert szeretem az ilyeneket kikeresni, hogy továbbolvashassam az adott idézetet ;)
Igen, valószínűleg beleesem abba a kategóriába, amit te "ténymániásként" emlegetsz, de ha valóban bizonyított dolgokról van szó, akkor nyilván nem esik nehezedre efféle tényeket felkutatni, pláne hogy ennyire közismert dolgokról van szó. (Ez egyébként a továbbiakra nézve is egy jó tanács: a "ténymániásokat" azzal tudod a legkönnyebben leszerelni, hogy ha konkrétan megmutatod nekik a tényeket, nem pedig csak leírod, hogy ez bizonyított)

3, Még mindig az előző felvetésemhez kapcsolódik, viszont mivel ez konkrét esethez kapcsolódik, úgy gondoltam érdemes az előző általánosságban megfogalmazott felvetéstől külön kezelni: a kondenzcsík egy létező fizikai jelenség, a pára kicsapódása, ami a repülési magasságra jellemző hőmérsékleti-, pára- és nyomásviszonyoknál könnyen előfordul (érdemes rákeresned a wikipédián, a Kondenzcsík szócikk szerintem igényes, könnyen értelmezhető tájékoztatást nyújt ez ügyben), lényegében nem más, mint felhőképződés. Viszont ha tényleg bizonyították, hogy emellett méregfelhőt is kibocsátanak egyes gépek, akkor az erről szóló tanulmányokra igazán kíváncsi lennék (tényleg, bármiféle irónia nélkül).

No, a kötözködésemből, és hogy lásd, nem csak ellenkezem veled, elmondom, hogy a harmadik szemem kinyitásának lehetősége felkeltette az érdeklődésem, ha velem, mint egy kvázi ismeretlennel is meg tudod tenni (tényleg nem tudom, hogy megy a dolog, kell hozzá a barátság nyújtotta személyes kötődés?), akkor szívesen találkoznék veled e célból. Remélem nem rettentett el a hozzászólásom hossza, és végigolvastad idáig, mert akkor reménykedhetek benne, hogy tényleg tudsz nekem segíteni az ügyben.

További szép napokat, igyekszem behozni a lemaradásomat a többi bejegyzéseddel kapcsolatban is! :)