Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nocaps

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A diákhitelt néhány éve azért vezették be, hogy a hallgatók e kedvezményes konstrukcióval támogatni tudják felsőfokú tanulmányaik végzését. Érdemes-e igénybe venni? Milyen érvek szólnak az igénybevétele mellett és ellen?…..
nocaps 2013.11.27 22:56:41
Az állami támogatású képzéstől a magas ponthatárok és a hallgatói szerződés rettentett el sok hallgatót, azonban felsőoktatási tanulmányok nélkül versenyképtelenek a munkaerőpiacon. Így, aki nem tudja otthonról megfinanszírozni a tanulmányait, szüksége van egy alternatív megoldásra.
A Diákhitel2 egy nagyon jó konstrukciójú hitel, azonban alaposan meg kell fontolni, hogy a hallgatók felveszik-e, hiszen - a többi hitelhez hasonlóan - hosszú távon határozza meg életüket. 2%-os kamattal, nagyon kedvező feltételek között lehet felvenni, de alaposan meg kell fontolni, hogy milyen terveink vannak az elkövetkező évekre: ha preferenciáink nagy tőkeigényűek lesznek, lehet, hogy nem a legjobb nagy adósságot felhalmozni már az egyetemi évek alatt.
Sok hallgató számára a hallgatói szerződésnél jobb lehetőségnek tűnik az is, ha önköltséges képzésre jelentkeznek, ahol Diákhitel2-t vesznek fel, amit majd külföldön vállalt (jó fizetésű) munkából fizetik vissza. Ezt a költségek nélküli előtörlesztés teszi lehetővé.
A Diákhitel1 szabad felhasználású, azonban ez a pénz könnyen kicsúszik a hallgatók keze közül, ha nem kell rögtön pl.: albérletre, kollégiumra költeniük. Ha az iskola mellett megoldható, a diákmunka jobb megoldás az egyetemista élet megfinanszírozására.
Ha szükség van rá, a diákhitel egy remek lehetőség, de nagyon meg kell fontolni az igénylését.
Mit gondol, hogyan lehet értékes és kapós munkavállalóvá válni az egyetemi évek során? A tanulmányokra vagy a vállatoknál megszerezhető gyakorlati tapasztalatok megszerzésére kell-e koncentrálni? Hazai vagy külföldi elhelyezkedési lehetőséget érdemes-e elsősorban szem előtt…..