Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csilla123

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időről időre előfordul, hogy olyanoktól is kapok levelet, akik itthon maradtak, és mindig nagyon érdekes, és sokszor megrázó az ő szempontjukból olvasni a határátkelésről. Nincs ez másként a mai poszt kapcsán sem, melyet egy olyan édesanya, Ildikó írt, akinek a 16 éves lánya…..
csilla123 2013.12.04 23:30:10
Kedves Ildiko
Gratulalok neked. Oszinten. En is anya vagyok, en is tudom vagy legalabbis gondolom mennyi munka van ennyi siker mogott. Te biztosan nem azzal toltotted az idodet az evek folyaman, hogy minden nap naponta tobbszor forumra irogattal (mint a sok rosszindulato kommentelo), hanem azido alatt is a lanyoddal/csaladoddal voltal.

Ami itt tortenik a forumon, az pontosan az ami manapsag Magyarorszagon tortenik, annak a levetitese. Ahogy valaki egy kicsit sikeresebb, optimistabb , azt a tobbiek rogton foldbe dongolik. Elszomorit, hogy miert vagyunk mi egy ilyen nemzet, es a meg szomorubb hogy ez a rengeteg kommentelo, hiaba el evek ota kulfoldon, ezt a jo magyar szokast sajnos ott sem tudja levetkozni.

En oszinten nem ertem azt a bolondot (bocs, de muszaj ezt a kifejezest hasznaljam) aki erre a hataratkelore meg hajlando posztolni es megirni a tortenetet. Ha meg valaki ezen gondolkozik is, a legnagyobb orultsegnek tartom. Hat nem latjatok hogy egy csomo ember masra se var, csak arra hogy kielhesse a hajlamait es szetcincaljon minel jobban. Ezzel kelnek reggel: "na lassuk gyorsan milyen poszt van ma, kit tudunk jol kiosztani ". A posztok 99%-ban ez tortenik, hogy fikazzak a posztirot. Ez a hataratkelo szegyene es ot is terheli ezert felelosseg mert o biztositja azt a platformot, ahol a posztirok folyamatos megalazasa es bemocskolasa folyik.

Tisztelet a kivetelnek. Igen, vannak ertelmes hozzaszolasok is. Van , amelyikbol meg tanulni is lehet. De a hozzaszolasok 90%-bol frocsog a rosszindulat, a ka'ka'n is csomot keresunk mentalitas. Olvassatok kicsit vissza magatoknak kedves kommentelok, ti tenyleg buszkek vagytok arra amiket irtok ? Ti tenyleg nem latjatok milyen hangulatot csinaltok allandoan ? Ti tenyleg azt erzitek, hogy csupan elmondjatok a velemenyeteket ? Miert a szegeny posztolokon elitek ki a kulonbozo serelmeiteket, kudarcaitokat, lelki problemaitokat ? Miert nem lehet egyutt orulni egy honfitarsunk sikerenek ? Ezek a posztok csodalatos lehetosegek. Peldaul arra hogy megkerdezzunk egy ilyen palyazatirot arrol hogyan sikerult egy ilyen nehez palyazatot elnyernie ? Mik voltak a kriteriumok ? Mi volt az (legalabbis szerinte) amiert az o lanyat kivalasztottak ? Lehet, hogy valamikor ezek a tapasztalatok hasznosak lehetnek. En azt hittem ilyen celbol jott letre ez a forum, hogy EGYMAST SEGITSUK.
Kalifornia, azon belül is Los Angeles Európából nézve az álmok világa. Közelebbről azonban már egészen más a kép, legalábbis a mai poszt szerzője számára, aki több mint 3 évnyi budapesti élet után nemrégiben költözött vissza a családjával az Egyesült Államokba. A…..
Nyelvvesztés és identitás a mai poszt témája, aminek előzménye, hogy megkértem az országfelelősöket, írják meg, hogyan lehet megőrizni és továbbadni a magyar nyelvet külföldön, milyen a személyes tapasztalatuk. A sorozat első részében max val írását adom közre –…..
csilla123 2013.10.03 15:05:16
@odamondó:
sajnallak, hogy csak azert mert mas a velemenyunk, rogton megbelyegzed az embert azzal hogy a bejegyzesem " állami megbízásból készült".
Pontosan az ilyen emberek/megjegyzesek miatt hagyta abba a hataratkelo olvasasat egy csomo ertelmes ember.
Barmennyire is hihetetlen szamodra, a bejegyzesem nem allami megbizasbol keszult, hanem valoban 20 eve Amerikaban elek, amire ugyanugy buszke vagyok, mint a magyar szarmazasomra es gyokereimre. Nyugodtan tehetsz fel barmilyen kerdest az amerikai eletformarol/egeszsegugy mukodeserol/iskolakrol stb ami elvarhato egy 20 eve Amerikabol elo emberrol, hogy tudja. Szivesen megvalaszolom, hatha akkor elhiszed hogy "nem a rendszer megbizasabol " irtam amit irtam.
Te viszont biztosan nem elsz Amerikaban, mert ha ott elnel, akkor mar reg megtanultad volna a massag elfogadasat (meg akkor is ha nem ertesz vele egyet). Nem szoktam irni erre a forumra pontosan az ilyen megjegyzesek miatt, de a jovoben sem fogok, pontosan ezert.
csilla123 2013.10.03 15:42:51
@DieNanny: nem vagyok maxval, fogalmam sincs ki o es milyen megjegyzeseket szokott tenni a forumon, merthogy nem nagyon ismerem itt a hozzaszolokat. De hogy te biztosan odamondo masik enje vagy az mar latszik :)
csilla123 2013.10.03 18:50:06
@shakti_rom:
a gyerekek megtanultak kozepszinten nemetul. es valami minimalisat spanyolul ami szukseges hogy pl. egy mexikoi kertesszel elboldoguljanak. ez a magyar es angol anyanyelvu ismerete mellett. a nemet es a spanyol nem az en erdemem, hanem az iskolae :)