Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zabkorpa

30 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mozzarella egy nagyon finom sajtféle. De annál menőbb dolog, hogy te magad készíted el szíved választottjának, nincs. Hozzávalók: 1 liter friss házi tej - fémböccéből vételezhető 70 ml frissen csavart és leszűrt citromlé 1 tiszta konyharuha csipet só Folyamatos…..
Hozzávalók: 2 ek zabkorpa 1 kk sütőpor pici só 1 tojás 1 ek zsírszegény túró 1 főtt tojás 1 vastag szelet sonka egy kevés pritamin vagy kápia paprika Elkészítés: Ez tulajdonképpen nem más, mint a sima kenyérpótló felturbósított változata, ami önmagában is…..
Lepcsánkparty Valenciai paella 2014.01.13 00:05:00
A nagybetűs spanyol étel, ami mindenkinek elsőnek jut az eszébe a spanyol gasztronómiával kapcsolatban. A paella Valencia szülötte. Hogy miért, azt könnyen megmagyarázza a környező huertákon termő rizs és zöldségek,  a tengerpart és a hegyek közelsége - és már együtt is van a paella minden…..
Zabkorpa 2014.01.14 08:51:46
@Mitzi von Küche: Sajnos a tegnapi bevásárlótúrán rákot nem kaptam... de majd írok róla, hogy milyen lett! (ha nem felejtem el)
Zabkorpa 2014.01.14 08:54:47
@AnicasubRosa: Figyelni fogok, mert hamarosan én is visszatérek a diétás étrendre, csak most szünetem van :)
Sajnos a saját blogra most időm sincs, de örülök, hogy felfigyeltél rá, és örülnék a véleményeknek is! (csak őszintén) Gondolom ez kiderült belőle, de többieknek is írom, hogy akit érdekel nézze meg, Dukan diétás ételeimet örökítettem meg ott az utókornak.
Tavaly ősszel 109kg-os voltam amikor - képletesen szólva - hozzám vágták a Dukan diéta könyvét, és hát a tehetetlenség fizikai törvényéhez alkalmazkodva nem okozott bennem nagy változást. Szerencsére a kedves nejem el is olvasta a könyvet. Miután folyamatosan beszámolt és…..
Hozzávalók: 2 ek zabkorpa 1 tojás 1 ek zsírszegény kakópor édesítőszer (por jobb lesz itt most) 1 tk sütőpor zsírszegény túró folyékony édesítőszer egy kevés 0%-os natúr joghurt Elkészítés: Az elkészítése ugyanúgy kezdődik, mint a kényérpótlóé csak itt…..
Ez a recept az eddigi legfinomabb halételem amit a diétám alatt készítettem. A pezsgő miatt talán egy kicsit csalós, de én azt hiszem ez néha belefér. Hozzávalók: 2-3 tengeri haltörzs (fagyasztottan lehet kapni, ilyen 10cm körüli darabok) Kotányi Halak fűszerkeverék (könnyű…..
Egy nagyon finom fogás következik, ami elsőre macerásnak tűnik, de nem az. Hozzávalók: 20 dkg darált pulykahús 2 db hámozott paradicsom + a leve 1/2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 fej gomba 1/2 répa oregano őrölt kömény őrölt babérlevél kakukkfű só,…..
Hozzávalók: 3 főtt tojás 2 szelet csirkemell sonka 1 ecetes uborka 2 szelet light sajt 1 doboz 0%-os joghurt 1 ek édesítőszer 1 tk mustár só bors Elkészítés: Amíg a tojások főnek a joghurtot egy tálban keverd simára az édesítőszerrel, a mustárral, a sóval és…..
A Dukan diéta szerint a zsenge zöldbab megengedett és kutatásaim során is az derült ki, hogy ennek vajmi kevés a szénhidrát tartalma. Szóval csak nyugodtan. Hozzávalók: zsenge zöldbab konzerv aprítva 1/2 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma paradicsomszósz kevés…..
Hozzávalók: 1 szép keszeg halfűszer fél fej hagyma 1 ek mustármag 2 dl fehérbor tej 1 ek őrölt zabkorpa Elkészítés: Sózzuk és fűszerezzük be a halat, amit egy kevés kókuszzsíron süssünk meg serpenyőben. Mindkét oldalán külön, majd óvatosan fordítsuk meg,…..
Hozzávalók: 4 púpozott kanál zabkorpa 1.8 dl zsírszegény tej 6 + 2 ek zsírszegény / sovány tejpor 1 ek folyékony édesítőszer Elkészítés: Tegyük fel az édesítőszerrel forrni a tejet. Amikor már majdnem felforrt, tegyük hozzá a zabkorpát és főzzük kb 5 percig,…..
Ez az egyik kedvenc receptem, mert viszonylag egyszerű elkészíteni és nagyon finom, laktató kaja. Hozzávalók: 3-4 szelet csirke vagy pulykamell 4 ujjnyi csík light sajt (tescoban kapható) + egy kicsi reszelve 1 tojás 1dl 0%-os joghurt só, bors Elkészítés: Kloffoljuk ki a…..
Hozzávalók: 2 főtt tojás 1/2 erőleves kocka 2 vastag szelet csirke/pulyka mell sonka kockára vágott fehér- és sárgarépa (én sima franciasaláta mixet használtam) kockára vágott kápia vagy pritaminpaprika 1 csomag zselatin (fél liter vízhez való) Elkészítés: A…..
Egy kicsit elfogyott az időm mostanában, ezért nem posztoltam receptet. Kitaláljátok miért? :) Hamarosan igyekszem újabb Dukan kompatibilis receptet feltölteni! Stay tuned! Olvasd el a többi diétás receptemet is vagy használd a címkefelhőt!..
Hozzávalók: egy tonhal konzerv (Nem olajos! Sima sós lében úszót vegyünk!) egy kenyérpótló hagyma jégsaláta saját gyártású túrókrém 1 főtt tojás Elkészítés: Készítsünk egy kenyér helyettesítőt és vágjuk vízszintesen félbe. kenjük meg mindkét…..
A zsírszegény túrót egyszerűen beleteszem egy megfelelő edénybe, öntök hozzá egy kevés 0%-os joghurtot, egy kevés édesítőszert, pici sót és addig turmixolom a botmixerrel amíg kenhető, pépes állagú nem lesz. Ezután édesíthetem, de hagyhatom így semlegesen is vagy jobban…..
Hozzávalók: 1 egész nyúl 2 szál répa 1 szál fehér répa 1 fej vöröshagyma 10 szem borókabogyó 10 szem egészbors 0.5l vörösbor 40-50 dkg csiperke gomba Elkészítés: A nyulat feldaraboljuk és egy kevés vízbe feltesszük főni. Nagyjából 45 percig pároljuk.…..
Hozzávalók: 50-60dkg szép marha színhús (fehérpecsenye vagy comb) 1 szál répa 1 póréhagyma 1 zöldpaprika 4-5 gerezd fokhagyma erős paprika ízlés szerint 2 tojás fehérje 1 ek kukorica keményítő kókuszzsír (vagy ha más nincs olívaolaj) 2 ek szójaszósz 2 ek…..
Egy nagyon egyszerűen elkészíthető édesség, ami ha jól készítjük egyáltalán nem hizlal. Hozzávalók: 1l tej 4 tojás vanília aroma édesítőszer citrom héja Elkészítés: Forraljuk fel a tejet amibe a reszelt citromhéjjal kemény habbá vert tojásfehérjét kanállal…..
A nyúlhús állítólag az egyik legjobb alapanyag a Dukan diétához. Tudom, hogy sokan nem eszik meg a nyulat, a családban is egyedül én szeretem, így ritkán jut az asztalra.  Hozzávalók: egy fél nyúl fokhagyma őrölt babérlevél só bors 2 nagyobb szál répa 1 szál…..
Hozzávalók: csirkehús (bőrtelenített comb, mell) hagyma 1 zöld paprika 1 paradicsom őrölt pirospaprika 2 ek zabkorpa 2 ek zabkorpaliszt 2 ek joghurt 1 tojás 1 tojás fehérje Elkészítés: A csirkéből gyakorlatilag egy túlfőzött pörköltet készítünk emígyen: Egy…..
Így októberben igazán szezonja van a töknek. Használhatjuk erre is: De főzhetünk belőle finom sütőtökkrém levest is. Hozzávalók: egy fél sütőtök egy leveskocka tej só bors Elkészítés: A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk kisebb darabokba és tegyük fel főni…..
Párolt húsokhoz, ál-pörköltekhez kiváló köretet fedeztem fel édesanyámnál. Nagyon jól helyettesíti a főtt burgonyát. Hozzávalók: egy fej karfiol 2-3 tojás petrezselyem zöld só, bors Elkészítés: A karfiolt szedjük rózsáira és főzzük meg sós vízben. Nem…..
Ez egy kiadós desszert, ami önmagában akár egy teljes étkezést is kitesz. Hozzávalók: 2 ek zabkorpa (lehet kevesebb is) 2 ek joghurt 1 tojás + 1 tojás fehérje csipet só A töltelékhez: túró joghurt egy kicsi reszelt alma (vigyázat, csalás!) citrom reszelt…..
Ezt az ételt a gyömbértartalma és intenzív íze miatt a thai konyhákban tudom elképzelni. Ha lett volna benne több zsiradék, sütés közben még lángot is tudtam volna vetni vele a wok égőn...de hát ilyen a diéta, itt máshol ég a zsír. Hozzávalók: 20-30 dkg…..