Regisztráció Blogot indítok
Adatok
picilany

14 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kimozdulás terápia 2013.12.17 10:22:34
Amikor beleesünk a gödörbe, mindig valakinek a segítségét várjuk, sohasem gondolunk arra, hogy önmagunknak kell megérkeznünk és ledobni a kötelet, hogy kimászhassunk, mert ez olyan idegen. Egy régi öreg részem azonban nagyon felszerelkezve igyekszik kiszedni abból a gödörből,…..
kimozdulás szürreális 2013.12.15 09:19:00
Menekülés egy rossz kapcsolatból, amit megnehezített az évek alatt összegömbölyített el nem égett érzések súlya a kommunikáció hiánya miatt. A döntés megérett bennem, noha mindig arra vártam, hogy valami vagy valaki ugródeszkát tegyen alám. Soha nem tudtam mitől annyira…..
kimozdulás nem 2013.12.10 00:30:39
Egy apróság az egész, értékelhető és személyre szabott. Nem lehet kinyitni, sem bezárni. Csak áll egy helyben, nem mozog, mindig ugyanolyan. Ezért szeretem, mert nem változik. Ugyanolyan, mint a legelején, és ugyanolyan marad a legvégén is. Nem lehet elengedni, valahol a részed, de…..
kimozdulás Amikor a HR beakad 2013.11.23 19:08:07
Amikor a HR beakad, kiakadsz. Sok olyan helyzet van, amire azt mondaná(d) kezelhetetlen. Nem az. A HR arról szól, hogy a legérzékenyebb dolgot úgy adagold a potenciális munkavállalónak, hogy közben lecsalhatatlan mosolyba görbül a szád, és remény ül a szemeidben, amit később a…..
kimozdulás elfogultság 2013.11.04 21:37:00
,,Az emberiség legnagyobb átka az elfogultság, mert az elfogultság megvakítja a látást, s gonosz irányba téríti a tömegeket. Csak megértés alapján lehet emberi közösséget megtartani, legyen az a közösség család, nemzet vagy ország. Az egymás iránt való türelem és…..
kimozdulás gombolyag 2013.10.28 18:38:00
Van egy olyan mihaszna törvényszerűség az életben, mi szerint csak előre felé haladhatunk. De önmagába véve haladhatunk hátra felé is értelmetlenül sűrű indoklásokkal, annak egyszer úgy is az lesz a vége, hogy nagy iránycsapásokkal újra előre tartunk.Azt tartom, elmenekülni…..
Mi változott az elmúlt 5-20 évben,ami a szórakozóhelyeket,éjszakai életet,ismerkedést illeti,erre voltam kíváncsi..Tekintve,hogy 20 éves vagyok,nem lenne ez az írás túl hiteles,hiszen megpróbálok olyan időkbe visszatekinteni,ahol én még csak kis szaros voltam.Ezért beszéltem az…..
picilany 2013.06.12 08:00:40
Nagyon tetszik ez így visszamenőleg 20 évre, hogy leírtad, és végül saját megállapításként kijelentetetted, hogy régen ,,rólunk" most pedig már csak ,,rólam" szól egy buli.
Nem csak 20 évvel korábbi szórakozást kellett volna, hogy megnézz. 30 évvel ezelőttit sem ártott volna. A szüleim mesélték, hogy nem disco volt, nem parti, hanem bál. Miről szólt a bál? Az öregasszonyok, anyukák körbeülték a termet, és nézték, ahogy a fiatalok párt találnak, táncolnak, beszélgetnek. Vicces nem? Ma már el sem tudnánk képzelni, hogy az anyukám ott ül és nézi, ahogy én táncolok egy fiúval és közben mutogat, hogy a mellettem jobbra álló fiatalember helyesebb. Akkor is és szerintem 20 évvel ezelőtt is, benne volt a vadászat, én ezt nem jelenteném ki ekkora haddelhaddal. Más világot éltek akkor az emberek, máshol jelent meg a vadászat. Ma hol jelenik meg? Az interneten, a facebookon, a társkeresőkön, meg a szórakozóhelyeken... és maradjon egy icikepicike százalék, hogy a múltkor leszólított egy 30-as férfi a vonaton. Egyszóval jó az amit írsz, de nem elég meggondolt, nekem egy kicsit kevés és egy picit olyan felületes. Az öltözékekre is kitérnék, mint ahogy leírtad, hogy a mostani lányok fiúk milyenek. A divat és az egyre jobban felerősödő éntudat miatt, - azzal megfertőzve, hogy az még jól is áll nekik - veszünk fel ilyen olyan csini/kurvás/dögös ruhákat, a fiúk pedig lehet hogy ellensúlyozni akarnak valamit? Nem tudni. De nagy a versengés, nagy a szégyen... nagy minden, ami a mai elkurvult világban van. Arra is kitérnék, hogy régen milyen ruhában mentek el szórakozni... lányok fiúk egyaránt... ! A mait nem kell bemutatni, azt mindenki tudja.
kimozdulás Nem. Tagadom. 2012.12.30 22:06:00
Ne tartsd meg magadban azt a személyt, aki képes arra, hogy kitépjen abból a bőrböl, amiben élsz. Élsz egyáltalán? Vagy a szükség nagyobb annál, hogy beleragadj abba a világba, ahol a tudatalatti és fölötti felszínen úszó vágyak álmok remények ne haljanak meg. Nem. Tagadom,…..
kimozdulás .. 2012.01.02 09:58:00
Szétszaggatja bennünk az emberek magamutogatása az idilli rajzunkat az elképzelt önképükről és az undorító viselkedésük napokig hányja-veti magát bennünk, mert az ilyen űzhetetlen...
kimozdulás feeling 2011.12.06 10:05:00
A dolgok pedig akkorák, mint az ember. Akkorák a világ dolgai, mint az ember kedve. És ugyanaz a dolog hol nagy, hol pedig parányi, ahogy nagy vagy kicsi bennünk a kedv...
kimozdulás 2011.10.12 11:27:00
Furcsa bogara az Istennek az ember. Csak a lepke győz le minket az ostobaságban, midőn pörzsölt szárnnyal megint a gyertyafénynek rohan. Kemény Zsigmond..
kimozdulás homokvihar 2011.06.30 12:48:00
Olykor a sors visszafordíthatatlanul megindul egy adott irányba, akárcsak a homokvihar. Te pedig lépést váltasz, hogy megszabadulj tőle, ám a forgószél követ, s amikor ismét irányt változtatsz, a szél is újra feltámad, vészjóslóan ide-oda csapong, egészen úgy, mint a…..
kimozdulás hiba 2011.05.20 18:07:00
Valami a tökéletességben is hiba. Valahol az. Minél kisebb, annál mélyebb, és te minél jobban nem látod, annál érezhetőbb. Egyre csak egyre csak rájöttem a problémák feletti elsiklás több apróbb és régebbről jövő problémához vezet. Átvette az irányítást a…..
kimozdulás ' hiszem 2011.02.12 12:27:00
Azt hiszem az ember legjobban csak úgy tud boldogulni, ha nem foglalkozik a másikkal. .....
kimozdulás 2011.02.12 12:25:00
szeretem ahogy múlik a nyár.. van benne valami izgalmasan fájó....
 Nem is tudom hogy kezdjem...csak megnyitottam ezt az általam is rég látogatott oldalt, hogy kéne írnom pár bötűt ide. Jó, hogy vannak emberek, akik körülvesznek minket. Jó, hogy van szeretet. Az még jobb, ha a szeretetünk viszonzásra talál. A legjobb, ha a viszonzott…..
 Néha úgy érzem, hogy feleslegesen építek mindent. Hogy az élet csak egy elfújható homokvár. Mikor a dolgok épp révbe érnének, akkor egy hatalmas zátony megakadályozza, hogy kikössön az a hanyagolható ladik amin utazom. Rossz, mikor tudom, hogy a kis bárkám…..
picilany 2010.04.16 17:26:51
Mindig az út a legfontosabb! Mindig az út.
Célba érsz... és? Utána mi történik?
(...)
Próbálj, egy kicsit visszanézve gondolkodni. Eljátszani a gondolattal, mikor eléred a célod. Mitől lenne cél a cél, ha ne kellene érte küzdeni? Mennyire lenne fontos? Üres lenne.
Zátonyok mindig az utunkba akadnak. Vagy időben kikerüljük őket, de ez is olyan, mint: ,,ha tudom, hogy elesek, előtte leülök.”
A ,,zátonyok” azaz akadályok pont azért vannak ilyenkor, hogy beleessünk. Tanítanak és felkészítenek. Formálnak. Lecsípnek belőled egy keveset, hozzád adnak. Te elmerülsz a vízben, de ez sosem baj. Az ember ilyenkor lel igazán Önmagára.
Mérlegel, meglátja mire van szüksége és újabb apró célért evez tovább a ,,ladikjában”.
Felállunk, leülünk. Ez az élet ,,titka”. Rugalmas. Sosem állsz egyhelyben. Mindig tartasz valamerre. Van mikor lecsúszol a csúszdán, és valahol tudod, hogy az jó volt… újra mész egy kört… és még egyet… és még egyet…
Nem állsz meg, NEM ÁLLHATSZ MEG!
Valahol hinned kell abban, hogy ami történik veled, annak jelentése van a jövődre nézve. Az életedet te irányítod, és ha abba az irányba tereled, amerre igazán szeretnéd, valahol a nagy igyekezetek között ott lesz Isten.
Leckék mindig lesznek, de a helyt állás sokkal fontosabb ilyenkor, mint a hibák keresése és a MIÉRT-ek felrakása. Egyszerűen élj. Élj úgy, hogy neked jó legyen.
És majd az idő telni fog… miközben az úton mész. Sok mindent kapsz, sok mindent veszítesz. A rossz dolgok kiszínezik önmagukat és akkor célba érsz.
Észre sem veszed, de ott vagy. És akkor majd nem az lesz a legfontosabb, hogy ott vagy és elérted a célt, hanem az út, ami alatt rengeteg mindent tanultál, és tapasztaltál.
Ne hagyd, hogy a felhők eltakarják a napot…
tudd, hogy a felhők felett mindig süt a nap, és fel a fejjel és az akadályok előtt:)

hisz már úgy is tudod, hol a bokád:)
Blogom Első szösszenet 2010.04.06 17:55:00
 Ki vagyok, mi vagyok, honnan jöttem, miért-merre-hogyan. Ne kérdezzétek, magam sem tudom. Fizikai részekkel tisztában vagyok, lelki részek keszekuszasága már-már az egekig nő és ezek gubanca előtt már Nagy Sándor is csak a fejét vakarná. Egy jó barátom szerint Nagy…..
Mit is mondhatnék... Ajándékok és karácsonyi vacsorák közepette csak egy percre álljunk meg. Mi történik ha körül nézünk? Talán te is megpillantod a lángot, talán te időbe észre veszed. Sikerült? Őrizd meg kérlek! Boldogat mindenkinek!..
A magánügy csak addig privát, amíg nem sért másokat. Átverés, csalárdság, hazugság. Néha magunknak kell az igazság nyomába szegődnünk, hogy megtudjuk, érdemes-e tovább hajtatni egy amúgy is totálkáros szekeret. A cél szentesíti az eszközt.   Sziasztok! Akadt nekem is egy…..
A szerelem annál szebb, minél szövevényesebb. Az alábbi történet mintha egy regényből származna, pedig minden sorát az élet írta.   Az én sztorim nem kimondottan vicces, sőt…de ezt inkább ti döntsétek el. Adott egy lány, akit nevezzünk Júliának, s adott egy fiú,…..
Következő Levélírónk, elmondása szerint, az extrém helyzetek megszállottja: ha buli van, habozás nélkül beveti magát, és nincs kegyelem a gyengébb nemnek. Ezúttal egy idegen lagzira osont be, és rokonnak adta ki magát.   Egyszer elmentünk a haverokkal öltönyösen bulizni.…..
Egy ember egy éjszaka azt álmodta, hogy az Úrral sétál a tengerparton. Jelenetek villantak fel az életéből. Minden egyes jelenetnél két, párhuzamos lábnyomot látott a homokban: az egyik az övé volt, a másik az Úré. Amikor élete utolsó jelenete is véget ért, visszafordult, és…..
picilany 2009.05.15 19:24:25
2 Nyugtatóval 6óra alvást sikerült produkálni (bravó faszfej megérte). Józanul próbálok végig tekinteni azokon a dolgokon amik megmaradtak. Végig nézek a szobámon és minden ugyan olyan mint tegnap csak néhány kép hiányzik... Mintha nem is lettek volna, az emlékeket zárolom...…..
"Amiről nem tud, az nem fáj" - mondta az antik bölcsességet a srác, miután hosszú időn át próbálta szegény csak kitalálni, hogy akkor mi a helyzet. Vigyázat, tinisztori! Lenne egy felettébb érdekes sztorim ami persze megint csak arra mutat rá mennyire kétszínű,…..