Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dömi Mami

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Különleges madarak tenyésztése, fióka-, és madármentés a hobbija a dömösi Márton Andrásnak és feleségének.Évente közel 3000 madárnak nyújtanak segítséget.A házukban különleges, egzotikus madarak, szabadon totyogó kétlábúak, tenyészkalitkák, röpdék láthatók. Pár éve az olaszországi világbajnokságon…..
kisrigók diszfázia 2016.02.13 23:42:00
- anya, elmesélhetem?- figyelek mondd!- képzeld el.... (nagy levegőt vesz, kifújja, még egyet vesz, még egyszer kifújja)- miről akarsz mesélni?- anya, képzeld el az oviban... (megint a levegők)- mi történt ma az oviban?- ... (a sóhajok)... nem tudom mondani.- miről akarsz mesélni? próbáld meg!- nem…..
Dömi Mami 2016.03.11 07:21:49
@irkafirka2: Mi is végigmentünk ezeken a problémákon. 8 évesen elkezdte az unokám az első osztályt. Nekem nagy kétségem volt, hogy mivel fejlett kislány ki fog "lógni" az osztálytársak közül. Szerencsére nem így lett. A Lányom a körzeti iskolát választotta (nagyon félve vártuk tavaly, hogy a nagyhatalmú szakértői bizottság mit véleményez iskola ügyben).
A Lányom elment a nyílt tanítási napra, ahol mindegyik leendő elsős tanítónéni(k) óráit megnézte. A választása egy normál osztályra esett (természetesen vélemény még mindig nem volt meg). A tanítás után beszélt a tanító nénivel, aki nagyon nyitottan és támogatóan fogadta a jelentkezést minden probléma ismeretében.
Azóta is egyeztetnek Anyukával nevelési módszerekben. A Lányom sok miértre jön rá és egyesült és egységes módszerekkel tudnak segíteni Neki.

Így első év vége felé bebizonyosodik, hogy semmivel nem rosszabb, butább vagy gyengébb felfogású az osztálytársainál. Sőt eldicsekszem azzal, hogy hangosan elolvasta az első könyvét, na jó ez túlzás, mert inkább füzetecske volt. :)

Ezzel a litániával azt szerettem volna elmondani, hogy mennyire fontos a TANÍTÓK személye, módszere és a gyerekekhez való viszonya.

A szakértői bizottság. Jó lenne, ha tudna különbséget tenni értelmi fogyatékos és ingerszegény környezetben nevelkedő gyerek között. A bélyeget rásütni egy gyerekre könnyű ettől megszabadulni elég nehéz...
Talán ez is lehetne egy újságcikk címe, ha hírhajhász lennék. De mi van a számok mögött? Polgármesterünk szűkszavúan nyilatkozott: "Az Önkormányzat és a polgármester közötti jogviták nyugvópontra jutottak, az Önkormányzat és a polgármester között megegyezés jött…..
Dömi Mami 2014.03.01 19:55:02
@barba54: Kedves Gábor!

Most mennyi a polgármester "jogos" követelése 2.5 vagy 5.7 millió? Olvasatomban Robinál a magasabb összeg volt ami keverte a biztosítékot.

"Többen, - bár nem mindenki - megrökönyödve találkoztunk a megállapodással, ahol az 5,7M Ft volt feltüntetve. Amikor ezt jeleztük Lajosnak, hogy azért az 5,7M Ft nem az előzőleg említett 2,5M, ő azt mondta: Ez a vita számára méltatlan, és nem óhajt erről tovább tárgyalni, engedni nem fog az 5,7M Ft-ból."

Másik téma. Örömmel vettem, hogy a domos.hu oldalon egész friss testületi-ülés jegyzőkönyvek vannak fenn. Az egyik januári foglalkozik megint egy pályázattal, az emlékművel. Úgy gondolom Dömös emlékművekkel elég jó el van látva. Tudom, a Promenád ügye évek óta húzódik, mindenki szeretné, ha a régi fényében tündökölne. DE, például annak a 700.000 forint önrésznek nem lenne jobb helye a faluban? Ezt a kérdést azért nem Robinak teszem, mert emlékeim szerint Ő csak az önrész nélküli pályázatot támogatta.

Maradok tisztelettel, mert higgye el, hogy ezt őszintén mondom: Mami.