Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Evatt

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen nagy vihart kavart még a múlt héten az a poszt, melyben a Budapest Times távozó főszerkesztőjének írásából idéztem. (Egy mondatban összefoglalva: „Lady Hungary! Randizni veled kellemes, együtt élni viszont rohadtul lehetetlen.") A poszt kapcsán nem csak kommentek, levelek is…..
Evatt 2013.10.18 11:24:53
Az árvíznél én is kint voltam zsákot pakolni, ahogy több ezer másik ember. Részben a szeretetszolgálatok szervezték meg a munkát, de sajnos azt láttam, hogy ahol az illetékes önkormányzatnak kellett volna szervezni, ott nagy volt az információ hiány, és ez miatt a fejetlenség.
Ami tény, hogy ilyenkor, amikor nagy baj van, és az kézzelfogható, akkor tényleg van összefogás. De a nem kézzelfogható dolgokban, hogy pl az ha devizahiteles ügyekben tüntetés van, és az hosszú távon nem csak nekik jó, hanem mindenki másnak is - mert a demokrácia eszközével lehetne elérni valamit, mert a bankok végre észrevennék, hogy nem észrevétlen amit csinálnak és ez miatt talán korrektebb szerződést kötnének mindenki mással is - szóval ilyen esetekben nincs összefogás. Ez sok más országban másképp van, pl a spanyolok egy ügy érdekében napokig képesek tüntetetni és akik nem tüntetnek, nem szerveznek ellentüntetést, vagy háborognak az utcán levők ellen. Ott mindenki egy ügy mellé áll. Legalábbis én ezt tapasztaltam amikor Barcelonában éltem.
Sajnos a magyar emberek az elmúlt 60 évnek köszönhetően ki vannak éhezve az sikerekre, elfáradtak lélekben és az ennek köszönhető depresszió mint jelenség, egyre több embert érint. Talán ennek is köszönhető, hogy ha van egy jó ötlet, akkor 10 emberből 9 azt lehúzza. Nincs örvendezés más sikerének, hanem rögtön az irigység az ami előtör. Itt nincsenek 100 éve nagypapáról fiúra szálló vállalkozások, ahol megtanulta volna a vállalkozó a korrekt üzletmenetet, mert volt közben 50 év, amikor az állam irányított mindent. És nincs egyéni felelősségvállalás sem, mert nem öszönzi az embereket erre semmi. Azt harsogja a média, hogy ingyenes az orvosi ellátás, pedig ez egy jó nagy kamu. Nem ingyenes. A munkanélküli ember is fizeti havonta a tb-t, hogy legyen biztosítása. Az alkalmazott után pedig súlyos pénzeket fizet be a munkaadó, hogy utána, az orvosnál még hálapénzt fizethessen a beteg ember. Amúgy pedig nagyon nehéz a közeállátásban normális orvost találni, mert a jó orvosok már majdnem mind magánpraxisban dolgoznak, vagy külföldön. Lemérhetetlen az a különbség, ahogy egy orvos bánik az emberrel a közellátásban, vagy egy magánrendelőben. Nincs az a pénz, amiért pl én az sztkba mennék fogorvoshoz. Szóval USA-ból nézve, lehet, hogy ez jó szociális ellátó rendszernek számít, de nem az.
Sajnos nem tudom mi lenne a kiút....Én ismét keresem, hogy hova költözzek, mert elviselhetetlen ez a depresszió, a mások visszahúzása, az arrogancia, és az egyre nagyobb agresszió. Tudok céget alapítani, munkahelyeket teremteni, mert megtettem már és sok évig bíztam abban, hogy korrekt üzletmenettel meg lehet élni és jó hatással vagyok a társadalomra is. De belefáradtam és mégegyszer biztos nem alapítok Magyarországon vállalkozást, mert nekem is csak egy életem van. Ha tisztességtelen vállalkozó lennék, aki átver mindenkit és még adót sem fizet, akkor bizonyára menne, de én erre képtelen vagyok. Úgyhogy jöhet a következő megálló, valahol máshol. És az a baj, hogy az itthon károgók, és a kormány sem veszi észre, hogy azok az emberek mennek el, akik képesek, és akarnak is dolgozni, akik nagyon rugalmasak és alkamazkodóak, hisz be tudnak illeszkedni egy vadidegen társadalomba, és idegen nyelven tudnak ott értéket teremteni. Pedig nem könnyű egy idegen országban hazára lelni. Sőt.
Evatt 2013.10.20 16:17:25
Az alábbi videó Gaudí templomának a jövőjét varázsolja elénk. A szimuláció segítségével megtekinthetjük, hogy hogy fog kinézni kívülről a bazilika, és hogy hány tornyot kell még az égbe emelni, mire teljes pompájában ragyoghat a csodálatos építmény. Állítólag, ha…..
Evatt 2013.09.29 22:30:29
Barcelonát leginkább Gaudi építészete miatt ismerték meg turisták több tíz milliói. Pedig Barnalány szerint csak egy megszállott vénember.....Gaudi jelenleg Barcelona egyik legfőbb védjegye. A foci csak az elmúlt pár évben lett a másik. De nem a klubok, nem a playa, nem Picasso....Nem véletlen, hogy a Gaudi házaknál mindig kigyózó sorok vannak, pedig ezekbe a legdrágábbak a beugrók. A Sagrada Familiánál mindig száz méteres sor áll. A Sagradaba 15 EUR, Casa Mila 17 EUR, Casa Battlo 21 EUR.....ezeken túl egyedül a Camp Nou belépője magasabb, azt hiszem 23 EUR.
Van angolul egy remek szólás: first invest, then harvest. Szóval először be kell fektetni, és utána ez hozza az eredményt. 1992-re, az Olimpia kapcsán, Barcelonát a katalánok lepukkant kikötővárosból tudatosan fejlesztették turisztikai központtá, pedig az Olimpia rendezése mindenhol veszteséges. De azt utólag senki nem nézi, hogy 20-30 év távlatában mit eredményez. Azzal, hogy Budapest egyötöd méretű területén jelenleg 11 metróvonal van, hogy a látnivalók kiváló állapotban vannak, és hogy a sétával bejárható belvárosban a külföldiek is könnyen eligazodnak, Barcelona turisztikai bevételei a krízis alatt is jelentősek. A város minden olyan statisztika szerint, ami a világ leglátogatottabb városait sorolja fel, az első 10ben benne van.
www.forbes.com/pictures/efik45iifi/most-visited-cities-in-the-world-2013-30/
Szóval nem értem miért ne kellene a Sagrada-t építeni.....A jegyárakat az építkezésre költik, de a jegyből az adó a városnak megy. Vagy az országnak. Katalónia arányaiban több pénzt tesz be a spanyol állami kasszába, mint Németország az EU-ba. A krízist nem azzal lehet jól túlélni, hogy minden fejlődés megszakad, hanem pont ilyenkor kell előre nézni és fejleszteni, hogy ne vesszen el ami addig jól működött. Szerintem. Persze mindenki azt gondol amit akar, de Barnalány, kérlek ne menj többet Barcelonába. Nem is értem miért mentél oda.....