Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tartótiszt

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véééégre tegnap (egy hónapos utazás után) megérkezett a várva várt Necromunda + Outlander egységcsomag, az A4-es papíralapú cuccokkal pedig egy másik pakkban ma kopogtatott be hozzánk a postás. Tökéletes állapotban volt minden, tegnap este már az új tereptárgyakon nyomtunk egy…..
Geistwald Ghasts kindergarten powah 2008.07.25 14:24:00
Az utóbbi időben kicsit elszaladt velünk a ló, és másról sem volt szó, mint a Privateer Press méltán híres wargame-éről. Itt az ideje kicsit kibillenteni a blogot az egyhangúságból, úgyhogy most sakk lesz a téma. Pontosabban egy sakkozó, aki autót még nem nagyon vezethet,…..
Geistwald Ghasts far, far away 2008.07.21 18:31:00
Múlt héten örömteli esemény történt: megérkezett a május elsején Amerikából rendelt pakkunk. Aki szerint ez sok, azzal nem tudok vitába szállni. Tény, hogy nem volt egyszerű az ügy, hiszen a legjobb áron dolgozó online bolt rendszerének Texas határában megáll a tudománya,…..
Több szempontból is formabontó összecsapást rendeztünk pénteken Geistwald blogtulajdonossal. Fenséges jóságomban nem csupán azt engedtem meg neki, hogy megcsodálhassa majdnem teljesen kész Circle seregemet (azok a tetves, agyoncicomázott Wolves of Orboros gyalogosok…), hanem azt…..
Én azt hittem, hogy a Warhammer a jellegénél fogva képtelen eljutni olyan szintre, mint ami a bulváros tömegcikkeket jellemzi, de tévedtem. Nem az adott újságot akarom leszólni, de ez a medálos izé kicsit a kisbegyed-meglepetés-tina szentháromság ajándék-vackaira hajaz szerintem,…..
Arra gondoltam, hogy társszerzőimmel *khm* együtt sorra veszem a Blood Bowl csapatait, röviden összefoglalva, ami a néhány ezer lejátszott meccs alatt ránk ragadt. A legtöbb fajt én is elég jól megismertem, a többihez pedig igénybe veszem majd a budapesti és a pécsi iskola…..
Szeretném elmesélni a legrövidebb meccsemet, ami ugyan nem pályázik Guinness-rekordra, de a Darwin-díjra még esélyes lehet.Történt pedig azokban a napokban, hogy a Warhammer Fantasy korszakomat éltem éppen, és patkány (skaven) hordák élén készültem újabb csatába. Azt tudni…..
tartótiszt 2008.02.13 07:27:29
A Ki nevet a végén? nevű agysorvasztó klasszikus (melyet Kocog és kidob címmel is kiadtak... Kocog és kidob, b+) alapvető kelléke a dobókocka. A játék jó példa arra, hogyan lehet egy családi együttlétre szánt délutánt 15 perc alatt unalomba és/vagy neurózisba fojtani. Ennek…..
Lassanként elkezdtem megtervezni, hogy milyen is legyen a kezdő (500p) Khadorian seregem. Persze alapvetően az a vicces, hogy egy (na jó, kettő) meccs megtekintése után nagy stratégiákat nem lehet kigondolni - főleg úgy, hogy a látott két sereg egyik sem volt az általam választott…..
Immoren vagy speciálisan az Iron Kingdoms történelme, népszokásai és a GDP alakulása most nem téma, mindenki olvashat róluk itt. (Akinek kevés a webes infó, az vegye meg a heavy metal fantasynak is nevezett IK RPG-hez kiadott világleírást vagy a Witchfire trilógiát.) Cygnarról…..
tartótiszt 2008.01.14 19:06:53
B@sszameg! Ezzel érezhető nyomás nehezedik rám, hogy elkészüljön a Circle of Orboros virtuális sétahajózás is. Sebaj, mivel ingyen dolgozom neki, így nincs eszköze a fenyítésre.
2007 január 11-én határoztam el, hogy megint blogírásba kezdek, mert néha közléskényszerem van. Örülök, hogy nekifogtam, élvezem. Köszönöm azoknak, akik észrevételeikkel segítettek, hogy jobb legyen a Jótanácsok. Nem kötelező kör, tényleg. Meg az olvasóknak. Meg a…..
Kipróbáltuk a Citadella (Citadels) elnevezésű, már-már klasszikus társast. Elöljáróban annyit, hogy a rendszer nagyon jónak tűnik, a készlet is szép, a honosított, bővített változat ára pedig nem sokkal magasabb, mint a 20 dolláros eredetié. Úgy látszik, találtunk még egy…..
tartótiszt 2008.01.09 18:55:54
A kétes elő- és utóéletű Caine hadnagy a Cygnar frakció egyik legjobban specializált figurája. Mindenki úgy tartja számon, mint aki bekötött szemmel, kilométerekről lábon lő egy baktériumot, és általában véve egy idegesítő jampec. Ami persze igaz is, de csak két…..
tartótiszt 2008.01.08 07:54:09
Van olyan, hogy nem boldogul valaki egy könyvvel, az egyszerűen kifordul a kezéből. Ennek sok oka lehet azon kívül, hogy az illető kötet egyszerűen szar: rögtön első példa, ami sajnos mostanában elég sok kínt okoz nekem, hogy az ember lehet egyszerűen túl fáradt is egy…..
Annak idején kaptam Londonból egy christmas cracker nevű akármit. A cc-t úgy kell elképzelni, mint egy szaloncukor túlméretezett karikatúráját. Az ember meghúzza a két végét, erre az egész egy nagy pukkanással szétjön, és a belsejéből kiesik valami édesség, játék, vagy…..
Geistwald Ghasts kedves alexandra 2007.12.20 14:45:00
Erről már volt szó korábban, de csak most lettem annyira ideges, hogy külön posztot szenteljek a jelenségnek. (Ami nem változtat semmin, de azért remélem, hogy írás közben újra forráspont alá csökken az agyam hőmérséklete.) A téma a magyar könyvterjesztés egyik sajátossága:…..
tartótiszt 2007.12.23 16:39:01
Örömmel vegyes tisztelettel kezdek első vendégbejegyzésembe. A feladat adott: bemutatni - a blogot jegyző kolléga helytelen szavajárásával élve - a flower power punk sereget, azaz a Circle csapásmérő egységeit. Jobb az elején tisztázni a rendelkezésemre álló keretet, és azt is,…..