Regisztráció Blogot indítok
Adatok
polgárparaszt

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Pogátsa Zoltán közgazdász szerint az alapjövedelem kielégíti azt a szociálpolitikai kritériumot, hogy biztonságot ad, viszont arról nem győződött meg, hogy motivál-e a munkára, de ez szerinte kalibráció kérdése. A közgazdász felhívta arra is a figyelmet, hogy azok az…..
polgárparaszt 2015.03.30 22:56:32
Ezt a blog bejegyzést a polgári konzervatív, a filozófus, a tanácsadó, a sértett értelmiségi írta? Nem mindegy.
"Ha szociálpolitikusok, filantrópok, balos filozófusok és szélbalos politikusok leülnek beszélni a létpénzről, abból biztosan az ország kifosztásának újabb fantáziadús fordulója lesz."
Ha felelős polgárok leülnek beszélgetni szakemberekkel arról, hogy az egyre súlyosbodó, egyre nagyobb tömegeket érintő leszakadást a méltó emberi élettől mi módon lehet megállítani, az hibás, netán bűnös dolog?
A hozzászólók többsége nincs tisztában a magyar állapotokkal, csak saját nyűge szerint vagdalkozik. Persze tisztelet a kivételnek! Kedves fővárosiak, ne menjetek messze, csak Pest megye déli és keleti határaira és nézzétek meg milyen lehetőségei vannak az ott élőknek! Az ország szívében! Ez csak részben a mai kormány hibája, részben a rendszeré. Tökéletes esélytelenségbe születnek a gyerekek! És mi lehet Borsodban, Szabolcsban!
A szerencsés felnőtt aki kap közmunkát, ha nagyon szerencsés 8 órát dolgozhat 51000 nettóért. Télen a lakás fűtése havi 35-40ezer. Nyáron könnyebb. Ha munkát keres (mikor, ha dolgozik napközben?)a közlekedés min. 1000 Ft. Mitől is tud teljes jogú polgárként élni, tanulni, gyereket taníttatni?
Vannak fejlődő autoriter vezetésű országok (Szingapur pl.). Azért fejlődők, mert sokat áldoznak a hozzáadott érték (tudás, kutatás-fejlesztés)növelésére és jól kiépített szociális rendszerük van. Persze nem szeretnék ilyen helyen élni, de tisztában vagyok azzal, hogy a hatalmukat így tartják fenn. Még ők is tudják és persze az irigyelt északiakról ne is beszéljünk.
Nálunk még mindig azt mondogatják, aki nem dolgozik ne is egyék! Ez az igazi ellensége a fenntarthatóságnak!
Ki vele, mi a megoldás?
Valaki említette itt, hogy lopnak, és azt eladják a csúnyák. Orbánék szigorították a büntetést, mondván majd visszatart. 2013-ban 18000 voltak börtönben, 2014-ben 23000.
"No, mondjátok meg mi legyen!"
A közpénzeket egy részét ellopják, más részét eltőzsdézik, a spájzban legföljebb oroszokat találunk, az emberek tehetetlenül nézik a fosztogatást -- valahogy így beszélne most Orbán ellenzékben a saját kormányzati gyakorlatával szemben. Csak idő kérdése, míg a kormányzati…..
polgárparaszt 2015.03.29 20:43:35
@HaFr: Feliratkoztam, de csak egy levelet kaptam, hogy majd ...
polgárparaszt 2015.03.30 09:06:50
@zenonküp: Megválaszolná (mert az első kérdéseimre nem küldött választ), hogy mikor voltak azok a daliás idők, melynek visszatértét várnom kellene? Kutatok a fejemben, hogy melyik időszakot várhatnám a magyar történelemből, de nem találok ilyet. Korszakokból esetleg egy-egy elemet tartok jónak, de nincs egységesen elfogadható. Nekünk, a ma élőknek kellene egy ilyet "kreálnunk" de úgy tűnik komoly hiányosságaink vannak ez ügyben. De várom az ellenvéleményt!
Orbán öt éve minden tettével megcsúfolja Március Idusát, és holnap a Múzeumkertben ennek a csúfságnak szervez vásári kavalkádot. 1848. március 15-e a polgári szabadság, a közteherviselés és a törvényesség kivívásának napja. 2015. március 15-én ezeknek az eszméknek a…..
polgárparaszt 2015.03.14 10:18:51
@gacsiiiz: az itt megjelenő nevemet évekkel ez előtt választottam, most "ezt dobta" a rendszer. Nagy Kasza Ágnes vagyok, de ez nem mond többet arról ki is vagyok tulajdonképpen. Én vállalom magam, de itt erre nem volt lehetőség.
polgárparaszt 2015.03.14 14:34:18
@zenonküp: Kettőnknek már van neve.
polgárparaszt 2015.03.14 14:36:51
@BiG74: Ha fikázol legalább írj pontosan!