Regisztráció Blogot indítok
Adatok
acetil

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, nem a szippantáson kapott és megszégyenített wannabe-Rogánról szeretnék ezúttal írni, maradnék szigorúan az energia témájánál. A helyzet az, hogy a hét elejétől immár teljesen állami földgáznagyker-biznisz következtében nem hogy nem csökken, hanem nő a függésünk.…..
acetil 2013.10.05 15:12:09
@mim:
Megvettük 3 éve a MOL 25%-át.

Csökkent a benzin ára?

Csökkent a függőségünk a benzin világpiaci árától?

Buktunk nagyot a vételen?
acetil 2013.10.05 15:27:23
@zobod: a magyar gdp nem csak gázt és olajat tartalmaz... ezen a piacon az e.on sokszor nagyobb mint a magyarok...

és ismert milyen jól tud az állam vállalatokat üzemeltetni, bkv, máv, malév... nem is értem miért nem vezetik be újra a kommunizmust?
acetil 2013.10.05 16:19:07
@zobod: az e.on ugyanabban érdekelt, mint mi: a minél olcsóbb beszerzésben. tehát az e.on nem az oroszok oldalán áll, hanem a miénken. az oroszokkal szemben viszont sokkalta nagyobb erejük és tapasztalatuk van, sőt szakértelmük is, ők ugyanis ehhez értenek. az, hogy nálunk mi megy szakértelem alatt, meg milyen egyéni, politikai, korrupciós érdekek játszanak be, meg sima bénázás is, azt ismerjük.

hagyjuk a félrebeszélést, a magyar állami cégek korruptak, átláthatatlanok, politikai kifizetőhelyként működnek, rémesen elavultak, egyszerre pazarolnak és küzdenek pénzhiánnyal. ilyen a bkv, a máv, és ilyen volt a malév is. ha a híreket olvasod, azt nem szüntette meg a kormány, hanem csődbe ment. alig győzték a csőd kudarcát az előző kormányok nyakába varrni...

a kérdésed lényegtelen, nekünk nem az e.on érdekei számítanak, hanem a magyar érdek. nekünk nem volt érdekünk megvenni, dupla áron meg pláne nem (ezért börtön jár a felelősöknek, köztük Orbánnak), garantáltan veszteségesen végképp nem. sok pénzért vett a kormány egy pénznyelőt, ami még több pénzünket fogja elnyelni, többszörösen rossz üzlet.

"A másik meg, hogy a fogyasztó számára miért jelentene rosszabb helyzetet, ha nem privát, hanem állami tulajdonú cég végez olyan tevékenységet, ami egyébként is veszteséges. Ennek semmi köze a kommunizmushoz."
Most írtam le: mert mi finanszírozzuk a veszteséget. és mert jön egy újabb bkv, egy új malév, ami a magyaroknak rossz, ezért.
a kommunizmusnak ehhez annyi köze van, hogy ez maga a kommunista modell...
A jó hír, hogy még van a magánnyugíjpénztári vagyonból!A rossz hír, hogy most már csak "vagyonkának" nevezhetjük. És "hol a lé?", kérdezik többen...Természetes ebből csökkentették az államadósságot! Államadósság | Create infographics..
acetil 2013.10.04 10:34:25
@Deres: Nem a poszt nem korrekt, hanem te.

A MOL-t nem a nyugíjból vették, hanem a még 2009-ben felvett IMF hitelből. Azt a hitelt azóta visszafizették, és helyette drágábbakat vettek fel, tehát duplán veszítettünk rajta, mert a MOL értéke felére esett vásárláskori árnak, a hitelt meg drágábbra cserélték.

Az állam vagyona pedig folyamatosan esik, ezt nem csak a bóvli-kategória bizonyítja, de a tőkebeáramlás évek óta tartó esése is, amely már az amortizációt sem fedezi, azaz a magyarországi cégek hagyják lepusztulni a vállalkozásaikat, mert még szinten tartani sem éri meg nekik, nemhogy fejleszteni. Az ország folyamatosan elértéktelenedik, amortizálódik. Nagyjából úgy, ahogy veszítjük el a humán tőkét is, mert akiben van szakmai potenciál, lelépett külföldre.
De nincs meg a posztban tárgyalt 3 ezer milliárd sem, a GDP meg se moccan, egészségügy, oktatás rohad szét a szarba, soroljam még?...
acetil 2013.10.04 10:37:37
@mutymurutty:
Hagyjátok már ezt a hülyeséget. Az árfolyamcsúcson vett MOL-részvényeket IMF-hitelből vették Orbánék, amit később drága hitelekre cseréltek, azaz MÉG MA IS fizetjük a MOL-részvények hitelét kamatostul.

hetivalasz.hu/itthon/aprilis-vegere-szuletett-meg-az-egyezseg-38083

"IMF-hitelből vásárolt MOL-részvényeket az állam"

"A nagyjából 500 milliárd forint értékű részvényeket piaci áron, 1,88 milliárd euróért vásárolta meg a magyar állam. A vételárat a korábbam lehívott és a Magyar Nemzeti Bankban letétbe helyezett IMF-hitelkeretből fedezik"
Magyarország az új EU-tagok közül a legjobban adósodott el a külföld felé, és a legkisebb gazdasági növekedést mutatta a válság előtti években. Ez így nagyon veszélyes párosítás…A válság előtti években Közép-Kelet-Európa gazdasági növekedésének alapjait a…..
acetil 2013.10.03 08:41:23
@septem: "2002-ben elsők voltunk a régióban"
Ez biztosan nem igaz, csehek, szlovénak pl. előttünk voltak ez biztos, és a románok vagy lettek sem értek bennünket utol sem 2010-re sem mára.
Ettől függetlenül 2002-2009 az elkúrás évei voltak, nagyobbrészt a szocik miatt, de azért a fidesz is benne volt a megalapozatlan 100-napos pénzszórások megszavazásában, illetve 2006 után az országot, egészségügyi reformot sikersen obstruáló, lebénító hisztériakeltésben, "vesszen az ország is ha nem lehetünk mi hatalmon" alapon.

így elnézve az elmúlt 3,5 évet, bóvlit, recessziót, tőke-eltapsolást, félelmetes belegnolni, hogy még rosszabb is lehetett volna, ha a fidesz van kormányon... bár most behozzák...
Akik nem túl hosszú élete alatt nyomon és figyelemmel követték blogunkat, talán észrevehették, hogy a címén kívül az egyetlen eleme, ami nem változott a hónapok alatt, az a mottója. Mondom, mondom, de minek? – hangzik a mondat, ami tökéletesen kifejezi azt az életérzést, amit…..
A KARD Baj van Baján 2013.09.28 21:14:27
Meglepő hírt tudhattunk meg szombaton: a Kecskeméti Törvényszék felülbírálta a helyi és a területi választási bizottságok döntését - amelyek szerint nem történt törvénysértés a bajai időközi önkormányzati választáson - és egyetlen szavazókörben, az inkriminált…..
acetil 2013.09.29 19:57:41
@szexkazán: már az rtl is ellenzéki lett? :) vagy amelyik baloldaliakat is megszólaltat, az már ellenzéki vagy provokál? ez már paranoia kedves szexkazán. még jó hogy nem jobbosokat szólaltatnak meg ilyen ügy kapcsán, azok csak hazudnának meg elkennék, ahogy teszik is. lehet neked a hír tv a normális, aztán persze hogy ahhoz képest mindenki balos :)

Azt meg nem "meglátjuk" hogy kinek lesz igaza, az ugyanis befejezett múltidő: csaltak. pont. eddig is nyilvánvaló volt, mind az eredmény belső ellentmondása miatt, mind a videós bizonyíték miatt, de most már hivatalos is, bíróság is kimondta (mit fog ezért kapni a bíró...).

Az pedig, hogy mit hoz az új szavazás, már előre nagyon kétséges, én eleve azt írtam be ide talán kétszer is, és ez teljesen nyilvánvaló is: a fidesz brutálisan érdekelt abban, hogy ismét csaljon (persze ezúttal lebukás nélkül), mert ha ezúttal kevesebbet kap, ráadásul sokkal kevesebbet (ahogy az a többi szavazókörbeli eredmény alapján reális lenne), az megsokszorozza a csalás-lebukás erejét, hitelét. nagyon figyelj rám: e lebukás után ez már nem Bajáról szól. Már senkit nem érdekel Baja, meg az a kis mandátumka. Ez a fidesz szemszögéből már csak arról szól, hogy mennyire mélyen ég rájuk a csaló billog. ezt akarják megúszni, és ezért még jobban fognak csalni mint eddig. ez következik egyértelműen a helyzet logikájából, az érdekeikből. és hogy gátlásaik nincsenek, azt nem csak a már lebukott csalás bizonyítja, hanem az elmúlt 20 év. tehát csalni fognak. a kérdés csak annyi, hogy ezúttal ügyesebben csinálják-e? ami nem lesz nehéz, mert azt a pár tucat ember kilóra fel tudják vásárolni addig.
acetil 2013.09.29 20:03:34
@szexkazán: na ne viccelj már kérlek... még hogy túlbuzgó aktivisták... meg nem szervezett... ne írj már le olyat, amit te sem hiszel, magadat hozod szégyenbe ilyen gyenge dolgokkal. eddig azért sokkal korrektebben vitáztál, ne rontsd már el a végére.

amikor arról írtam, hogy téged érzelmileg manipulál és kihasznál a fidesz, és így éri el hogy elnézd amiket művel, akkor, akár csak egy pillanatra is, éreztél valami furcsát? csak egy pillanatra bevillant hogy ebben akár lehet is valami? ne érts félre, nem várom el, hogy belásd az igazam, ez nyilván tejesen irreális lenne, csak ha már eddig ilyen egész korrekt voltál meg úgy ahogy őszinte is, talán erre kétségtelenül mély kérdésre is adsz választ nekem, mert kíváncsi lennék mennyire vagy "odaát", van-e esélye hogy átláss a szitán.
acetil 2013.09.30 00:01:28
@szexkazán: sajnos nagyon félreolvastad amit írtam, van hogy homlokegyenest, döbbenetesen pont az ellenezőjét adod a számba mint amit írtam. a magad részéről pedig csak ismétled magad, levegőnek nézve azt amit ténylegesen írtam.

így nincs értelme folytatni, ráadásul zuhanórepülésbe fordult a beszélgetés színvonala, amihez nem vagyok partner.

további szép estét.
A Fidesz kongresszus az alábbi nyilatkozatot fogadta el:"Meg kellett küzdenünk a múlt hibáival és haszonélvezőivel. Meg kellett küzdenünk azokkal az európai bürokratákkal, akik a valóság ellenében ragaszkodnak egy elhibázott gazdaságpolitikához és csődöt mondott…..
acetil 2013.09.29 12:12:14
@Meridian74: ez is azt bizonyítja, hogy a magyar és angol célkitűzés pont az ellentétje egymásnak. a magyar hülyék meg akarják szüntetni a versenyt, megszüntetni ebben a szektorban a kapitalizmust, államivá és non-profittá akarják tenni, azaz a tőke előállító-képességet megszüntetni és így a további fejlődést megakadályozni, megállítani az időt a szektorban. új BKV, új MÁB, új MALÉV létrehozása a soroltak nagy sikereire való tekintettel.
az angoloknál pont ellenkező a cél, a kartelező cégek megbüntetése (teljesen jogos, nálunk ellenben hatósági árak vannak, teljesen más történet), és feldarabolásuk a verseny fokozása céljából.

és ezek csak a hivatalos verziók különbségei. a valós cél nálunk az ami a fidesznél mindig: a lenyúlás. fideszbűnözők kinézték maguknak az energiaszektort, és lenyúlják. ahogy lenyúlták a manyupot, a trafikokat, a földeket, a tankönyvterjesztést, a takarékokat. lenyúlják, két felé választják: külön lakossági, külön ipari fogyasztókat kiszolgáló cégekre. előbbi marad az állam nyakán, folyamatos rezsicsökkentésekkel és lázas sikerpropagandával, a veszteséget pedig az adónkból fedezik, azaz ugyanúgy fizetünk majd mint most az adókon keresztül, csak az átláthatatlanság és korrupció miatt még többet, továbbá a fogyasztás elszakad a fizetéstől, az is finanszírozza majd más fűtését aki egyébként spórol, ez pazarlásra ösztönöz majd mindenkit.
a zsíros ipari fogyasztókat meg átadják simicskának, aki ezeken még jobban megszedi magát.
Olvasom, hogy 2,2 milliárdért íródik a legújabb (nemzeti) testnevelési stratégia. Tudniillik ennyit nyert el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán a Magyar Diáksport Szövetség. Ebből indul el a „T.E.S.I. – Mindenki testnevelése” elnevezésű kiemelt projekt. Ha valaki…..
Volt egy szekszárdi fideszes országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, akinél annak idején kiütötte a biztosítékot a trafikmutyi, és nyíltan beszélt arról, hogy politikai döntések születtek a pályázatok "elbírálásakor". Hangot adott nemtetszésének, majd ennek…..
acetil 2013.09.27 22:58:29
@zengjen a dalunk fajtárs: hát ja ő is hibázott, bár 1 évvel 56 után egy véres diktatúrában lezárt határok közt kicsit talán más a nyomás ereje mint ma. lehet rúgni szabót, de ettől még amit írtam az igaz. sorban adják el a lelküket a jobbos művészek orbánnak, és a romlás már olyan mértékű, hogy nem is titkolják vagy szégyellik különösebben, a politikai korruptság már kezd elfogadott normává válni.
acetil 2013.09.27 23:18:20
acetil 2013.09.27 23:41:03
@zengjen a dalunk fajtárs: na, te olvastad a jelentéseit? linkeld már be, én is olvasnám. azért szabózol egyfolytában, hogy ne a fidesz segge alá önként és dalolva bekúszó nyálas nyelvekről legyen szó?
Havas Henrik a múlt héten megkérdezte Bajnai Gordont az ATV Voks című műsorában, hogy mikortól keres egy magyar munkás megközelítően annyit, mint német kollégája. A volt miniszterelnök meglepően egyértelmű választ adott, azt mondta, hogy 2015. január elsejétől: Bár…..
acetil 2013.09.27 13:41:51
@aszekelyek: hát szerintem nem populista, amit én sajnálok, bárcsak az lenne. ez a válasza már a jó irány, ezt kell tartani. és ügyesen is csinálta, mert a válasza kifejtős részében már nem német bérekről beszélt csak sima magyar béremelésről.

azt nem tudod, ez a blog írt orbánról is, amikor orbán azzal jött egy hete, hogy sose mondta hogy 2010 forradalom volt? vagy ez a blog csak bajnai szemében látja a szálkát, de orbánéban nem látja a gerendát?
Minden média örömmel áldozott egy oldalt tegnap annak a hírnek, hogy Ed Miliband, a brit Munkáspárt vezetője rezsiharcot hirdetett. Politikai oldaltól függően kommentálta mindenki kénye kedve szerint, vagy úgy, hogy Orbán populista példája ragadós, vagy úgy, hogy na tessék, ha…..
acetil 2013.09.27 14:02:43
@neoteny: itt.
acetil 2013.09.27 14:32:17
@neoteny: te most szórakozol? nem tudsz visszaolvasni?

tessék...

acetil 2013.09.27. 11:24:20
@neoteny: kicsit olvass utána. európában sokkal mélyebben van a palagáz mint az amerikaiaknál. próbálkoztak nálunk is, nem éri meg.
acetil 2013.09.27 14:53:07
@neoteny: nyertél, úgy kell értelmezni amit írtam, hogy a jelenidőben zajló vitához egy 500 évvel ezelőtti adatot teszek hozzá. nyilván. na kopj le.
Mindenki győzött Baján. A kormánypártok mandátumot, az ellenzéki összeborulás nem tudom, mit. Tapasztalatot. Vagyis szerintük a bajai bukás a jövő évi országgyűlési választások előszele. Naná, hogy nem. Nézzük, ha átültetjük a Political Capital által készített…..
acetil 2013.09.27 11:48:26
acetil 2013.09.27 12:01:40
@Emiksz: nem dobókocka... az emberek már megtanulták, hogy hazudniuk kell ha túl akarnak élni.
tegnap kirúgtak egy főszerkesztőt, mert le merte írni a hadházy nevet. most ilyen ország vagyunk.