Regisztráció Blogot indítok
Adatok
voodoo98

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos tehát itt van, megérkezett a Rock Or Bust című új AC/DC-album, ami az első a betegség miatt kiszállt Malcolm Young gitáros nélkül. Az utódja az unokaöccse, Stevie Young lett. Ő a legidősebb Young testvér, Stephen fia, aki csupán egy évvel fiatalabb Angusnál. A hírek kicsit…..
voodoo98 2014.11.25 09:15:53
voodoo98 2014.11.25 15:39:06
@elmouse: Nekem is az a kedvencem és tényleg olyan a hangzás! :) Meg maga az első videóklipp is ahhoz a világhoz hasonlít!
Véget ért hát Nucky Thompson története, legalábbis ami az HBO-t illeti. Hogy hogyan, én már tudom, de aki e sorokat olvassa, nagy valószínűséggel nem, úgyhogy nem is árulok el egyetlen részletet sem. Maradjunk annyiban, hogy az évad és a sorozat befejező része méltó volt az…..
Most, hogy lassan a sorozat, és Nucky Thompson története végéhez érünk, mindenki elgondolkodhat azon, milyen is a viszonya Atlantic City (egykori) mindenható urával, és a körülötte megforduló gengszterekkel. Vajon érdemes bármelyikük arra, hogy szurkoljunk a sikeréért…..
A kommentekben már többször is írtátok, hogy a történetben a chicagói szál a legérdekesebb. Egyrészt ott ténylegesen történik valami, aztán meg a Mueller/Van Alden - Eli duónál furcsább párost nehezen lehetne összerakni, és végül, de egyáltalán nem utolsósorban Al Capone…..
voodoo98 2014.10.20 08:26:27
Steve Buscemi egyedi alakja a filmművészetnek. Egyéniségből (ha tetszik, szupersztárból) sok van, típusfigurából még több, de akad néhány figura, aki nehezen, vagy egyáltalán nem szuszakolható be semmiféle skatulyába, s ő közéjük tartozik. Nemigen ismerek olyan színészt,…..
voodoo98 2014.10.10 10:42:41
Az előző három epizód feliratának felvezetőjében nem bántam túl kesztyűs kézzel a Gengszterkorzó ötödik évadával. Nem szidtam, mert még mindig messze kiemelkedik a sorozatok átlagából - legalábbis az én értékítéletem szerint -, de fenntartással kezeltem az időbeli ugrás…..
voodoo98 2014.10.01 11:11:25
Kicsit furcsállom, hogy az amúgy is rövidebbre - 8 részesre - vágott utolsó évadba ennyi visszaemlékezés belefér. (Akik rendszeresen olvassák a felvezetőimet, tudhatják, hogy nem vagyok nagy barátja a flashbackeknek, mert általában helykitöltő szerepük van, ill. a…..
Kicsit olyan ez, mint a biciklizés: nem lehet elfelejteni. Ahhoz képest, hogy heteket ülök (ülünk) egy-egy Masters of Sex feliraton, a ma reggel megjelent Gengszterkorzó évadnyitóval már el is készültünk Yaxley kollégával. Hiába, no, ötödik éve dolgozunk már rajta, ez a rutin! Az…..
Lehet azon vitatkozni, hogy milyen évadon vagyunk túl. Volt, aki számára lapos volt, "nem történt semmi", akadt, aki kifejezetten hangulatosnak nevezte, és visszagondolva én magam is írogattam jót is, rosszat is a negyedik szériáról. Gyp Rosetti súlyos örökséget hagyott maga után:…..
voodoo98 2013.12.04 20:19:34
@kalebmiri: nagyjából egyetértek! :D de unalmas az biztosan nem volt az utolsó rész! :D
Jókai Mór egyik kedvenc írói fogása volt, hogy bizonyos események előzményeit, karakterek motivációit jó sokáig titokban tartotta, hogy aztán még nagyobbat csattanjon az áll a padlón, amikor lehullott a lepel. És ezt baromi jól alkalmazta, nem véletlenül volt rendkívül…..
Az évad során korábban többször szóba került, hogy "nem nagyon történik semmi", nemigen haladnak a dolgok, mindenki eldagonyázgat a saját kis pocsolyájában, és olyan mellékszálakkal traktálnak bennünket, melyek érdektelenségénél csak a felesleges volta bosszantóbb. Nos, ezek a…..
Tudom, többen is jelezték, hogy sokak szerint az előző epizód volt az évad eddigi legjobbja, de nálam messze a mostani vitte el a pálmát. A szellemes, jól kitalált, felépített és megvalósított párbeszédek a gyengém (az egyik a sok közül), és ezúttal térdig járhattam bennük.…..
voodoo98 2013.11.05 19:07:39
Az egyik fájlmegosztó oldalon némi polémia alakult ki azzal kapcsolatban, hogy az aktuális epizód egyéb elfoglaltságaim miatt halasztódó fordítását nem kellett / illett volna-e átadnom valaki másnak, úgymond "figyelmességem jeléül".  Érdekes felvetés, de a szép csomagolás…..
A Gengszterkorzó aktuális epizódjának fordítása különösen szórakoztató feladatnak bizonyult (ha leszámítjuk, hogy a felirat összevissza csúszkált, illetve, hogy hétfőn és kedden is holtfáradtan jutottam csak hozzá). Pedig alapjában véve nem volt benne semmi különös, csak a…..
Az, hogy Nucky Thompson fokozatosan elveszíti a talajt a lába alól, határozottan érzékelhető az egész évad során. Nem is önmagát keresi, nem is a régi énjét, hanem a nyugalmat és komfortérzetet, ami örökre veszni látszik számára. Klisészerűen fogalmazva: elsodorja a…..
voodoo98 2013.10.16 12:53:06
(Nem nagyon szeretem keddig kitolni a fordítást, mert egyrészt akkor elég sűrű az estém, és utána fáradt vagyok még gondolkodni is, másrészt pedig elindult a BL-szezon... Na mindegy, ma megint lemaradtam néhány jó kis meccsről, de legalább pontot tettem a 4. epizód végére.) Nem…..
voodoo98 2013.10.02 10:39:59
Érdekes fordulatot vett Richard Harrow karakterének sorsa. Ha hinni lehet az internetes forrásoknak, eredetileg csak epizódszereplő lett volna a történetben (szó szerint), de annyira érdekesre, és nem mellékesen: a nézők számára szimpatikusra sikeredett a félarcú veterán figurája,…..
voodoo98 2013.09.26 09:02:51
voodoo98 2013.09.26 09:36:35
@halamita: :D
Valószínűleg már S01E01 óta olvasom a felirataitokat. :DD
Nagy szolgálatot teszel a magyar boardwalkosoknak!
Először angol felirattal szoktam nézni, de van néhány párbeszéd, ami nem teljesen tiszta, ezért szívesen fogadom a magyar felirataitokat!
Köszi! :DD
voodoo98 2013.09.26 09:38:06
@voodoo98: *nagy szolgálatot tesztek!