Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kitschee

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez, feleim, mármint a Dexter nyolcadik évadát és egyben a sorozatot is lezáró epizód egy kalap szar volt. Biztos lehetne ezt szebben is írni, meg eufemizálni, hogy nem volt olyan jó, esetleg lehetett volna jobb is, de minek, ez így úgy volt elbaszva, ahogy azt a közmondásos…..
kitschee 2013.09.25 19:57:57
Nem látom ennyire tragikusnak az utolsó évadot. Számos kommentet olvastam - nem csak itt, ahol azt írták, hogy a 4. évad óta semmi érdekes nem volt a sorozatban, tény, hogy Trinity volt a legkülönlegesebb "boss", de egy kérdés járt a fejemben eme kommenteket olvasva: ha tényleg ennyire szörnyű és vontatott azóta, akkor miért kell végigszenvedni egyáltalán a további 4-et?!:)A csoda ebben a sorozatban az, hogy létrehoztak egy teljesen irreális karaktert, akinek a halálát minden normális embernek követelnie kellett volna, ehelyett sok embernek - így nekem is kedvencemmé vált, valahogy azért is, mert történnek olyan dolgok a világban, amelyek egyszerűen nem hagyják nyugodni az igazságérzetemet - lásd gyerekgyilkosok, korrupt arcok, pszichók, stb., akik nem felelnek a tetteikért, mert pont találnak egy kiskaput a megúszásra - és szinte vártam, milyen karakter lesz az asztalon a következő epizódban. Amit sajnáltam, és nem tudok hova tenni: hol az asztal, és hol vannak a zseniális zenék, amelyek szinte minden évad minden részében ilyen szeánsz jelleggel kötelező elemek voltak - hozzáteszem ha az utolsó évad utolsó két perce miatt nem volt zene, akkor gratulálok a készítőknek, mert hatásosabb volt ezáltal a végjáték. Ami alapvetően kizárta a jó befejezést: túl sok szál mozgatás, a korábbi évadokban túl erősen felépített főszereplő (itt jellemre gondolok) és sehogy nem sikerült volna úgy befejezni, hogy mindenki számára tökéletes legyen, talán azzal, ha Dexter végül meghal, mert minél "emberibb" lett, annál többet hibázott, de valahol pont ezért alakult ki a kötődés a karakter iránt, mert.. valóságosabb lett, így végképp elvetném a főszereplő kiiktatását - oka talán a tömeghisztéria(?!). Debra halála? Nem találok szavakat ma sem. Azt hiszem - bár beteges gondolat, de kicsit én is elsüllyedtem vele, de ez egyéni szoc probléma tudom. A favágós jelenet magyarázatot érdemelt volna, így picit tényleg furcsa volt.

DE a kommentem oka alapvetően az a gondolat volt, hogy olyan szívesen olvasnék olyan filmkritikát is, amely pozitívabb, de még inkább konzekvensebb hangvételű, nem ennyire személyeskedős, a kritika előző mondatát kontrázva a határok nélkül "fikázást" a 2. mondatban és így tovább, mert nem kellemes:( No mindegy ez persze magánvélemény, nem szükséges egyetérteni:)