Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mques

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lavdrim Muhaxheri meghalt egy a kurd erőkkel folytatott tűzharcban Irakban. A 24 éves fiatalember már a szíriai polgárháborúba is bekapcsolódott, hogy kedvenc időtöltésének hódoljon, emberek fejét vágja le. Hogy miért érdekes ez nekünk, magyaroknak? Hát csak azért, mert…..
mques 2014.08.20 00:21:25
@tisztapista: Ha a Koszovóiak fanatikusak és nehéz velük együtt élni, ami bizonnyal így van, akkor viszont jobb, hogy leváltak, nem?
Az Orbán kormány eddigi legnagyobb meglepetést szerző terve szivárgott ki tegnap a Magyar Rádióban. Egy titkos őszödi Fidesz-KDNP-s megbeszélésről készült kalózfelvételről van szó, amelyben Orbán Viktor elismeri, hogy "az egyháztörvényt, az egyházi iskolák ügyét és az…..
mques 2013.10.13 07:08:44
@Brendel Mátyás: 40 évig megszállt ország voltunk. Alig vártuk, hogy az ellenkező oldalra csapódjunk. El kellett telnie 20 évnek ahhoz, hogy rájöjjünk, ez sem nekünk való... Nincs ebben semmi cinizmus. Mint ahogy a tőzsdei ingadozásokban sincs. Sőt, "fogelv" sincs benne. (Aminek az eltüntetéséért egyébként a keresztyénség sokat tett.)
Minden művelt alkoholista ateista ismeri George Carlin nevét, vagy Bill Maher munkásságát és ismeri azt is, hogy például Ricky Gervais is aktív ateista. Jó pár éve immár azt mondhatjuk, hogy a standup comedynek született egy olyan változata, amely ateista, és közönséggel…..
mques 2013.10.06 21:28:38
@cozumel: Az a helyzet, hogy semmit nem tudtok mondani. Annyit tudtok mondani, hogy Jézust ellopták. Vagyis hülyeségeket.

Legalább valami sértőt tudnátok mondani! De még azt sem...
A hitvitákban a hívők nagyon sokszor jönnek azzal, hogy az ateisták is hisznek, például a logikának is csak hit az alapja, tehát miért ne hinnének ők is istenben? Egy másik mód, ahogy előhozakodnak ezzel a kérdéssel, hogy a logikának sincs igazán alapja, és ez aláássa minden…..
mques 2013.09.30 18:29:44
@Avatar: Már hogyhogy nem? Odi et amo. Egy adott pillanatban rengeteg egymásnak ellentmondó gondolat és érzelem kavarog bennünk - egy adott témáról vagy személyről. Az élet nem matematika bazmeg! De még a matematikában is egymásnak ellentmondó, összeférhetetlen számrendszerek vannak... Az anyag/a fény egyszerre ilyen meg olyan természetű, egyidőben van itt és/vagy ott, stb.
mques 2013.09.30 20:44:33
@Koós István: Már hogyne lehetne. Pont az Isten lényege, hogy kifejezhetetlen. Hogy EGÉSZEN MÁS. Akkor is tévedsz, ha azt mondod, létezik, akkor is, ha az ellenkezőjét mondod.
mques 2013.09.30 23:35:49
@Koós István: Én pont nem azt állítom, hogy létezik/nemlétezik, hanem azt, hogy nem tehetünk róla ilyen kijelentéseket. Mert Isten: EGÉSZEN MÁS.

DAS ANDERE.
A hívők egyik leggyakoribb érve, hogy isten nélkül nincs etika. Ennek egy gyakori formája, hogy ha isten halott (Nietzsche), akkor mindent szabad. Ahogy sokszor leírtam, ez eleve nem érv isten mellett, másrészt ezt a szabadságot érdemes pozitívan felfogni. De mégis, sok embernek…..
mques 2013.09.24 19:55:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Engem ez az angol könyv érdekelne. Utánanéznél?