Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Réz Vlagyimir Napóleon

26 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németh Szilárd, 2014 áprilisáig Csepel korábbi fideszes országgyűlési képviselője, fővárosi képviselője, polgármestere volt és mellette még rezsikommandós is. Ő a csepeli sajtóban, a helyi nyilvánosság előtt saját jószántából egyetlen egyszer sem számolt be arról, hogy…..
Réz Vlagyimir Napóleon 2014.06.02 20:59:02
@polyvinyl: Netán azért, mert komolyan gondolja, hogy az országnak meg kell újulnia, mert így nem mehet tovább? Esetleg úgy gondolja, hogy ezt valakinek el is kell kezdenie?
Zenóbia Citromos kocka 2014.02.05 05:51:00
Esküszöm, ha lennének verselési hajlamaim, akkor ehhez a sütihez lehetne ódát írni, sosem találnátok ki mi lenne a címe. Óda, a citromos süteményhez. Nem véletlenül hívják úgy a könyvben, hogy Szerezd meg amit akarsz Citromos pite. Mert tényleg olyan, lehetne vele…..
 Egyszer, még fiatalabb koromban apám elküldött a boltba, hogy vásároljak számára egy plajbászt. A bolt felé menetelve egy suhanc megpróbálta a ceruzára szánt pénzt elorozni tőlem. Hazáig futottam a történettel, ahol apám lehordott, bezárkózott a szobájába ceruza…..
 Sötét, hideg és nedves. Ez a három szó jutott eszembe amikor felébredtem. Az időpont bizonytalan volt, hiszen sötét volt. Egy ablaktalan szobában ültem, ahol bizonyára a legigénytelenebb foglyokat szokták tárolni. A berendezésből legalábbis ezt a megállapítást vontam le.…..
 A történetek felépítése bonyolult, és szorosan egymásra épülő. Nagyon ingatag, és borulékony rendszert alkot. minél kifinomultabb és jobb a rendszer, annál sebezhetőbbek az elemek, ennél fogva az egész összkép. Vannak olyan hibák, amiket még a fanatikus rajongás sem tud…..
 A történetírás szervesen összekapcsolódott az emberiség fejlődésével, együtt növekedett, bővült, ugyanúgy változásokon esett át, voltak válságai, hullámvölgyekbe szállt alá, és hullámhegyekre tetején egyensúlyozott. Az első dolog maga a történetírás fogalmát…..
 Mint már említettem, a rendszerváltás után a katonai junta helyett egy jóval toleránsabb rezsim jelent meg a kormányzat palettáján. Azonban a kizsákmányoló és elnyomó rendszer néhány magas rangú és paranoiás tagja megmaradt vezető pozíciójában. Ennél fogva minden egyes…..
 Felépülésem után igencsak nehéznek találtam az eddig fontosnak tartott időpontok betartását. Nem volt hangulatom a körmenetek megtartásához, a beszédekhez, nem akartam szerepelni a nyilvános üléseken, de muszáj volt. A testemet ért kín csak még jobban megacélozta lelki…..
 Bizonyára régóta lesik az emberek naplórészleteim és a történelemleckék vad kavalkádjának magvát, hogy miért is osztom meg. Nos, kaotikus halmaznak tűnik, festői összevisszaságnak, de mindennek, amit írok, van értelme, célja és jelentése. Talán elsőre, vagy ezredszerre…..
 I. Braturus ugyan nem hagyott maga után hátra mást, mint civakodó gyerekeket, és háborút (nem számítva a pozitívumokat), de utolsó gyereke igen. I. Leis halálakor (601) biztosítva volt a trónutódlás II. Braturus, a Hatalmas (601-640) képében. A fiú már tűkön ülve várta…..
 Amikor az ország leszakadt a fél birodalom helyén létrejövő nagy királyság területéről, az előkelők nyugtalankodni kezdtek. Igaz, hogy nem vettek különösebben részt a politikában soha, de mégis... Egy birodalom nélküli kis terület nem a legbiztonságosabb az emberek…..
 A bordáim szépen lassan összeforrtak, az agyrázkódás utóhatásai is elsimultak lelkem háborgó tengerével együtt, és bár a lábam pokolian fájt, meg sem éreztem, mert a hét töröm ujjam elnyomott minden más kínt. Bizony, kínokkal, gyötrelemmel teljes agónia volt ez a négy…..
 A történelem hosszú és sötét szakaszai után kezdődik el igazán Európa története, ez már majdnem a felvilágosodás, ha nem is az, mindenesetre világos, hogy nem sötét. Mert ismerjük. Midőn a római birodalom szemet vetett a kis földre, rögtön el is indult, hogy elfoglalja.…..
 Miért siettem annyira barátom esküvőjének megakadályozására? Miért tartottam olyan fontosnak ezt a kérdést, hogy munkásságom és népnevelői elhivatottságom felhagyását is vállaltam miatta? Vajon egy zsenit hajthat a féltékenység? Lehet, hogy furcsa, nemi (ennél fogva…..
 Igen, elérkezett ez a pillanat is, amire mindenki várt. Nyilván nem olyan ünnepélyes keretek között érkezett el, mint például a Titanic vízre bocsátása, a Holdra lépés megörökítése, vagy a nagybátyám ötvenkettedik születésnapja, de így is szinte ragyogva söpri el az…..
 Az emberek - és ezalatt tisztelt olvasóimat értem - ijedten néznek maguk elé, hogy hiába figyelmes olvasásuk, az egzaminációjuk kerékbe tört irományom sorai között, hiszen nem figyeltek fel az említett barátomra. Nem hibáztatom olvasóimat, hiszen annyi dolog közül tényleg…..
 Három hét a nagyvárosban megváltoztatja az embert. Eleinte csak nevettem azokon, akik az állították magukról, hogy megváltoztak a betondzsungel hatalmas és barbár világában, de most, hogy a kétszintes családi házak és a négyemeletes lakásblokkok között tengettem az…..
 Mivel sokat említettem már csodás államomat, melyben megszülettem, és melyben feltehetőleg meghalok, gondoltam, hogy megosztok vele kapcsolatban néhány információt. Például azt, hogy a lakosság kilencvennyolc százaléka ateista, egy százalék erőteljesen református,…..
 Fullasztó meleg volt a szobában. A vastag, megnyugtató kőfalak szilárd kockáinak apró részecskéi olyan rezgéseket produkálhattak, mint a csiklandós ember, akin ezernyi hangya fut. Különben is, a melegben a kockák is rezegni látszottak. Soha nem értettem, hogy hogyan…..
 A Nap vörös korongja lassan elszakadt a látóhatár enyhe görbéjétől, ismét győzedelmeskedve örök ellenfele fölött, ki hol fölé kerekedett, hol aláhullott erejének. Örökös, és lélekemelő pillanat, amikor mintha lelassulna az idő. Meghatódottan néztem, és szaporán…..
Áltudományok doktora Látogatók 2013.09.29 17:24:17
 Egy olyan sokrétű személy számára, mint én magam, egyáltalán nem szükséges, hogy a környezet elismerését kivívjam, hiszen minden porcikámban zseni vagyok. Ettől függetlenül azért néha jó, ha az emberek megmutatják, hogy mit adtam át nekik szerintem. Mind igazgatóságom,…..
 A puszta csöndes, csak a szél zúgása hallik. Ugyanez a notóriusan nyughatatlan természeti erő görgeti arrébb a porszemeket, folyamatos, de láthatatlan változást idézve elő az unalmas puszta hangulatában. Egyszer csak felkavarodik a szél, portölcsért előidézve a fák…..