Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koós Flóra

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberek gyakran leszólják, megcímkézik, megszégyenítik a szerintük "a normá(lis)tól" valamiben eltérő, különböző, "más" embereket. Csúfolódás, megbélyegzés, ítélkezés, megvetés (vagy más verbális agresszió) tárgya bármi és bárki lehet. Célkeresztbe kerülhet valaki csoporttagsága miatt, vagy ha…..
Koós Flóra 2017.02.05 23:37:04
Kedves-tisztelt honlapszerkesztők-írók, nagyszerű a kezdeményezés, irtó fontos a téma, ezekről a dolgokról kell beszéljünk szinte minden egyéb helyett szerintem! Egyetlen hiányérzetem van, bár lehet, h csak ügyetlen vagyok: nem találok neveket, akik ezeket a igazán remek cikkeket írják. Kicsit személytelen így a "találkozás", hisz én adom a nevem. Vagy az sem látszik, csak nekem? És most egy konkrét észrevétel ezzel az ítélkezésről szóló cikkel kapcsolatban: mentálisan beteg tudomásom szerint MINDEN EMBERTÁRSUNK, aki börtönben él, börtönbe kerül. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy felvilágosítsunk, hogy megértessük lehetőleg mindenkivel: az ember együttműködésre hivatott, nem a hierarchia egyre erőteljesebb szorítására, akkor erre is rá kell mutassunk. És még egy: az állatvilág hierarchikus berendezkedése a kialakuló emberfajra is jellemző volt - természetesen - az etológusok szerint. Ugyanők azt is feltételezik, hogy az ember a későbbiekben éppen azáltal vált el az állatoktól, hogy rendkívül erős közösségiség, együttműködés jellemezte a kommunikálni kezdő embercsoportokat, és ezzel együtt gyenge hierarchia. Az emberi élet lényegi programja ezért az egymással levés, a harmonikus együttlét, ezt az bizonyítja legjobban, hogy a legegészségesebbek, legboldogabbak éppen azok közöttünk, akik ebben erősek. Amíg ezt a tételt nem fektetjük le és nem fogadjuk el, nem igazán látszik érthetőnek, ha azt mondjuk: aki másokat le akar győzni, magát teszi tönkre. Aki mások fölé akar kerülni, aki uralkodni akar embertársain, aki bántalmazza embertársait, az BETEG ember. Azért beteg, mert nem eléggé ember. És innen következik mindaz, amit itt olvastam. Köszönettel, üdvözlettel!
Nagyon megleptem magam azzal, hogy milyen hamar hozzászoktam a külföldön éléshez. Eddig még sosem töltöttem egy hétnél hosszabb időt kis hazánkon kívül, azt hittem, nagyon fura lesz, hogy amikor kimegyek az utcára, nem magyar szót hallok. De cseppet sem érzem magam ettől…..