Regisztráció Blogot indítok
Adatok
New-man

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajnalban elugrani fapadon Belgiumba, megnézni egy sörfőzdét, kipróbálni sok finom sört, körbejárni egy kis falut, majd este hazajönni menő, vagy nem menő? ZX71 törzsolvasó-kommentelő megtette és írt beszámolót, melyből sok minden kiderül a belga sörök típusairól is. Amúgy…..
New-man 2015.04.10 11:06:53
@Basilisk Captain: Sajnos, a 2 napos út sem ér általában sokkal többet.

Akkor jó az időkihasználás 2 napos esetén, ha 1. nap reggel és 2. nap este utazol.
Ez ugye általában akkor lehetséges, ha min. napi 2 járat van.

Ha napi egy járat van (mondjuk reggel), akkor megint csak 1 napod marad, bár picit több az időd és kényelmesebb, mert a szállást már délután el tudod foglalni. Ebben az esetben a kényelem felárát fizeted meg a szállásdíjjal, de nem lesz 2 napod...

Ha jól tudom pl. a Wizz-nél 4 útvonalra van napi több járat. Tehát csak itt játszik az egynapos út(ha nem kombinálunk másik légitársaság járatával). Ha ezeken utazol, akkor igaz amit írsz.

De szerintem az egynapos jó "móka", főleg ha "kisebb" helyre mész, ahova elég a 4-5 óra...

Vidékről is megoldható, de tény, hogy minél közelebb laksz (időben) a reptérhez/reptéri parkolóhoz annál jobb az időkihasználás.

A cikkhez: jó ötlet, csak kár, hogy nem szeretem a sört, így nekem ez nem játszik. De szerencsére vannak más lehetőségek: pl. Lille, Gent stb.
Aki repülőgéphez futó, egymást taposó alakokat akar fotózni, tegye meg hamar: a konkurenseket követve májustól a Wizz Air is felhagy a szabad ültetéssel, az "aki kapja marja" típusú helyleosztással. Már foglaláskor dob a gép valamit, ezt lehet jobbra változtatni pénzért. Öngól…..
New-man 2015.04.10 09:00:39
@Basilisk Captain: Nem kértem senkinek a sajnálatát és nem a néhányszor 450 Ft-ról (az összeg nagyságáról) van szó, hanem

1. Korábban lefoglaltam és közben változtatnak a feltételeken (mint ezelőtt a bankok) - ez inkorrekt.

A korrekt az lett volna, hogy a már lefoglalt út esetén legyen díjmentes helyválasztási lehetőség (nem a kiemelt helyekre gondolok, hanem azokra amik eddig nem voltak felárasak.

2. Ahogy a cikk írója is említi, ÚJABB burkolt áremelésről van szó.

Amikor 2013 januárjában először utaztam a Wizz Air-rel még ki lehetett fogni kb. 1300 Ft-os jegyet utalással napi akció nélkül, idén ugyanazon az útvonalon a legolcsóbb jegy a 20 %-osnak hirdetett (valójában jegyártól függően 5-19 %, itt 5%)kedvezménnyel kb. 3300 Ft, ja és akkor még a nagy poggyász is benne volt, ja és nem csak ketten utazhattunk club áron, stb...
A drágább jegyeknél is hasonló tendenciát látok. Persze ez természetes, hiszen akkoriban még a Malév kiesése utáni piacszerzés és konkurencia harc folyt a Wizz és a Ryanair között, de azóta a Ryanair szeinte föladta Budapestet, a Wizz Air meg folyamatosan bővít, "jól megy a szekér", lehet folytatni az óvatos (rejtett) áremelési politikát...
Tözsutazónk, Zoli már régóta tervezett egy kis skandináv kiruccanást, és most hála a Wizzair –nek egy hétvégi utat le tudott foglalni pénteki indulással és vasárnapi hazaérkezéssel  Malmöbe 9500 forintért.Az indulásom kicsit rosszul kezdődött, mert még az előző…..
New-man 2013.09.21 22:53:02
@cbc: Malmö valóban egy "kisváros" (kb. 280e lakos), de nagyon jó hely, több napot és el lehet tölteni értelmesen, érdemes "fölfedezni"...mi is ezt tettük...

Néhány kiegészítő (friss) információ a cikkhez:

"A városba a Flygbussarna buszai járnak be a kb. 40 perc alatt"
csúcsidőben (munkanapon kb. 14.40-17.40 között) 50 perc. A busz a terminálból kiérve jobbról indult (B Malmö Flygbussarna felirat), itt monitoron jelzik a következő órákban induló járatokat (Malmö mellett Lundba mennek még, azok a szomszédos A jelű megállóból indulnak).

"Érdemes előre lefoglalni a jegyeket a neten, mert a retúrjegy így 10 koronával olcsóbb (179 SEK)."
A neten az egyirányú jegy ára 99 SEK, tehát az oda-vissza jegy összesen 19 koronával olcsóbb.

"Egyébként még a terminálban található automatából vehető meg a jegy készpénzben"
Az automatát a jobb szélső kijárat mellett találtuk meg, bankkártyát is elfogad. Itt drágább volt a jegy mint online (109, ill. 199 SEK), de legalább nem kellett előre megvenni (nem tudom mi lenne az árával, ha mégsem tud valaki utazni) és nyomtatással bajlódni (bár 20 SEK/fő kedvezményért már lehet, hogy megérte volna...). A jegy nem időpontra szól csak oda, ill. oda-vissza (hogy meddig érvényes, nem tudom, de nekünk másnap jó volt vissza), az automata által nyomtatott szelvényen volt egy oda ("TUR") és egy vissza ("RETUR") jelzés, azt lyukasztotta a buszsofőr.

A menetrendet nem néztük meg előre, de szerencsére a busz elejében voltak kirakva naptár méretű tájékoztatók (Malmö, Lund is).

A busznak több (kb. 8) megállója van a reptér és Malmö Central között, végig halad a városon, érdemes nézelődni...

"A busz a városközpontba visz, a vasútállomás ELŐTT rak le." Inkább mellett (buszmegálló jele: narancssárga "Centralen G", közepén "110 Flygbussarna Sturup" felirattal), egy hídon átsétálva juthatunk a "CENTRAL STATION" épületébe. A reptéri busz ugyaninnen indul vissza.

Az állomás épületében 'éttermek' (pl. Burgerking, Subway, STREET FOOD - itt egy hatalmas, és finoman fűszerezett Burger tálon 95 SEK), üzletek, szupermarket is van...
Egy WC-t találtunk csak, feliratok jelezték és nem ingyenes (10 SEK), de nagyon kulturált.

Érdekesség, hogy a zöld színű (csuklós) városi buszok biogázzal működnek.

ui: köszönjük a cikket