Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BTibor

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre ismertebbé válik Magyarországon az a jóslat, amelyet 1946-47 körül Lápkumánja táltos szellemétől kapott hét magyar táltos. A Nyirkai Jóslat Máté Imrének, a rábaközi táltos hagyományok őrzőjének Yotengrit című könyvéből származik (második kötet). A jóslat tartalmazza az 1946-47-től hazánkban és…..
BTibor 2013.09.22 08:26:01
Véleményem szerint a jóslat kevésbé apokaliptikus, mint azt sokan feltételezik. Az apokaliptikus képek inkább a történések jelentőségét hivatottak kiemelni és még véletlenül sem szabad szó szerint értelmezni azokat.
Példaként említem "A nép fele elpusztul." mondatot. Aki kicsit is jártas a történelemben, vagy éppen az aktuál politikában, könnyen beláthatja, hogy ilyen mérvű pusztulást egyetlen háború, vagy polgárháború sem képes előidézni. Gondoljunk a spanyol polgárháborúra, vagy a jelenben a szíriai eseményekre. Tíz-, vagy százezres veszteségekről beszélhetünk, de még a második világháború magyar vesztesége sem közelítette meg az 5 millió főt.Szóba jöhet alternatívaként egy nagy hatóerejű tömegpusztító fegyver bevetése, de ez szinte kizárt. Egy ilyen fegyvert csak katonai fenyegetettség esetén alkalmazna bármelyik atom nagyhatalom. A jelenlegi magyar katonai potenciált figyelembe véve ez nevetséges teóriának tűnik. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen fegyver bevetése nem korlátozódna csupán Magyarországra, de egész Európa megsínylené. Következésképpen ezt az erőteljes apokaliptikus képet nem értelmezhetjük szó szerint.
Véleményem szerint a jóslat utolsó része a 2014-es választásokat taglalja, illetve a választás végkifejletét. Ha belegondolunk a jelenlegi helyzetbe, akkor láthatjuk, hogy nemzeti létünk, megmaradásunk a tét. A liberális pusztításból már ízelítőt kaptunk. Értéktelenség az élet minden területén, az ország módszeres kiárusítása, fosztogatása idegen érdekek szolgálatában. A Kiskanász sem megfelelő alternatíva. Bár néha jót akar, azt rosszul teszi. A választások tétje tehát Mohácséhoz hasonlítható. Megmaradás, vagy pusztulás. Az apokaliptikus képek ezt szolgálják alátámasztani. Visszatérve " A nép fele elpusztul." mondathoz..., szerintem ez a választások kimenetelére céloz. Polarizált a társadalom, jelentős része támogatja a tevét nyergelő, Kost Áldozó fiát. Ezek veszteni fognak, ezt jelzi a pusztulás szó.
Hogy szót ejtsek a Zenélő Sivatagok Tigriséről. A végkifejletből nyilvánvaló, hogy az illetőtől nem áll messze az ősi hit. Ezt a jelenlegi politikai palettán egyetlen pártról mondhatjuk csak el, ez pedig a JOBBIK. Ahhoz, hogy valaki politikai hatalomra tegyen szert, kell az ismertség, és komoly szavazó bázis. Tehát a Zenélő Sivatagok Tigrise vagy a JOBBIK egyik ismert személyisége, vagy egy olyan személy, akit a JOBBIK támogatni fog.
A szavazók többsége nemzeti elkötelezettségű. A felmérések szerint nagyon sokan nem vallják be, hogy kire fognak szavazni. Egy bizonyos, a liberális megoldásból már az emberek többsége nem kér, a nemzeti oldal pedig kiábrándult a Kiskanászból.
Félreértések elkerülése végett jelzem, hogy nem vagyok Jobbikos. Tehát ez a fejtegetés inkább logikai eszmefuttatás, mintsem politikai elkötelezettség szüleménye. Mindenesetre a Hét Teve és a tevét nyergelő, Kost áldozó fiainak beazonosítása valószínűsíti az értelmezés helyességét. Az idő el fogja dönteni hamarosan.