Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bálint Ádám

153 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei programot délután 4 órakor a legendás Szimpla Bringás Bolhapiac éjszakába nyúló kirakodóvására nyitja, párhuzamosan a Csepel Goldsprint verseny nappali elődöntőjével. A Goldsprint-láz jegyében a látogatók a kvalifikáció mellett lehetőséget kapnak arra, hogy…..
Kézbe véve a kötetet máris "jó fogásnak" titulálhatjuk, hiszen a történelmet, a budapesti eseményeket érdekes bontásban tálalja: az olvasó helyszínenként tekintheti át a XX. századi magyar történelem legborúsabb időszakait. Számos helyről nem is gondolnánk, hogy egykor…..
[caption id="attachment_27333" align="alignright" width="660" caption="Auer J.: Az első autó Szegeden, 1904"][/caption] A Ház művészeti munkatársai, Csizek Gabriella és Kincses Károly kurátorok sok ezer fotográfiát néztek meg az elmúlt hónapokban, hogy a kiállításon szereplő…..
Kultography Csatlakozz hozzánk! 2012.05.09 14:28:51
Csapatunkba most direkt értékesítőt és újságíró gyakornokot keresünk. ÉRTÉKESÍTŐ KERESTETIK Hiszünk abban, hogy hirdetőinknek fontos a személyes kapcsolat és a kisebb ügyfeleinkre épp úgy érdemes időt szánni, mint a nagyokra. Hiszünk abban is, hogy az ügyfelek…..
Ebben az új vígjátékban az Amerikai pite szereplőit egy kicsit több mint egy évtizeddel később látjuk viszont, amikor újból összejönnek az érettségi találkozó apropóján. Egy nagyon hosszú hétvége alatt kiderül, hogy ki változott, ki nem, valamint hogy az idő és a…..
Kultography A titánok haragja 2012.04.24 21:21:22
10 éve béke van. Zeusz félisten fia, Perszeusz már nem az istenekkel hadakozik, egyszerű halász lett és a fiát neveli. De az Olümposzon sosem tartós a nyugalom. A titánok ismét megpróbálnak az istenek fölé kerekedni, és a halhatatlanok már nem elég erősek ahhoz, hogy…..
Kultography A két mesterlövész 2012.04.24 21:14:44
A francia vígjáték egy több történetből álló füzér, melynek központi témája a férfi hűtlenség. Variációk egy témára hét rendező, és két népszerű francia színész, az Oscar díjas Jean Dujardin (The Artist - A némafilmes) valamint Gilles Lellouche (Apró kis hazugságok)…..
Kultography A fekete ruhás nő 2012.04.23 21:39:48
Arthur Kipps, egy fiatal ügyvéd, akit egy távoli kis faluba küldenek, hogy rendezzen el egy hagyatéki ügyet. Beköltözik az elhunyt ügyfél elhagyatott házába, hogy ott senkitől sem zavartan, nyugodtan dolgozhasson. Azonban hamar kiderül, hogy az ódon lakhely sötét, tragikus titkokat…..
Kultography A bosszú jogán 2012.04.23 21:30:08
A lelkes angoltanár, Will Gerard boldogan él zenész feleségével, Laurával. Nyugodt családi életüket koncertek, kerti sütögetések töltik ki, és Will kedvenc hobbija, sakkpartik főnökével, az iskolaigazgatóval. Egy éjjel azonban borzalmas dolog történik: a próbáról hazafelé…..
Karl Harrer, osztrák cukrász és második felesége a soproni származású Abosi Beatrix még a Harrer család mattersburgi cukrászműhelyében ismerkedtek össze, amikor a magyar lány érettségizett cukrászként ott kezdett dolgozni. Kapcsolatuk olyan gyümölcsözőnek bizonyult, hogy…..
Kultography A tetovált lány 2012.03.31 22:29:43
Negyven évvel ezelőtt egy családi ünnepség közben eltűnt a nagyhatalmú Vanger-klán egyik tagja, Harriet. Az idős milliárdos meg van róla győződve, hogy unokahúgát meggyilkolták, ezért felbérel egy éppen lejáratott, állás nélkül maradt oknyomozó újságírót, hogy járjon…..
Kultography A szerelem művészete 2012.03.31 22:20:48
A szerelem, a párkapcsolatok és a szexualitás számos vetülete a néző elé tárul - a jellegzetes francia lazasággal átszőtt filmben. Emmanuel Mouret több szálon futó alkotásának szereplőiben egy mindenképpen közös: a boldogságkeresés hajtja őket...
Kultography A segítség 2012.03.31 22:00:17
A segítség a „néger” cselédek szemén keresztül mutatja be azt, hogy milyen volt az élet abban az időszakban, amikor az amerikai nők még nem voltak annyira öntudatosak, nem dolgozni jártak, hanem inkább otthon ültek csemetéikkel. Egy fiatal írónő (Emma Stone) első regényében…..
Kultography A párizsi mumus 2012.03.31 21:36:45
Párizs, 1910. Egy véletlen baleset következtében egy "szörny" szabadul a városra, amelyet a rendőrparancsnok üldözni kezd. Közben kiderül, hogy a titokzatos lény, Frank Úr, nem gyilkolni akar, hanem dalolni és gitározni - ebben lesz segítségére Lucille, az énekesnő, valamint…..
Kultography A király beszéde 2012.03.31 21:23:16
VI. György király beszédproblémái szinte lehetetlenné teszik, hogy kormányozza országát, miközben Hitler birodalma is egyre fenyegetőbbé válik. A növekvő nyomás miatt egy tanárt fogad, hogy segítségével dadogás nélkül tarthasson beszédeket, amelyekre a háború nehéz…..
Bevallom, nem hittem volna, hogy a Főnix Művészeti Műhely közönsége ennyire szereti a borzongást, de úgy tűnik, fogékonyak a szürreális játékra, ezért is került újra műsorra a Megszállottak. Ez nem egy licencelt mű, saját alkotás, a rendező, Baku György tollából, aki…..
Kultography A leleményes Hugo 2012.03.23 23:24:13
A leleményes Hugo egy árva kisfiúról szól, aki egy párizsi pályaudvar falai mögött éli titkos életét. Egy különc lány segítségével keresi a választ a rejtélyre, mely összefügg apja elvesztésével, az alatta lakó mogorva játékboltossal és egy szív alakú lakattal,…..
Kultography A legszebb dolog 2012.03.23 23:03:21
A legszebb dolog teljes játékidejében a terhesség folyamatára, majd a gyerekkel járó örömökre-bánatokra koncentrál. Teszi ezt kíméletlen őszinteséggel, humorral megértéssel...
Kultography A bűn hálójában 2012.03.23 22:43:12
Mallory Kane ügynököt egy sikeres akció után gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok hada kezdi üldözni, akik minden trükkjét ismerik. Rá kell döbbennie: valaki elárulta...
[caption id="attachment_21044" align="alignright" width="197" caption="Chick Corea"][/caption]Hagyományos értelemben a zongora billentyűs hangszer, a vibrafon pedig ütős. Ezeket együtt ritkán hallani, de amikor mégis, kiderül, hogy "hangképzésük" jóval közelebb áll egymáshoz, mint…..
Kultography A Vaslady 2012.03.10 19:49:19
Meghitt és meglepő életrajzi film Margaret Thatcher-ről, az Egyesült Királyság első es egyetlen női miniszterelnökéről. A XX. század egyik legismertebb és legbefolyásosabb asszonya a semmiből érkezett és szétzúzott minden nemi és osztálybeli előítéletet egy olyan világban,…..
Na, igen! Kezdjük rögtön az elején! Ezek itt a macaronok. Színesek és az ízük is "színes" - pontosabban a megfelelő színhez a megfelelő íz társul. forrás: www.maraconnap.hu Egy drapp színű valószínűleg mogyorós vagy kávés lesz, ha halványlilával akadsz össze, az lehet akár…..
A Budafoki Dohnányi Zenekar egyre nagyobb közönséget mozgat meg, nem csak Magyarországon, külföldön is. Felismerve a filharmonikus alapokra írt filmzenékben rejlő lehetőségeket, az együttes az utóbbi években a műfaj (ha lehet ilyet mondani) prófétája lett, hiszen rendre újabb…..
Gasztronómiai csalódottságunk "másnapján" úgy döntöttünk, hogy Facebookon látott új, "csokizós" helyet választjuk következő tesztünk célpontjaként. Az odajutás - autóval legalábbis - nem olyan egyszerű, mert az Egyetem tér környékén igencsak megkavarták a forgalmi rendet…..
Én magam jobban érdeklődöm a XX. századi történelem iránt a maga komplexitásával és erős családi kötődéseivel, mint például II. Lajos királyhoz vagy Decebál dák király halált hozó kincséhez. Természetesen ezek a mondák is szerepelnek a könyvben, így helyet kapott I.…..