Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilkafirka

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Lakásból otthon 2013.10.11 06:45:00
Vajon melyik az a pillanat, amikor egy lakásból otthon lesz? Érdekes helyzetet teremt persze az is, amikor külföldre kerülve meg kell barátkozni a helyi szokásokkal, például Svájcban azzal, hogy nincs függöny az ablakokon. Ma folytatódik Ildikóék svájci kalandja, melyben…..
ilkafirka 2013.10.11 22:18:39
@Shanarey: zöld Bosch, ezek szerint nem profi. itthon tökéletesen működött, mindent vitt :-)
ilkafirka 2013.10.11 22:22:43
@sodalisO: köszönöm a kedves sorokat és a biztatást! :-)
ilkafirka 2013.10.11 22:38:04
@Shanarey: most nem tudom megnézni, de szerintem ilyenünk van. köszi :)
Egy hete indult útjára egy új kezdeményezés itt, Ildikónak hála naplószerűen követhetjük egy család beilleszkedését a svájci mindennapokba. Ma folytatódnak a kalandok, nem is akármilyen nehézségekkel, hiszen megtudhatjuk, hogyan sikerült a gyerekek első napja az óvodában és…..
ilkafirka 2013.09.26 15:28:00
@Zka: Akkor miért vagy itt még mindig? Nem lehetne, hogy priviben írogassatok tovább egymásnak a haverokkal kedvenc témáitokban?
ilkafirka 2013.09.26 15:40:09
@PAnni: Köszönöm :) Ha nem hagyott nyomott bennük, azt jelenti hogy nagyon jól csináltátok. Mi még nem tartunk itt. Az IT-s vagy nem tudom milyen pasiknak/hozzászólóknak meg nem üzenek semmit, felesleges....
ilkafirka 2013.09.27 09:27:25
@nyuszigonosz, @Kovermadar és a többiek: Tudom, hogy már új lemez forog, de ma még vetettem egy pillantást a tegnapi kommentekre. Sajnálom, hogy úgy tűnt, megsértődtem, talán a reakcióm sem volt megfelelő. Még bocsánatot is kérek ezért. Én ezt annak tudom, be, hogy "friss hús" vagyok, nem ismerem, hogy milyen mederben mennek itt a dolgok. Nem azzal volt bajom, hogy kaptam negatív véleményt, hanem azzal, amilyen stílusban. Egyre - számomra - durvább megjegyzések voltak, ami bevallom, rosszul esett. Coelhohoz, Jókaihoz hasonlítani még ok, de hogy Sára az ufokkal, meg a hüvelygomba....Egymás alá adták a lovat a kommentelők, vitték egy teljesen más irányba és ha jött egy-egy pozitív bejegyzés, akkor meg azt gondolták, hogy a rokonaim. Egyetlen emberről sem tudok a családban, ismerősök között, aki miattam regisztrált volna ide. Nem is hiszem, hogy szükség lenne erre. És ha a szólás szabadsága megillet bárkit, akkor illessen meg mindenkit és ti se rágjatok be, ha valaki "beszól". Ami nem beszólás lett volna, senkit nem akartam sehová küldeni, csak jelezni szerettem volna, hogy nem muszáj olvasni a posztot, vagy ha mégis, hát modortalan stílusban reagálni rá. Az empátia teljes hiányát éreztem, de lehet, hogy ezt hiába is ragozom. Nem vagyunk egy hullámhosszon. Részemről nincs sértődés, harag, de ugye ti sem haragszotok, ha nem olvasom a kommentjeiteket a jövőben? Egyébként láttátok, hogy 400 fölötti a like? És nem én voltam ;)
Egészen újszerű sorozat első részét olvashatjátok ma. Voltaképpen egy svájci határátkelés naplójáról van szó, Ildikó és családja történetéről. A formátumnak köszönhetően a sztori és a tudnivalók a szokásosnál lassabban bontakoznak majd ki, ugyanakkor sokkal több…..
ilkafirka 2013.09.20 13:19:12
@DieNanny: Köszönöm az ötletet. Szofi azért nem mehet oviba, mert csak aug.ban töltötte a 4-et. Azóta találtunk neki Spielgruppét, erről is esik szó a további naplórészletekben.
Én is teljesen elégedett vagyok a mosókonyhával. A hétfő emiatt egy strapás nap, hogy mindent kimossak és megszárítsak, de eddig működött! Azért az klasszabb, ahol csak 2 család használja! Hol van ez?
ilkafirka 2013.09.20 22:58:27
@kocog: szia!a számokkal bajban vagyok, ami az érdi sulikat illeti, így egyszerűbb lesz. a Kőrösiből búcsúztunk, ill. búcsúztattak minket. Ti is érdiek vagytok, és Svájcban éltek? Hol? Izgi!
ilkafirka 2013.09.20 23:06:18
@kozmopolita: Mivel Sáriék most kaptak új osztályfőnököt, csak októberben lesz szerencsénk megismerni. Állítólag kedves, még a szülők is azt mondják :). Mi is szeretnénk megpróbálni ezt a bejárást, ill. a kinti magyar tananyag tanulását, mert most én is azt veszem észre, hogy az otthoni követelményekhez képest itt a német nyelv mellett alig tanul vmit Sári. Ami persze nagy dolog és hát ezért jöttünk, de ha úgy alakul, hogy visszatérünk, abba belehalna, ha nem a saját osztályában tanulhatna tovább. Ha nem fog menni, persze nem erőltetem a tanulást, de megpróbáljuk. Ez az én tervem, aztán ki tudja, mi lesz belőle :)