Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Facer

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az elmúlt bő egy hétben önálló életre kelt egy közel két éves poszt, aminek az a címe, hogy Miért költözöm vissza Magyarországra? – és noha volt már ilyen, engem mégis a mai napig meglepnek az ilyen jelenségek. Egy Angliában élő és…..
Határátkelő Magyarán szólva 2013.12.13 06:44:00
Kicsit gondban voltam, mit is írjak a mai poszt elé. Eddie írása ugyanis alighanem komoly indulatokat fog kavarni, de hát ez nem újdonság errefelé. Nem feltétlenül értek egyet mindazzal, amit leír, de nem is ez a dolgom, viszont érdekesnek és megvitathatónak tartom. "Ez a poszt…..
Facer 2013.12.14 08:43:03
@eddie1977: osztom véleményed! A probléma létezik! Sajnos, a magyar oktatàsi rendszer nem abba az irànyba halad, hogy a diàkok helyesebben és vàlasztékosabban tudjanak, vagy tanuljanak irni, olvasni, szöveg szerkeszteni.

Ha csak a "nyelvtanilag helyes" blogokat akarod olvasni, akkor nem sokat talàlsz és föleg nem "ilyen" témàkon. Miutàn inkàbb a blog tartalma érdekel àtmegyek a màsok hibàin, hiszen én is követek el helyesiràsi hibàkat (most nem a billentyüzet hiànyzo karaktereire gondolok ;))) ). Fontosnak tartom, hogy emberek kifejezzék magukat, akàr hibàsan is. En ezt toleranciànak nevezem. Engem nem érdekel kimondottan, hogy ki kicsoda, honnan, miért és stb. amennyiben érdekel a blog tartalma, a beiro véleménye, stb. Amelyik nem tetszik, azt "dobom" :)

Alapjàba véve, egyet értek Veled, az alapgondolatoddal, a probléma felvetésével- a sértegetésekkel, személyeskedésekkel sajnos nem, mert ez itt nem az a hely!
Ezt utàltam, utàlom és utàlni is fogom!
Ez lenne a "magyar virtus"? Köszi, akkor inkàbb NEM!

Szép napot Mindenkinek!
Facer 2013.12.14 18:13:08
@Kellemes Zérókomponista: "legyen egy szint"- rendben! És ki dönti el a "szint" szintjét? Ki fog moderálni? Honnan tudod, hogy miért nem jelenik meg a beírásod? És- ki tartja a nyelvtan órát? ;)
Arra gondoltam, a tegnapi poszt után maradjunk az egészségügynél, csak Svájcból ugorjunk át Dániába, és nézzük meg, milyen egy nővér élete északon. A történet persze ennél bonyolultabb, hiszen Ennike régi álmát teljesítve Erdélyből költözött először Magyarországra, de…..
Facer 2013.11.22 14:17:36
@MágnásMiska: Nem szeretnék belebonyolodni vitàba az àllamadossàgot illetöen, de a '80as évek végén, Romàniànak sem volt àllam adossàga, mert a "hön szeretett vezetö" vissza fizette! Mi meg szegények voltunk, sorba àlltunk kajajeggyel kenyér, vaj, tejtermék, olaj, cukor, liszt, stb... illetve nem volt àllandoan villany, gàz, melegviz, stb... Es màr akkor és ott is orvosként dolgoztam... Dèja vu!
Az elmúlt hetekben két részben már megjelent Nóri ausztriai története. (Az első részt itt, a másodikat pedig itt olvashatjátok el.) Noha szegény kapott hideget-meleget, megírta a harmadik, befejező részt is, amiért őszintén szólva nagyon becsülöm. Neki nem jött be a kinti…..
Facer 2013.11.08 13:54:04
@// Gery Greyhound: osztom véleményed!

Kérdés, hogy kinek "mi a cél" a szeme elött?, kinek mi az igénye és mit hajlando megtenni érte. Ha a "magyar optimizmussal" indulunk el, akkor van mit kinlodni és sajàt magunkkal harcolni!!!
Facer 2013.11.08 13:54:04
@lisandra: tetszik iràsod! Sok sikert kivànok!
Igen nagy vihart kavart még a múlt héten az a poszt, melyben a Budapest Times távozó főszerkesztőjének írásából idéztem. (Egy mondatban összefoglalva: „Lady Hungary! Randizni veled kellemes, együtt élni viszont rohadtul lehetetlen.") A poszt kapcsán nem csak kommentek, levelek is…..
A blog indulása óta állandó téma (érthető módon persze) a hasonlítgatás: mi hol mennyi, hol milyen az élet és mennyivel drágább vagy olcsóbb ez vagy az. A napokban egy levélben László ajánlott nekem egy oldalt, és meg kell mondanom, az If it were my home egészen addiktív…..
Facer 2013.09.21 19:23:10
@tanato: szerintem az a fontos, hogy ki "milyennek" és "kinek" tartja magàt! Nem a szin szàmit, hanem a lélek, a kultura, szokàsok ismeretek. Aki Mo-n nevelkedett, netàn született külföldi szülö(k) gyerekeként- sajnos elfelejtik az eredet orszàg nyelvét, kulturàjàt, szokàsait, stb. Ez nem joo. Ez a sajàt tapasztalatom!
Facer 2013.09.21 21:39:21
@tanato: igen, erre céloztam! Sajnàlatos dolog...
Egészen újszerű sorozat első részét olvashatjátok ma. Voltaképpen egy svájci határátkelés naplójáról van szó, Ildikó és családja történetéről. A formátumnak köszönhetően a sztori és a tudnivalók a szokásosnál lassabban bontakoznak majd ki, ugyanakkor sokkal több…..
Facer 2013.09.19 20:55:06
@kozmopolita: és@ilkafirka: mi is probàlkoztunk a gondolattal, föleg a feleségem szerette volna, hogy amikor otthon vagyunk a gyerekek bejàrjanak illetve az év végén különbözeti vizsgàt tegyenek. En ezt elleneztem és ellenzem.
El kell dönteni: ha kint akarsz maradni, akkor a gyereknek éppen elég megtanulni azt ami kell az iskolàba, ovodàba, stb. Nem biztos, hogy most érdemes az otthoni kevés szabadidejét azzal eltöltetni, hogy bejàrnak és tanulnak(!) a többiekkel. Mi is meglàtogattuk az osztàlyt, vittünk kis szuvenirt, a gyerekek meséltek az itteni életröl, és utàna azt nézni, hogy a többiek màr elhaladtak tanulàsban, nehéz... komplexusokat szülhet a gyerekekben. Véleményem szerint!
Dehàt, izlések és ... Mindenki döntse el magànak illetve gyermekének, hogy mi a prioritàs!
Facer 2013.09.19 20:55:07
@Kovermadar: a sok mütét "àrtalmas" az egészségre, még akkor is ha csak nagyon jo altatoorvosok vannak ;)))
Facer 2013.09.19 21:12:09
@dradix: a Loire völgye a magyaroknak egy fogalom :) A Loire menti kastélyok (szerintem legalàbb 100 van) nekünk, magyaroknak csak a pàr leghiresebbet jelenti. Ezek a Loire felsô szakaszàn helyezkednek el. De a többi "sem piskota". Erdemes idöt és pénzt szànni rà, van mit nézni. Lehet autoval illetve kerékpàrral, a Loire csatornàjàn kishajoval, stb. gyönyörü helyeken vezetnek végig! Teljesen biztonsàgos. Nagyon jo térképeik vannak- a kerékpàrra gondolok. Idö és pénz kérdése az igények kielégitése.