Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bakony Balaton Bikes

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gasztrobizarr Balatoni halál 2018.06.01 13:34:33
Június elseje van, a nyár első napja, péntek reggel 9 óra. Káli-medence, a híres északi part, a magyar toszkána vagy mi, ahogy sokan mondják. A faluban, ahol néhány napot töltök, se kocsma, se kávézó, a kisbolt délelőtt fél11-ig van nyitva, az se minden nap. Benne ipari szalonna, borzalmas…..
Bakony Balaton Bikes 2018.06.02 19:51:35
Jó kis cikk, de elég egyoldalú!
Az egyik oldaról ugyebár ott az utazó elvárása, az igény.
A másik oldalról a meg nem értett balatoni helyzet. A miértröl senki sem ír rendesen.
De hol is lehetne kezdeni? Hogyan lehet vázolni akár többszáz év magyar mentalitás fejlödést, ami a fentiekhez vezetett, és miért van úgy, hogy körülöttünk minden ország ragaszkodik a valamilyéhez, tradíciókhoz ha úgy tetszik, és ahhoz tartja magát, de nálunk mindig csak a "balhé" van?
Igen, erre jó példa a levendula. Ha valami müködni látszik, arra rögtön ráveti magát mindenki, mert ugyebár meg akar élni. Ha holnap a smiley tetoválás lesz a menö, akkor mindenki a sörözötöl a gazdaboltig és a hentes is tetoválószalonba vált. Aztán jön a következö projekt.
Azt sem firtatja senki, hogy vannak sokan akik próbálnak a fentiek ellen tenni, de esélyük sincs a "komoly befektetökkel" szemben akik érdekes módon még az uborkaszezonban is nyitva tudnak lenni!Mi a helyzet a költségekkel? Hiába vagy nyitva, ha az a pár ember aki jönne nem elég arra, hogy kitermelje a kötelezö költségeket, a nav pedig nem szívózik. Akkor is ugyanazt a fiksz összeget fizeted ha 1 ember van vagy ha 500!
Szóval kicsit egyoldalúra sikerülnek az ilyen írások. Nem tudom hány éves a bloggoló, de ajánlanám megnézni a Zimmer Feri vagy akár az Üvegtigris címü filmeket, és próbálni bennük megérteni a mögöttes tartalmat, ami még mindig erre az országra jellemzö, és maradni is fog.
Ez a hungarikum
Összefoglalták a kormány számára az évtized hátralévő időszakára vonatkozó ajánlásaikat a kerékpáros szervezetek. A végeredményt, a Nemzeti Kerékpáros Koncepciót kedden át is adták Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárának. A…..