Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chmell Arisztid

30 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véletlenül jött elém egy filmajánló, amelynek főszereplője az értelmiségi, nagyvárosi, negyvenes éveiben jócskán benne járó nő, felnőtt gyerekekkel és persze a volt férjjel, aki egy fiatalabb nő miatt hagyta el főszereplőnket. Alapvetően azért mentem el, hogy egyrészt lássam, a férjet hogyan…..
Július eleji éjszaka falun. András a hátán fekszik az ágyában, bámulja az ablaka előtt bólogató szilvafát. A másik két ágyon kisgyermekei alszanak mélyen. Vidéken nyaralnak hármasban, egy életvidám, gyermekszerető, de gyermektelen házaspár gazdaságában. A ház körül mindenféle állat van. Lovak,…..
 Az "Én is téged, nagyon" című filmet érdemes végignézned. Egy tipikus negyvenes, elfoglalt, egyedülálló férfi élethelyzete sms-eken keresztül. Találkoztál már a filmbéli Zsuzsi-típussal? Vajon hány olyan harmincas, nagyvárosi szingli nő van, aki nem így működik? Emberünk vak. Ott van neki…..
Húsz év körüli, kifejezetten szép, latin típusú, vékony, fekete hajú lány állt az iroda egyik ablakánál. Elfogytak az asztaláról a rögzítésre váró napi elszámolási listák. Percek óta karba tett kézzel várt a futárra, aki majd hozza a következő adagot. A lány arcához gyenge februári napfény ért. Az…..
A férfi sokszor szenved attól, hogy a nőnél gyakran semmi összefüggés nincsen aközött, amire vágyik, amit gondol, amit érez, amit cselekszik és amit mond. A legrosszabb, amikor ezek közül legalább kettő tartósan teljes ellentmondásban van egymással. Privát kapcsolatnál a nő…..
Hetek óta látható a különféle tévéadókon a Nasivin Snaft orrspray reklámja. Sikerült a marketingeseknek megint olyan reklámfilmet nagy-nagy kreatív munkával megalkotniuk, amin azért az emberfia elgondolkodik. Vajon miért jó egy nyávogós, gyenge, elesett férfit bemutatni, aki…..
"Őszidő. Lágy, mint mámor után a negyvenéves asszonyok tekintete. Fenn a síneken tehervonat veri szét a csöndet. Azt csattogja, hogy az ősz is csak egy állomás a sok közül, és szerelvényünk ezen is átrobog, mint a többin. A kocsikban életünk fontos szereplői. Szeretnék, ha…..
Egyik tavasszal a metrón egy hirdetést vettem észre. Számítógépes virtuális kalandot hirdettek, többek között azzal, hogy szélfújást és illatokat lehet érezni közben. Filctollal valaki alá írta: "Menj inkább az erdőbe sétálni b...d meg!" A digitális világ, az Internet…..
A Heti Válasz aktuális nyomtatott számában olvasható egy érdekes vita a posztmodern feminizmusról. Az írás teljes egészében elérhető lesz a hetilap honlapján szeptember 3-tól. A címlap a vitázó feleket ábrázolja. Ordít a két arcról, hogy melyikük a feminista, melyikük a…..
Ennek a bejegyzésnek eredetileg más lett volna a címe (A fiatal nő), de augusztus 10-én egy barátom felhívta erre a cikkre a figyelmemet. (Kedves negyvenes férfitárs, vegyél mély levegőt, azután…..
Chmell Arisztid 2015.08.12 12:25:50
@Lili Párbeszélő: Kedves Lili! Az életünk többfajta küldetésből is áll, ez a blog éppen nem az számomra, de a férfiakat nyilvánvalóan bántó, sértő jelenségek, írások stb. ellen szót szoktam emelni. Amikor általában a nőkkel művelnek hasonlót, szintén cselekszem.
Az oldaladat megnézve érdekes, hogy a "Férfiszemmel" rovatban Te publikálsz egyedül, pedig nő vagy.
Chmell Arisztid 2015.08.12 14:19:27
@Lili Párbeszélő: Bár Lili már nincs itt, de azért ide kívánkozik, h interjú attól lesz hiteles, h látni lehet a nyilatkozót fotón, teljes személynévvel, és azután valóban a szerkesztő neve kerül a cikk tetejére. "Sanyi (35)" a Kiskegyed szintű sablonszövegével számomra nem ad semmi tartalmasat, a honlapon az Asztro menüpont pláne nem. Inkább maradok a pszichológiánál. Harc? Ezt nem értem. Kérdések, válaszok, vita, ez harc?
Chmell Arisztid 2015.08.13 09:11:27
@CsakSzolokHogy: azért az érdekelne, h férfiként 44 évesen hol tartasz? Vannak gyermekeid? Foglalkozol velük rendszeresen, tartalmasan? Sajnálnám, ha 44 évesen már csak a nők hipergámiájára építve szórakozol az életedben, és fel sem merül a családalapítás (bluepilles állapot?). Azzal is foglakoznod kellene, h miért pörögsz itt, miért nem bírod ki, ha nem a tied az utolsó szó? A hölgyek leírják ami bennük van, oké. Miért reagálsz mindenre tételesen, smiley-kkal telenyomva a szövegedet?
Majsai Gábor: Veszíts el! - Kattints ide, hallgasd meg! Ismerős életérzés? Évekig benne voltál egy kapcsolatban olyan nővel, aki simán megírhatna egy "Hogyan veszítsünk el egy férfit két év alatt" című könyvet (az időtáv szabadon helyettesíthető). Sok mindent…..
Olvasd el ezt a könyvet! Kiváló igazán, 2014 tavaszán újra megjelent a Park Kiadónál. Nagyon izgalmas kérdésekkel foglalkozik a szerző, aki egyébként pszichiáter (azaz orvos), de közben protestáns hívő: ebből a kétfajta világlátásból született ez a könyv. Számomra igazi…..
A változástól való félelem megakadályozhat valakit abban, hogy kilépjen egy nem jól működő kapcsolatból. Bár nem teszi boldoggá, de ismerős és megszokott, az újrakezdés pedig mindig bizonytalan. A szakítás érzelmileg mindenképpen megterhelő, és lehet rá számítani, hogy…..
  Kémia: ott van a az áruházak polcain, tisztitó-, tisztálkodó-, illatszerek formájában. Szikra: ott van a villamos és a trolibusz áramszedőjénél. Nagy Ő: ott van a billentyűzeten, Shift + ő. Az igazi: minden "i" igaz "i". "Az Igazi"-t Márai Sándor már megírta...
Feleséget, komoly nőtársat keresel? A nőt, akiben sok mindent megtalálsz majd? Létezik, keresd, figyelj, vedd észre őt! Hajrá! Biztatónak olvasd el ezt a nagyon szép mesét! Egy szegény ember legnagyobb fiai elindult feleséget találni. Ment, mendegélt, folyókon, hegyeken, erdőkön…..
Make men better! - Kattints ide! 2014. őszén elindult a Zewa Aqua tube vécépapír reklámkampánya: Kíváncsi lennék, ha ehhez hasonlóan indult volna egy "Korrepetáljuk a csajokat!" kampány "Ilyen nő nincs!" jelmondattal, akkor a feministák mit lépnének! A témák…..
Jó-e vagy rossz a korkülönbség, meg lehet-e szokni vagy egyre rosszabb lesz? Ha eleinte nem érezzük, vajon később sem fogjuk? Eleve nehéz kérdés, hogy mit jelent a kor. Természetesen csupán annyit, hogy mi hány évesnek érezzük magunkat! Mégis, milyen tipikus problémákat látunk,…..
Chmell Arisztid 2015.02.14 07:52:14
Ez így kicsit leegyszerűsítő és túl általánosító. Azonos korúak esetén is zavarhatják a férfit a csajos témák. de egyébként is a hölgyeknek ezeket a témáikat amúgy is jobb talán külön megbeszélniük egymást között, ez is a párkapcsolatban egy szabadságfok, h mindenki elmehet a saját társaságába, nem kell mindig együtt lenni. Ugyanígy a férfinak is lehet külön baráti társasága.
Huszonéves nőnek is lehet testi, egészségügyi problémája, minimum egy derékfájás manapság.
Aki negyvenéves férfi és bevállal egy olyan huszonéves nőt, akinél egyáltalán a berúgás felmerül... annak gratulálok!
Negyvenes, ötvenes "pasik" meg ha valamit karrierben el akartak érni, akkor már ott vannak, vagy igen közel vannak hozzá, sőt, olyan is van, akinek jól működő vállalkozásai vannak, ergo éppen hogy ekkor jut már ideje a másikra.
A gyermekvállalás igaz, de ha egy értelmes nő, egy megbízható érző férfi mellett biztonságot talál, akkor vállalni fogja.
Az ünnep együtt töltésének problémáját nem értem :)
A fiatal nők pedig sokszor éppen azért csatlakoznak idősebb férfihoz, mert az már tapasztalt, és mondjuk éppen az előző kapcsolatai után sokkal jobban tud kezelni valami vitát vagy egy kritikusabb párkapcsolati szakaszt, Nem beszélve arról, h néha mondjuk a férfi tanítja meg főzni a hölgyet. De a tapasztalatok elvileg nem adhatók át, az érettebb fél elég, ha elmondja a meglátásait, főleg, ha a másikat érdekli az.
Olvasd el! "A férfiak agyát tényleg átprogramozza az apaság" - Kattints ide! Apának, sőt írjuk így: családapának lenni tényleg a legjobb dolog a világon. Te, ennek a blognak az olvasója, pontosan tudod ezt. Nagyon sok elhagyott nő, feleség, anya éppen ezt használja ki és…..
Szerencsére ez csak vicc... ;-) Vannak azért kivételek, van remény. ..
Elhagy a nő, mert azt mondja, eltávolodtál tőle, nem foglalkoztál vele stb. Nem fogja fel, hogy ez páros játszma. Nyilván nem ok nélkül távolodtál el tőle, nem ok nélkül nem foglalkoztál vele. ..
A nők tetemes hányadát manapság futószalagon gyártják, mint a gépkocsikat. Végy egy közepesen fejlett csontvázat, tapassz rá egy kis húst, rakjál belé zsigereket, 30 gramm ostobaságot, 40…..
Rengetegen dolgoztak ki elméleteket a szerelemről, ezek közt az egyik kedvencem Sternberg szerelemelmélete, mert nagyon egyszerűvé teszi annak megértését, hogy milyen állapotban van egy párkapcsolat. Három tényező mentén írja le a párkapcsolatokat: szenvedély, intimitás és elköteleződés. Ezekből…..
Negyvenhét éves nő a negyvenöt éves férfival beszélget, mindketten társkeresők. A nőnek huszonöt éves a lánya, a férfinak tizenéves fiai vannak. Nő: Tudod nehéz, mert az én korosztályomat a hatvan éves férfiak szemezgetik, de én nem szeretnék ilyen korú férfit, mert még…..
Június 7-én játszotta utoljára a Játékszín Neil Simon darabját. Az élet úgy hozta, hogy kétszer láttam az előadást, az utolsót és tavaly szeptember közepén egyet. Kiváló darab, nagyon pontosan visszaadja mindazt, ami egy 47 éves, normális, tisztességes családapa lelkében…..