Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter Roland (törölt)

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szaúd-Arábiában nem azért tilos a nőknek autót vezetni, mert az országot sötét bunkók igazgatják, hanem mert így óvják meg a hölgyeket annak káros egészségügyi hatásaitól- nagyjából így magyarázta az Öböl menti Fiziológiai Társaság egyik tanácsadója egy szaúdi…..
Peter Roland (törölt) 2013.10.02 08:39:29
Azert ennel sokkal nagyobbak a problemak a szaudi kozlekedesben. Nem szeretem ezeket a cikkeket, mert olyanok irjak, akik eletukben nem lattak kozelrol moszlimot, nem jartak azon a videken...

Azon felul, hogy a saria torvenykezessel megvannak a bajok, es nyilvan netto allatsag amiket ez a "tudos" osszehord, azert lennenek bajok, ha holnaptol a nok csak ugy vezetni kezdenenek.

1. A nok elnyomasanak ott van egy masik oldala. Mivel minden felelosseg a ferfiake a nok nem tanultak meg, hogy vannak kotelezettsegeik, illetve, hogy felelosseget kell vallani a dolgaikert... Gondoljatok bele mi lenne, ha kiszabaditananka az utakra tobbezer olyan sofort, aki nem tud/akar/eszebe sem jut felelosseget vallalni a tetteiert, nem arra szocializalodott, hogy a tetteinek kovetkezmenyei vannak.

2. A nok elnyomasa annak az elvnek a menten valosul ott meg, hogy a ferfiak "mindentol" (erts az egesz vilagtol) megvedelmezik oket, sot ez kutya kotelesseguk. El nem tudom kepzelni mi tortenne, hogyha megserulne egy no karambolban, legyen az akar a sajat hibaja. A amsik felet, ha ferfi ott helyben meglincselnek. (nem beszelve arrol, ha esetleg nem helyi a masik fel)

3. A szaudi kozlekedesi moral: NAgyon sokan halnanak meg, hogyha a gyakorlat nelkuli nok egyszer csak raszabadulnanak az utakra. (es a jogsit ott "libaert" adjak a helyeiknek) mert az ottani kozlekedest nem ugy kell elkepzelni, mint az allandoan szidott magyar vagy balkani kozlekedest... Ami ott az uton van az Mad Max.

Szoval ez a kerdeskor sokkal tobb problemat vet fel annal, hogy We can do it , vagy we can not do it... Meg egyszer nem ertek egyet az ottani egesz rendszerrel, de a dolgok a cikknel azert lenyegesen komplikaltabbak.
Peter Roland (törölt) 2013.10.02 09:04:27
@Lord Papírsárkány:

Nyilvan nem lesznek gyakorlottabbak, de egy idoben egyszerre lenne sok gyakorlatlan az uton. Termeszetesen ez hosszu tavon kiegyenlitodne, mert vagy szereznenek gyakorlatot vagy meghalnanak.

(bar hozza tennem, en azt mondom, hogy ot tvezetni nem europainak valo, plane nem nonek valo. Kicsit olyan mint a box. Ertem en hogy vannak noi boxolok, de azert ferfisportnak tartom) En jo pilotanak tartom magam, de azert ott benn volt a sportszelet a gatyeszban, nem egyszer, nem ketszer...
TComment Menyit ér a szervizkönyv 2013.09.16 06:15:00
Odasétálok, bemondom a rendszámot, lekérdezi a számítógépből, hogy az elmúlt öt évben összesen kicsit több, mint 950.000 forintot hordtam ide időszakos szerviz címén. Megérte? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Peter Roland (törölt) 2013.09.16 11:38:43
@Ciri:

Abszolut nem túlzás. Ugyanis -mint ahogyan te is írtad- egy munkafolyamathoz tartozik egy szintidő.

Vegyünk egy egyszerű példát légszűrőcsere: Sok autónál (pl az enyém) nettó szívás lebontani körülötte csöveket, hogy normálisan be lehessen passzítani a légszűrőt. Be lehet szuszakolni bontás nélkül is, az gyorsabb.

Namost. Lacika a szakszervízben (mivel állandóan sürgetik az előírt szintidő miatt) vagy nem bontja le a csöveket, akkor vagy jól van benn a légszűrő vagy nem. Ha gondos és lebontja, akkor (megint csak sürgetik) vagy jól rakja vissza őket vagy nem, nem beszélve arról, ha valami műanyagcső/ csatlakozás elpattan...

Na ilyenkor van a gányul berakott légszűrő ami falsot szív (megtörtént) , eltört vákumcső (megtörtént) , lazára hagyott rögzítőbilincs (megtörtént)

És akkor most egy faék egyszerű, folyamatábrával pontosan percre leírható cseréről beszéltünk, nem egy komplex problémáról, diagnosztikával, javítással..
Peter Roland (törölt) 2013.09.16 13:19:08
@Its_me:

Szerintem Józsi műhelyében ritkábban jársz szarul, (főleg kisvárosban) mert ha egyszer elterjed, hogy átcseszett, akkor éhenhal az ember...

(mondjuk ennek mentén hallottam már olyat, hogy kisvárosi szakszervíz, ugynarra a nagyszervízre kevesebb, mint a fele árajánlatopt adott mint a budapesti... )