Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KTALeopold

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilvános bocsánatkérésre és egymillió forintos nem vagyoni kártérítésre ítélte nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék Stohl Andrást, és könyvének szerzőjét, Szalai Vivient, adta hírül az MTI. Azért perelte be őket a Budapesti Fegyház és Börtön, mert a Magyar…..
KTALeopold 2014.04.02 16:16:56
@shinny bayaar: Nem büntetés. Leírtam, hogy miért nem az. Létezik pénzbüntetés, azt büntetőeljárás keretében szabhatja ki a bíróság.

Ez nem büntetőeljárás volt, hanem polgári peres eljárás, amelyben kártérítés megfizetésére kötelezték Stohl Andrást és a könyv íróját.

A kecske sem birka, jóllehet ugyanúgy négy lába van mindkettőnek, hasonló termetűek, és ugyanazt eszik.
KTALeopold 2014.04.02 16:06:03
Üdvözlöm a T. Közösséget!

Nem az a célom, hogy a cikk ordítóan fájdalmas pontatlanságára rávilágítva megpróbáljam megalázni az írót, azonban az alábbiakat ajánlom mindenki figyelmébe, aki akár csak érintőlegesen is jogi témáról közöl bármilyen publikációt.

Stohl András a hivatkozott cikkben ezt nyilatkozta: "Lezárták a nyomozást bűncselekmény hiányában, nincs per.". Jelen cikk írója ezen mondta kapcsán, mintegy alávaló hazugságként beállítva azt, a következőt jegyzi meg: "Hát úgy néz ki, mégis van per.".

Kérem szépen, Stohl András nyilvánvalóan egy büntetőeljárásról nyilatkozott, tekintettel arra, hogy csak büntetőeljárás keretében beszélhetünk bűncselekményről. Valószínűsítem, hogy a börtön feljelentést tett Stohl András ellen, valószínűleg rágalmazás vagy becsületsértés miatt; ennek alapján megindult egy büntetőeljárás.

Amiről viszont ebben jelen cikkben szó van, és amely ügyben most megszületett az elsőfokú ítélet, annak semmi köze nincsen a büntetőeljáráshoz. Ez egy polgári peres eljárás volt, amelynek keretén belül megállapította az elsőfokú bíróság a jogsértést a jóhírnév megsértése miatt, és egymillió forintos nem vagyoni kártérítés (az új Ptk.-ban ezt sérelemdíjnak hívják már) megfizetésére kötelezte az alpereseket.

No ennek alapján a cikk címe is finoman szólva pontatlan, tényszerűen megfogalmazva pedig hazugság, hiszen az egymillió forintos kártérítés nem büntetés. Polgári perben nem szab ki a bíróság büntetést. Azért is kártérítés a neve ennek, mert nem büntetés.

Mindezt azért osztottam meg a T. Közösséggel, hogy világossá váljék: ebből a cikkből nagyjából csak az írásjelek nem otromba, pontatlan, szakmaiatlan ferdítések.

Tudjátok szerintem olyan dolog ez, hogy én például nem igazán értek a matematikához, ezért nem is írok matematikai témájú cikkeket. Viszont ha esetleg mégis írnék, akkor mindenképpen megkérdeznék előtte egy matematikust, hogy legalább az alapfogalmakkal tisztában legyen.

Ebben az esetben valószínűleg egy jogász sokat tudott volna segíteni.

Üdvözletem kísérjen Benneteket!