Regisztráció Blogot indítok
Adatok
képbekerül

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SAJTÓKÖZLEMÉNY A Lehet Más a Politika politikusai hétfőn a mutyigyanúba keveredett sárvári Fideszes önkormányzati képviselő cége előtt tartottak sajtótájékoztatót az agrártámogatások magyarországi működéséről. Az LMP egy kis zacskó földet is vitt ajándékba A…..
Elsőként idén júliusban lehetett hallani arról, hogy a kormány és a XII. kerületi önkormányzat komoly fejlesztésekre készül a Normafánál. Pokorni Zoltán akkor azt mondta, hogy Budapest legnagyobb parkját akarják létrehozni, felújított sípályákkal, új felvonókkal, a…..
képbekerül 2013.09.14 18:20:39
@d.hardman: A lex-Normafa éppen azt szolgálja, hogy ne kelljen részletes számításokat végezni, hatástanulmányt készíteni, és a valós költségeket kifizetnie (köztük pl. csereerdősítés, ugye a ki sem vágott fák után) a Kormánynak.

Ha valós igény lenne a beruházásra, akkor azt be is tudná mutatni valaki, és abból számításokat is le lehetne vezetni. Ezeket azután össze lehetne vetni a beruházás nélküli változattal, ti. miszerint továbbra is kirándulni járnak oda az emberek, ami valóban 'megfizethetetlen' lehetőség, és nem kell érte tönkretenni a környezetet, elkölteni több milliárd forintnyi közpénzt.
Ha valós társadalmi igény lenne a fejlesztésre, akkor nem lenne szükség a lex-Normafára, nem kellene erőből, az emberek érdekeit, a természeti értékeket és az érvényes jogi szabályozást semmibe véve elindítani ezt a beruházást.