Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öntudatos

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs is annál egyszerűbb, mint érvelés helyett lehülyézni a vitapartnert. Esetünkben lenőzni. Illés Zoltán fideszpolitikusból egy tegnapi vita hevében szaladt ki az egyik legostobább és legősibb férfi sztereotípia, “attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön…..
öntudatos 2013.09.13 12:28:50
A korábbi hozzászólásokat átfutva úgy gondolom, hogy a hozzászólók nagy része férfi. Általában nem a felvetett problémára reagáltak, hanem inkább politikai sárdobálásba kezdtek. Tehát részükről a probléma nem probléma. Jelentéktelen, szőnyeg alá söpörhető elszólás. A férfiú "nem általánosított, csak egyetlen nő felé intézett kritikát". Éppen ebben a "csak"-ban, a legyintésben látom a veszélyt.
40 éves vagyok, nő, mégis férfiak által "uralt" területen szereztem elismertséget és építettem karriert. A sikert kitartással, rengeteg munkával és áldozattal értem el. A szakmámban hazai és nemzetközi környezetben is elismertek. Egyetértek a blog írójával abban, hogy egy nőt a teljesítménye alapján ítélnek meg, míg a férfiak "bratyizásból" is jól megélnek egyes munkahelyeken. Az én általam végigjárt munkahelyekről, tapasztalatból beszélek, véletlenül sem szeretnék általánosítani. A pályafutásom során számtalanszor hallottam olyanokat, hogy "ne törődj vele, hisz nő" vagy "biztosan 'olyan' napja van". Gyakran éreztem undort, amikor férfi kollégáim egy mellettünk elhaladó hölgy melleit, lábait dicsérték, vagy éppen kitárgyalták, hogy az előző hétvégén ki milyen módon közösült az adott hölggyel vagy az éppen aktuális partnerével. Itt szeretném megjegyezni, hogy ilyen mondatok és viselkedés munkahelyi/szexuális zaklatásnak minősül fejlettebb országokban, és igen szigorúan büntetendő. Ahhoz, hogy ne legyek hasonló mondatok céltáblája, elnyomtam magamban a nőt, nadrágban, zárt blúzban dolgoztam. A nőkkel kapcsolatos degradáló mondatok engem nem visszavetettek, hanem motiváltak. Még többet képeztem magam, többszörös munkatempóval dolgoztam, munkában és teljesítményben megelőzve a legtöbb férfi kollégámat. Itt kell megjegyeznem, hogy a mentorom férfi volt, olyan férfi aki munkatársként és nem nőként kezelt és a mai napig baráti viszonyban állunk.
Mielőtt bárkiben felvetődne, a sikert és elismertséget nem bratyizás útján, nem is szexuális szolgáltatások révén, hanem kemény munkával, az eszem és a szívem teljes beleadásával értem el. Amikor 39 évesen úgy éreztem, hogy a szakterületemen elértem a lehetséges legtöbbet, akkor volt bátorságom váltani, és a közszférát elhagyva most a vállalkozói világban próbálom leküzdeni a kihívásokat. Elhagytam a férfiak világát és nyitottam az általam eddig magamban elfojtott nőiség felé, nőkkel és nőkért dolgozom. Nem a meggazdagodás a célom, hanem hogy a bevételeimből meg tudjak élni. Hozzáteszem, ez ma Magyarországon egyáltalán nem könnyű.
Végezetül - még mielőtt elkönyvelnének "leszbikus feministának" - egy csodálatos férfivel élek, aki minden olyan tulajdonsággal rendelkezik amitől számomra a férfi férfi. Szerető, figyelmes, gyengéd, előzékeny és nem gyáva kimutatni az érzéseit.
Köszönöm, hogy megtisztelt a figyelmével.