Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jetcool

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kedden kezdődő Las Vegas-i CES-en ezúttal valóban az autógyártók vihetik el a prímet, a Toyota és az Audi legalábbis saját, önmagát vezető modellel rukkol elő. Nem a Google tehát az egyetlen cég, amely az ósdi autóipar megreformálására törekszik, és ha jobban belegondolunk,…..
jetcool 2013.01.08 14:21:46
csak leírok néhány nyilvánvalót én is:
a google elkerülhetetlenül meghatározója lesz az autonóm autók piacának is. látszólag technológiai szempontból lépéselőnybe vannak, olyan megoldást készítenek, amit bármelyik gyártó licenszelhet, és valószínűleg ez egy öngerjesztő folyamat lesz, már most is nekik van a legpontosabb térképes adatbázisuk, és ez a későbbiekben a legpontosabb realtime adatbázissá válhat. a többi autógyár helyében elgondolkoznék közös szabványok és adatbázis fejlesztésén, ha nem akarnak egy új szereplő alá kerülni.

bár a google sem mond sokat, mégis az ő megoldásukról tudjuk a legtöbbet. a látottak alapján gond nélkül megbirkózik tetszőleges forgalommal, bármelyik autóra felszerelhető, valószínűleg "csak" jogi és minőségbiztosítási okok miatt nem kapható élesben. tudjuk, hogy több százezer mérföldet megtettek vele és hogy egyre több államban kaptak zöld utat a teszteléshez. nem akarom a jogi részt bagatellizálni, nehéz menet lesz, csak számomra kevésbé érdekes. (tényleg: európában nem akarnak tesztelni? a magyar utak biztos próbára teszik. :)

viszont a többi gyártó megoldásáról nem tudunk sokat. nem tudjuk, hogy mennyire autonómak, milyen térképes információkat használnak, hogy hol és mennyit tesztelték őket, vagy hogy milyen fázisban van a projekt. elképzelhetőnek tartom, hogy több éves a lemaradásuk a google-höz képest, bár a jogi kérdések elhúzódása/elhúzása időt adhat a számukra. de mindez csak spekuláció.

az is biztos, hogy nem minden gyártónál van, akkora k+f keret, hogy saját megoldást fejlesszen ki, számukra tökéletes lesz a google megoldása, meg ha jól gondolom, akkor a felhasználók számára. ilyen mértékű változásoknál a kívülről érkező szereplő valahogy mindig sikeresebb.
jetcool 2013.01.08 23:38:13
@Dr. Justice: igen, erősen ajánlott a feltételes mód használata.

csapongva:
az is lehet, hogy a google nem is akarja kiadni másnak a saját rendszerét. ha például taxi szolgáltatásba fognak, ahogy itt sejtetik.
spectrum.ieee.org/automaton/robotics/artificial-intelligence/how-google-self-driving-car-works

vagy ahogy olvasni lehet, egészen más térképet/adatokat használnak a navigáció során, mint amilyet a hagyományos térképes megoldások nyújtanak.

azt például nem is tudtam, hogy a tesztautókra felszerelt eszközök mennyire drágák, de szerencsére ezeknek az ára is úgy tűnik, hogy gyorsan le fog esni.
content.usatoday.com/communities/driveon/post/2012/06/google-discloses-costs-of-its-driverless-car-tests/1#.UOyVkeQmt4n

a google kommunikációja ezen a területen sokkal szerencsésebb. az autonóm autókat biztosan fenntartásokkal fogják kezelni. elősegíti a bizalom kialakulását, hogy tudjuk, már évek óta dolgoznak rajta. a vetélytársak úgy tűnik ezt nem tartják annyira fontosnak. bár ez a különbség lehet, hogy az eltérő iparági beidegződésekből adódik. meglehet, a képességeiket is ügyesebben láttatják, mint a többiek.

és a végére egy sztereotip gondolat, kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz igaz: az audi vásárlói nem tudom hogy mennyire vevők az ilyesmire. audit nem azért veszel, hogy aztán egy robot vezesse helyetted.
Dan Harmon, a Community készítője szombat délután még a sorozat showrunnerjeként szállt fel a Los Angeles-i gépre New Yorkban, de hat órával később már konzultáns producerként kászálódott le róla. A sitcomot gyártó Sony Pictures ugyanis pont akkor döntötte, hogy mások…..
jetcool 2012.05.21 12:31:16
@sixx: ejj, a felületes olvasásnak megvan az eredmény, bocs :)
Appdroid Twitter: A New Approach 2012.02.04 10:00:00
(klikk a képre a teljes mérethez) A deviantarton ~thiago-silva néven tevékenykedő úriember nem volt teljesen megelégedve a hivatalos Twitter for Android app kinézetével (tök egyforma az iOS és az android verzió), és elkészítette ezt a design mock-upot, miszerint hogyan is nézne ki a…..
Mi kell a politikához? Pénz, erő és az ellenségek semlegesítése. Hát program? Ja, szép szavak a választóknak, másodlagos. Ne legyenek illúzióink. A politika minden világok legmocskosabbika. Egy politikusnál nem az a kérdés - figyelsz, Orbán? Figyelsz, Gyurcsány? -, hogy rossz…..
Alföldi blog Orbánnak írt a tini 2011.11.21 22:33:00
No halljam, ki hiszi el, hogy ezt a közleményt egy igazi 16 éves írta, nem pedig egy magát annak álcázó publicista? Nekem olyan Gréczy-Török Zsolt-Dániel Péter fílingem lett hirtelen... Az e-mailt egyébként ma este kapta egy csomó szerkesztőség, egy 16evestini@.... email címről,…..
Teljesen érthetetlen számomra, hogy miért pont most kezdett el a két nagy hírszájt rákattanni a lájkolásra, és eddig miért nem tették. Az Index esetét már ismerjük. Azt követően, hogy a - mostanában gyengélkedő - Indexen élesedett a cikklájkolás, az Origo is kitette a…..
jetcool 2011.07.06 18:37:33
a globál lokálról a teljes hanganyag: jonnek-mennek.hu/2011/04/11/global-lokal/

még uj péter a google napról, bár ez inkább jövőbe tekintő: www.youtube.com/watch?v=7JAK5yj_Wd8

egyébként szerintem a like gombnak nem sok értelme van egy híroldalon (felhasználói szempontból). ha valamit fontosnak érzek, akkor azt megosztom (amivel ráadásul nagyobb felületet is kap a dolog fb-on).
Mindenekelőtt hatalmas tapsot érdemel, hogy a Google+ az ismeretségi háló felépítésére nagyon egyszerű és nagyon kézenfekvő megoldásokat alkalmaz. Tényleg játszva, néhány perc alatt fel tudjuk építeni ismeretségi köreinket a virtuális térben. Alapvetően azt várja tőlünk a…..
Wimbledon rendhagyóan ünnepli meg a 125. születésnapját: 3D-ben közvetíti a BBC a női és a férfi döntőt is. A mérkőzések július 2-án és 3-án lesznek, és mindenki számára elérhető, akinek a tévéje bírja a 3D-t.A wimbledoni közvetítés hagyományosan népszerű, a 2010-es…..
Hogy Rogán Antal nem csak nyári szeszélyből vállalt szerepet a Tv2 szappanoperájában, azt jól mutatja, hogy a hír megjelenése után nem sokkal módosult az V. kerület polgármesterének Wikipedia-adatlapja is:“2011-ben, kedvese Cecília álmát valóra váltva szerepet vállalt a…..
A választási rendszerekről szóló óráimat évekkel ezelőtt, a valóságshow műfajának hazai megjelenése idején rendre az akkor futó két sorozat, a Big Brother és a Való Világ eltérő kiválasztási stratégiájának elemzésével kezdtem. A két különböző eljárásban sikeres…..
jetcool 2011.05.18 21:30:23
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
jetcool 2011.05.12 22:13:32
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Remek hetet zárt az amerikai tech szektor, egy-két nagykutya pompás gyorsjelentéssel kínálta meg a befektetőket. Az iparág általában véve is köszöni szépen, jól van: a válság legmélyebb szakaszából az elsők között sikerült kikecmeregnie, a fogyasztók két kézzel…..
jetcool 2011.04.25 00:37:14
@xstranger: az idézet az szerintem nem az átlag alkalmazottakra vonatkozott, hanem azokra a pénzügyi vállalati vezetőkre, akik fújták ezt a lufit, és mivel futott a szekér ezért óriási bónuszokat vettek fel. a filmben 70-200 millió dolláros bónuszokat említenek, ha jól emlékszem, ami a valós teljesítményüket elnézve röhejes. eric schmidt, a google volt ceo-ja, kapott egyszeri 100 millió dolláros búcsúajándékot 10 évnyi diadalmenet után.
A brit sorozatok remake-jenek hírére óvatos duhajként reagálok, mert égettem már meg magam velük (Coupling), és nem akarok nagyot csalódni a végeredményben. Jó, ott az Office, ami az első két évad után szépen saját lábára állt, és tökéletes kísérősorozata lett az…..
A webes mixtape szolgáltatás, a DragOnTape vitte tehát idén a pálmát az SUU 2011-en. A második helyezett az Ingyenhívó, a harmadik pedig az Infomeme. Amennyire figyeltem, az idei konferencián az ingyen pizza mellett David Bizer előadása volt a legérdekesebb. Legalábbis a Twitteren…..
Immár statisztikailag is igazolt tény: Magyarország a világ legtutibb helye. De komolyan. Elég ránézni csak a legfrissebb közvélemény-kutatásokra, és máris kapásból olyan dolgokat láthatunk, amire bővebb utánajárás nélkül is esküdni mernék, hogy nincs még egy hely a…..
Tudjuk, hogy csak az hibázik, aki dolgozik is, meg azt is, hogy a lónak négy lába van, mégis küzd kihívásokkal, de az RTL Híradó képszerkesztője a tegnapi teljesítménye láttán biztos sírva bujdokol valahol vidéken, tálán éppen Pozsonyban. A találatért köszönet egyik…..
jetcool 2010.12.17 01:00:23
@onderon: azért van különbség. ilyet körülbelül egy másodikos gyerek csinál, mikor először látja a rajzoló programot a gépen.
a szennyvízcső az nincs meg:)
Kávéscsésze a jobbján, számítógép a balján, papírhegyek előtte. Orbán Viktor a facebookon válaszol a kérdésekre. „Ami a nyugdíjrendszer átalakítását illeti, ennek egyetlen, de világos és érthető oka van: ez pedig az államadósság” – mondja. Tiszta beszéd.…..
jetcool 2010.12.13 12:15:47
index.hu/gazdasag/vilag/2010/12/12/megis_megmaradhatna_a_magannyugdij/

ez még megkavarhatja a dolgokat. ha tényleg megengedi az eu, hogy a nyugdíjreform költségét számításba vegyék a költségvetési hiány kiszámításában, akkor gyakorlatilag zárójelbe kerülnek orbán viktor érvei. nem teljesen, részben.
jetcool 2010.12.13 12:26:11
@reeve: alkalmazkodni kell. az egész mnyp átalakításba azért kezdtek bele, mert az eu nem engedte, hogy beleszámolják a hiányba a mnyp felé áramló pénzt. ez megváltozott, ergo a mnyp-ket se kell átalakítani.
jetcool 2010.12.13 12:36:49
@reeve: ja, nem politikus fejjel gondolkozunk, csak használjuk a józan paraszt eszünket.
Gulyásdemokrácia NovemberNégy 2010.11.04 17:55:39
Október huszonharmadika az aktuálpolitizálás és az indulatok nagy terepe, ami sokkal inkább szól a forradalom bukása iránti szomorúságról, mint a büszkeségről, hogy legalább két hétig sikerült. November negyedike gyásznap. És nem csak 1956 gyásznapja. Hanem mindené, amit azon…..
comment:com Hírek kávé mellé 2010.10.05 09:30:00
Állítólag Randy Jackson lett az Idol új megmondóembere, ami az eddigi évadokat ismerve a legkacagtatóbb hír evör.A néhai Phil Harris kapitány fiai szerepelni fognak a Deadliest Catch hetedik évadában, három kapitány, akivel a csatprna viszont perben éll, nemigen.Bill Prady a…..
Az elmúlt három hétben annyi Chuck-infó gyűlt fel a különböző forrásokból, hogy alig bírtam követni őket, és úgy gondoltam, egyszerűbb lesz majd egy nagy posztban közzétenni őket, semmint csepegtetni egy-egy dolgot naponta, hogy utána jól elkallódjon. Szóval vegyes, de…..
Több kritikus ponttal ugyan, de alapvetően szimpatikus az a gazdaságpolitikai irány, amit Orbán ma felvázolt. Nem tökéletes ugyan, de csak szurkolhatunk mindannyiunk érdekében a Fidesznek, hogy tényleg véghez tudják vinni, amit most mondanak. (Pontosabban amit most mondat velük az EU…..
jetcool 2010.06.10 00:10:16
szerintem azt kell látni, hogy - ahogy iván is mondta - orbánék most kifejezetten jó irányba indultak. halkan mondom, de egyébként bajnaiék is azt mondták, hogy később tovább lehet csökkenteni az adókat, csak most nincs rá mozgástér, és be kell látni, hogy ebben azért igaza volt. a bevétel oldala ennek a csomagnak két részből áll - közalkalmazottak bértömeg csökkentéséből, és a bankadóból. bajnaiék a bérekhez már nem mertek jobban hozzányúlni, mert anélkül is elég nagy társadalmi ellenállás övezte tevékenységüket. a bankadót pedig elég kreatív dolog, amit szintén az emberek fognak megfizetni, csak itt a bankok átveszik az államtól az adószedő szerepét. nehezen tudom elképzelni, hogy a bankok, mint profitorientált szervezetek lemondanának a nyereségről.

de a kisadó eltörlése, az egykulcsos adórendszer bevezetése, a családon belüli pénzmozgások egyszerűsítése mind jó irányba hatnak, pozitív üzenettel rendelkeznek. és én azt a bevezető gondolatot is csak üdvözölni tudom, hogy a kormány annak a rétegnek akar kedvezni, akik jórészt a közterheket viselik. mitagadás, látszik, hogy alapvetően jobboldali beállítottságú vagyok.

ha orbánék az elmúlt 2 választáson a kampányban azt képviselték volna, amit most letettek az asztalra, akkor rájuk szavaztam volna. sajnálom, hogy a kampány során ők is a népbutításban hisznek. és tartok tőle, hogy a kezdeti lendület után visszatérnek ahhoz az irányhoz.