Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nattefrost9

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit érez az egyszeri terapeuta és blogger, aki nagy garral fejest ugrott a sématerápia ismertetésébe, aztán azon kapja magát, hogy eltelt bő negyedév azóta, hogy a témában az utolsó cikket megírta? Bontsuk ketté a választ. Amikor épp friss és kipihent, jól szolgál az…..
Nattefrost9 2014.03.11 17:33:43
WÁÁÁÁÁÁÁÁH végre frissült a Sorskönyv nélkül! Őszintén, már azt hittem, valami baj történt, ezért duplán is örülök, hogy frissítsz és éppen ilyet méghozzá. Nemcsak komoly baj nincsen, hanem a "kedvenc", jól ismert maladaptív sémám került bemutatásra. Nagyon szépen köszi ezt a cikket, rendkívülien találó és helytálló okosságokat publikáltál ide már megint. :}

(Averzívről egyébként fordítottam a norvég Wikipédiából, remélem, nem túl nagy tahóság, ha belinkelem ide. Kicsit részletesebb, mint a magyar:
vinterstorm.yzi.me/2013/12/az-averziv-szemelyisegzavarrol/ )

Nagyon élvezem, hogy kifejtetted itten: a kognitív viselkedésterápiás konfrontáció miért is nem vezet ÖNMAGÁBAN eredményre.

(Esetleg, esetleg nem volna ellenedre, ha alkalomadtán fordítanék norvégra a cikkeidből? Természetesen kopileft-és forrásmegjelöléssel, de olyan óriásiakat írsz, hogy komolyan viszket a nyelvtudásom tőle. Hozzájárulnál ehhez?)
A mai jeles alkalomra a világ egyik legismertebb golyóstollát, a Parker Jotter golyóstollat választottam tesztalanynak, aminek még az is lehet, hogy magyar kötődése is van. Egy kis történelem George Safford Parker A történet egy John Holland nevű úriember töltőtollakat gyártó és forgalmazó…..
Nattefrost9 2014.01.12 20:37:36
A nagy-britanniai meg USA gyártmányokat csak azért, mert már nem gyártanak ott többet - vagy van valami különlegességük, ami ezen felül is exkluzívvá teszi őket?

Ó. Tehát a jelenlegi Vectorod egy nosztalgia jellegű Vector... akarom mondani csavarhúzó? :} De miért éppen csavarhúzó?

Épp azért kérdeztem, mert nálam is különféle tollak vannak különféle funkciókra.

Levélcímzésre vékony hegyű Stabilo Sensor.
Nyomtatványokra a jó, öreg Bic Cristal.
Tab/kotta írására Pilot zselés, valamelyik vastagabb fajta, mert ezt nagyon jól látni.
Mundán dolgokra nálam is vannak "kicci olcó" no-name tollak. Meg a Styb Logos extra smooth, amely elég kicsi, és olyan frankón kéznél van mindig. :}
Levelet vagy a jó kis retró ICO old school tollal szoktam írni (tudod, az a fajta, amelyiknek a hegyét egy oldalsó nyomógombbal lehet visszapattintani), vagy a meglepően remek kis áttetsző fehér műanyag akármivel. Olcsó reklámtollban ritkán tapasztalni ilyen jót, de ez kivétel. És Parker betét is tehető bele. :}
Felnőttködős helyzetekre inkább valami egyszerűbbet viszek, mert behalnék, ha valamelyik drágább kedvencem kallódna el.

Hú, van több töltőtollam is, de már rég nem használtam őket. Tudod mit? Pont a kérdésed kapcsán kotortam elő az előbb az egyiket (mélylila, Montex Hide&Seek, a hegyét egy csavarintással lehet behúzni... a csőbe :}), és éppen a mosásban van, mielőtt újból üzembe helyezném.

Neked is vannak töltőtollaid, ha jól feltételezem? :}
Hosszasan tárgyaltuk az I. sématartomány 2. sémájának, a Bizalmatlanság–abúzus (Ma) sémának a lehetséges gyermekkori eredetét. Beszéltünk az abúzus szó jelentéséről, a gyermekbántalmazásról, a traumák természetéről, sőt még az emlékezeti torzításokról is.…..
Az első séma megbeszélése kapcsán tisztáztuk, hogy az ember legelemibb igénye, hogy a „fontos másik” (kezdetben: az anya) kiszámíthatóan jelen legyen az életében. Ezzel azonban koránt sincs letudva a dolog: attól még, hogy az anya (apa, nagyi, tanító néni, férj, feleség…..
Nattefrost9 2013.11.10 19:18:10
Nagyon köszi! Ez jó volt, ugyanolyan lyó, mint az előzmények is :}}}}}}
Külön jó érzés, hogy ennyire érthetően hangsúlyoztad, hogy a gyermekbántalmazás mit is jelenthet a gyakorlatban. (A tényt, hogy ahol szexuális abúzus, illetve tettleges fenyítés van, ott legnagyobb valószínűséggel előfordulnak a bántalmazás más formái is, és EZ is nagyon nagy rizikófaktor a felnőttkori személyiségproblémákra, sokan "szeretik" tagadni vagy bagatellizálni. Ezért külön jó, hogy mertél erről írni. Mondták már, hogy ez bátor dolog?
Az "atyai pofon" emlegetése nagyon kényelmes legitimizálása a szülői tekintéllyel való visszaélésnek, és ezért TÉNYLEG nehéz kívülről eldönteni: hol végződik a "nevelő célzatú s**grepacsi és hol kezdődik a gyermekbántalmazás, az öncélú kegyetlenkedés. Mert hogy az "atyai pofonnal" takarózni viszont egyáltalán nem bátor dolog. Szerintem sokszor az a szülő üt, vagy terrorizál, aki fél, hogy másként nincs tekintélye.)

A 4. tévhit mögötti valóság kifejtéséért külön hálás vagyok. Korábban azt hittem, velem van a baj, amiért emlékbetöréseim vannak. (Nem buli, egyáltalán nem, naponta 248 alkalommal átélni újból azt, amit egyszer is elég volt...)
Már korábban is bátorkodni akartam, de csak most pofátlankodok vélekedni: kifejezetten jól csinálod a tabuk célzott döntögetését, és örülök, hogy "végre valaki ki meri nyögni". Ugyanis amiatt is magamat éreztem gyári hibásnak azért, mert a katarzis-elmélet nálam nemhogy nem működött, hanem a traumatizáló élmények tudatosításától csak nehezebb lett a helyzetem. TÉNYLEG jól sejtettem, hogy önmagában az élmény tudatosítása NEM fogja elhozni a "megváltást"? (Szeretek Freudot olvasni amúgy, jól írt, magával ragadja az ember figyelmét és érdekfeszítően adott elő elméleteket meg gondolatmeneteket - de ezzel együtt is látom, hogy csúnyán mellényúlt sok mindenben :{{{{{{)

Komolyan, megint nem akarok nyalizni, de ezzel együtt szeretném kifejezni, mennyire jót teszel azzal, hogy ilyen dolgokat érthetően írsz meg. Erőszak-és játszmamentesen szeretném kommunikálni: sokat segít, amit csinálsz. Nagyon okos, jól érthető és inspiráló. Na.
Hogy a kliens e kettő közül épp minek érzi a székét, azt számos dolog határozza meg. Ide tartozik általános testi-lelki egészsége, illetve pillanatnyi állapota. Ide tartozik a terapeuta személyisége és szakmai felkészültsége. És végül, de nem utolsósorban: ide tartozik a…..
Nattefrost9 2013.09.12 16:37:42
@civil63: Köszi szépen, hogy linkeltél, de magamtól nem dicsekedtem volna el itt a site-ommal - amely cca. a "langy tejbepapi enyhe fahéjazással" szintet éri el a Sorskönyv nélkül-höz képest. Nagyon jól esik, hogy méltónak találod a dolgot a megosztásra, és valamennyire talán interferál is az itteni tartalmakra, de profi pszichoblogon egy amatőr site-ot felhozni?...
/me erősen zavarban van.