Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hood

31 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jobb sorsot érdemlő roncs láttán, mindig az jut az eszembe, hogy egyszer ezt az autót megtervezték, finomítgatták a tervezők, mérnökök, hogy jó kiállású és tartós legyen, majd a munkások összerakták, izzott a hegesztőgép, csattogtak a kalapácsok, csilingeltek a…..
Mindig áhítattal veszek kézbe egy-egy, a régmúltból származó prospektust. Mintha egy kis időutazásban vennék részt. Főleg, ha illatos, sercegős papírból van. Nemrég ez az 1982-es Corvette prospektus akadt a kezeim közé, sajnos csak virtuálisan... és fel is faltam a…..
Egy ebay aukción tűnt fel ez a remek restaurálási alapnak tűnő '60-as Bel Air. Azonban a két kép nem csak emiatt érdekes. A Bel Air mögött egy keleti ismerőst vélhetünk felismerni. Igen, az ott egy Niva. Már a 2101 megjelenésekor a szovjetek megpróbálták rásózni a Ladát a…..
Igen, elég elcsépelt téma ez, elég szájbarágós, de ha a következményekkel szembesülünk, talán jobban megragadja a figyelmet. Az illető pedig, remélhetőleg megúszta néhány kisebb karcolással...
Egy hagyatékból került elő ez a fotó, amely az Opera hátuljáról készült, Budapesten. És éppen a kép készültekor, nem is akármi suhant el az Opera előtt. Kevesen tudják, de a helyzethez képest meglepően sok amerikai autó volt hazánkban a Rákosi és a Kádár korszakban. Ezek…..
Ezzel a képpel köszöntöm az őszt, bizonyítván, hogy még az őszben is van valami szép. Finoman gyöngyöznek a Lada 2103-as üvegein az esőcseppek. Véleményem szerint a Lada gyár által valaha is készített legszebb Lada a 2103. Mint valami olasz luxusautó. Az ültetés, a színre…..
Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. A hónap, ha nem az év képe! Ködfátyolos a reggel, amelyet csak besűrít az autó mögött felszálló por. Az ébredező nap alig tudja átpréselni sugarait a nedves levegőn.  Egy hölgy, és '65-ös Impalája vágtat tova a dimbes-dombos…..
Happy Birthday, Mustang! Ötven év bizony hosszú idő. "A világ azóta jócskán megváltozott!" - mondta Doki, harminc évről. Vajon mit mondana ötven évről? Talán még a Delorean-be is dupla adag plutónium kellene.  Ma pontosan ötven éve, hogy 1964. április 17-én a New York-i világkiállításon…..
Mercedes W126 (1979) és W221 (2009). Mindkettő, korának csúcsmodellje volt. A W221 helyére az olvasó képzeljen oda egy 2014-es S-osztályt, hogy még jobban illeszkedjen a kép a cikk témájához. (Kép forrása: Totalcar.hu)  Gondold végig, miért vennél új autót! Oké, rendben,…..
Egy csokorba gyűjtöttem az oldalon található cikkek linkjeit, hogy ne kelljen végiglapozni több oldalnyit, hanem itt, helyben, egy görgetéssel minden látható lehessen. Ha új cikk jelenik meg, ez a bejegyzés…..
Amikor sok-sok évvel ezelőtt, először hallottam a Seville-ről, azt hittem, hogy Deville-t akartak írni, csak elírták. Aztán rájöttem, hogy nem, valójában egy egészen más típusról van szó. Új elvek mintájára született. A Seville előfutára egy olyan kornak, amelyben az…..
A képeket John Vachon készítette 1941-ben egy Chicago-i parkolóról. A kongresszusi könyvtár nem említi, mi a kép története és, hogy miért állnak így az autók. Az jól látható, hogy több fér be ily módon a parkolóba, de mi van azokkal akik ki akarnak állni, de minden…..
Mit tesz egy veterános, ha  észrevesz egy jobb sorsot érdemlő veteránt egy udvar mélyén, a gazban csendben pusztulni? Megpróbálja felvenni a kapcsolatot a tulajjal és vételi szándékát jelezni felé. Ekkor háromféle embertípussal találkozhat: 1. típus: semmi sem eladó, mert…..
Ragyogóan süt a nap, a fák nemcsak rügyeznek, de néhány közülük már levelet is bontott és érezni a tavasz illatát. Nagyon szép, kora tavaszi reggelre ébredhetett Budapest. Hogyan is kezdhetnénk legjobban ezt a szép napot? Nézzünk autókat! Ugyan a reggel 7 órai…..
Seattle 1959. A Boeing gyár parkolója. Érdemes megfigyelni az autók átlagéletkorát. Nagy része nem idősebb 6-7 évesnél. Tudnék válogatni, azt sem tudnám, hova nézzek! Kánaán! Forrás: blog.hemmings.com..
Rövid életű válságautóból azt aszfaltszaggató izomautón át, a megnyugodó, '70-es évek végi kijózanodásig. Túl a világ első komoly olajválságán, vége a vietnámi háborúnak, megszűnnek a háborús tüntetések, lecsengőben van a hippi korszak, fénykorát éli a Funk és kezd…..
Eredetileg az amerikai autótörténelem legszebb hátsó lámpáiról szerettem volna egy top 20-as listát összeállítani, de ahogy mérlegeltem, rájöttem, hogy esélytelen próbálkozás lenne, hisz kétségtelen, hogy a legszebb hátsó lámpák nagy része az ötvenes években készült,…..
Néhány hónapja felrázta az internetet a hír, amikor kiderült, hogy egy Nebraskai Chevrolet kereskedés amely 1996-ban bezárt, újra megnyitja kapuit. Persze nem hagyományos értelemben, hisz abban semmi nagy dolog nem lenne. A kereskedés árverésre bocsájtja 1996 óta érintetlen…..
1964 Chrysler 300K Manapság a Chrysler 300-as típusról mindenkinek a modernkori 300C jut eszébe, amelynek legújabb generációja nemrég született újjá a Fiat égisze alatt. Azonban voltak idők, amikor a Chrysler olyannyira betonbiztosan volt jelen a piacon, mint Amerika harmadik…..
Nagyon magával ragadó a kép hangulata. Most lett kész a '70-es Nova! Még bejáratós, úgyhogy el is indultam, hogy hadd barátkozzanak össze az alkatrészek. Épp egy vasúti átjárónál állok, kellemesen meleg, nyári este van, csilingel és villog a fénysorompó, a vonat közben teljes…..
Mivel komoly mennyiségű fénykép összegyűlt ebben a témában, gondoltam közzéteszem. Mercedes-Benz 190 SL(R121) szívbeültetése zajlik az NSZK-beli Stuttgartban, valamikor az ötvenes évek második felében. A gyártás 1955 és 1963 között zajlott. Az 1897 cm3-es motor 105 lóerőre…..
Gaz M20 Pobjeda - Chevrolet Bel Air  Persze szó sincs amerikai győzelemről, csupán egy szójátékkal próbáltam utalni a "pobjeda", orosz szó jelentésére. Egy Pobjeda New Yorkban. Nem tudni, hogyan került oda.Talán be akartak vele törni az amerikai piacra? Vagy az orosz ipar…..
Jobb oldali ablaktörlő egy 1947-es Cadillac Series 62-n. Volt idő, amikor az ablaktörlő ismeretlen fogalom volt, habár praktikuma tagadhatatlan, és esőben mindig is nélkülözhetetlen volt, de mégis 1903-ig kellett várni rá. A találmány egy Mary Anderson nevű hölgynek…..
Talán 10 éves lehettem, amikor először láttam A filmet. Egy zsidó öregasszonyról és a néger sofőrjéről szól, akik a kölcsönös gyanakvásból indulva 25 év alatt a legjobb barátokká válnak. A film nagyon erősen indít: a 72 éves, nyugdíjas tanárnő lezúzza a vadonatúj…..
Hood 2014.02.24 16:42:38
Szinte érezni a nap melegét, a kormányt a kezünkben, az ülés kényelmét, a laprugók finom ringatózását, hallani a dudálást, a sor6-, sor8-, v8-ak dübörgését, az utcán sétáló emberek beszédéből kiszűrődő foszlányokat...  Egy olyan kor fuvallatát érezni, amikor nem volt…..