Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jajjaj

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Haza a leállósávban 2007.12.17 07:30:00
  Maradunk kockázatközösségben. Vagyis továbbra is lopunk egymástól. Csak versenyezni ne kelljen.  ..
jajjaj 2007.12.17 09:24:41
Miért szidjátok ennyire a pedagógusokat? Aki az volt és kiugrott, az becsülhetné őket a kitartásuk miatt. Aki nem volt, az semmit sem tud róla, mert a padból semmi sem látszik.
Kiszolgáltatottjai egy rossz rendszernek. A továbbképzésre a fizetésükből nem telik, a munkáltató pedig ritkán ad és akkor is a kevésbé fontosakra.Ez a pálya fenyeget a legkorábban kiégéssel, itt ennek ellenére nincsenek tréningek, csoportképző akármik. Pszichológus a gyerekeknek sem nagyon, nemhogy a tanároknak. Kevés a gyerek? Miért van hát mégis 30 fős osztály a legtöbb helyen? Itt nyilván csak ledarálni lehet, mert akkor van fegyelem is, a mi öntudatos, elkényeztetett kölykeinknek. Kisugárzás? Napi 7 órában, 200 gyereket tanítva, többnyire nem a céges autóból ki- és beszállva, hanem velük együtt lógva a buszon, úgy csinálni, mintha nem hallanád, hogy trágárak, köpködnek, udvariatlanok? Szólj rájuk? Ugyan minek? Semmit sem tehetsz. Ne példálózzunk a mi időnkkel és tanárainkkal! Ők azt mondják egyre rosszabb és nem értik a fiatalokat, miért választják ezt a pályát.
Vannak rossz tanárok? Bizony, ha magának a pályának nincs becsülete, mindenki azt érzi, hogy tudná csinálni (bár sosem próbálta, igaz! járt iskolába).
Én úgy gondolom, ez egy nehéz szakma, aminek az elvégzéséhez megfelelő körülmények és szakemberek kellenek. Banánt termelni a sarkvidéken? Nem lehet. Bölcsészkarra járni, tanári diplomát szerezni középszintű érettségivel, felvételi (tudás) nélkül - ma már igen. Ezért tényleg lesznek itt rossz tanárok. Hiszen ki választana egy ennyire alulfizetett és lenézett pályát?
Ja, és miért is nem tanítjuk mi magunk a gyerekeinket? Talán nem értünk hozzá? Csak nem?