Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kistündérke

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Mivel épp senki sem kérdez semmit (és most, kivételesen nem írok kib@szott jó könyveket a modern, magyar baloldalról), bedobom ezt a témát, aztán meglátjuk milyen lesz a fogadtatása. Akkor térjünk is a tárgyra:   Úgy vettem észre, az - bizonyos értelemben, és bizonyos…..
   Akit érdekel a téma már biztosan észrevette, hogy némelyikünk szeret videóblogot készíteni. Autumn Asphodel-ét pár napja találtam, és hamar feltűntek a hasonlóságok. Gondolom az, aki figyelmesen olvassa a blogomat szintén észre fogja venni őket a videóból. Például nekik is INFJ-t dob az MBTI. Az…..
   Mostanában, hogy Shadow segítségével (én "idézőjelbe" tenném azt a szót, mert annyit segít, mint a KáDNéP, ami nem sok, valljuk be... - Meguntad az életed?) nagykoalícióban kormányzok, észrevettem, hogy mennyire igénylem mások manipulálását. Nélküle sosem tapasztaltam ilyesmit (Nem, mert Sithis…..
   Aki hallott már valamit a disszociatív identitásról, az tudja, hogy az alterek képesek váltani egymást, eddig tiszta sor. Azt a részét viszont sokkal kevesebben ismerik, hogy a tranzicionálás többnyire együtt jár bizonyos testi "zavarokkal" is. Ez körülbelül minden alterre vonatkozik, de - az…..
   Kezdjük is egy szolgálati közleménnyel: erről viszonylag keveset tudok, ezért csak a saját véleményemet fogom leírni ide és - szerintem legalábbis - az sem lesz túl sok. Gondoltam sokkal egyszerűbb lesz ezt egyszer leszögezni még az elején, mint mindenhez odaírni hogy "szerintem", meg "én úgy…..
   Most egy olyan jelenségről fogok írni, amiről nagy valószínűséggel mindenki hallott már korábban. A fantom végtag szindróma (amputációs neuroma fájdalom, phantom limb syndrome), amputálás (vagy egy testrész más okok miatti elveszítése) után alakulhat ki, bizonyos személyeknél. Ezt a jelenséget is…..
Kistündérke 2013.10.17 16:38:25
@King of Shadows: Örülök, hogy hasonló az agyműködésünk :D Ilyen emberrel nem sűrűn találkozom.. :)
   Először is fontosnak tartom leírni, hogy nincs megfelelő végzettségem, tehát csak a saját véleményemet fogom leírni a címben szereplő állapotról, ami tartalmazhat akár tévedéseket is. Na, most, hogy ezt letudtuk, rátérhetünk a lényegre.    Szerintem a testdiszmorfiás zavar, vagy diszmorfiás…..
   Gyakran tapasztalom, hogy az emberek összekeverik ezt a két fogalmat, szóval megpróbálok rendet tenni ebben a témában. Még mielőtt valaki megkérdezné: igen! Engem is néztek már skizofrénnek nyolc, vagy kilenc évvel ezelőtt, még az akkori, instabil állapotomban.   Akkor - hogy a tárgyra térjek -…..
   Most egy kicsit szeretnék kitérni a címben szereplő memóriazavarra (False Memory Syndrome - FMS - in English), már csak azért is, mert erősen kötődik a többszörös személyiségzavarhoz. Itt szeretnék kitérni egy rövid magyarázatra is, még mielőtt továbbhaladnánk, ugyanis én már évekkel azelőtt…..
   A deperszonalizáció (elszemélytelenedés?) sokféle betegség és állapot gyakori kísérőjelensége, és emiatt is a harmadik leggyakoribb pszichiátriai rendellenességként tartják számon a szorongás és a depresszió után. Egyik megjelenési formája, hogy a személy önérzékelése eltorzul, aki ettől úgy érzi…..
   Ez az egyik legvitatottabb téma a multiplex személyiséggel kapcsolatban (Körülbelül olyasmi, mint a szerb - kroát nyelvkérdés. Segítek: külön nyelvük van, és emellett használják a szerb-horvátot is.), szóval multik és pszichológusok előtt csak óvatosan emlegessük (és az sem árt, ha gyorsan tudunk…..