Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ottóbácsi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Ferencközelben 2006.10.12 01:27:00
Mindig rá kell csodálkoznom, mekkora ribanc tud lenni a Magyar Televízió. Ha hagyják. Meg lehetett volna szokni már, de ha megszoknánk, akkor nem háborodnánk fel például azon, hogy leadnak egy félórás Gyurcsány-balladát, aminek se a miértje, se a műfaja nem fogható fel, csak…..
Ottóbácsi 2006.10.12 15:50:04
A hazugságokon, a reformoknak nevezett megszorításokon és a hatalommániás GY.F-en túl a legújabb bejelentés, (amire csak homályos utalások voltak korábban) tudnillik 2008-tól fizethetjük az ingatlanadót a bicska kinyílt a zsebembe. Igazságosabb közteherviselés? Röhej. Hányszor kell a jövedelemnek adóznia ebben a ku.va országban? Arról nem is beszélve, hogy egy ház, lakás megszerzésére mennyi illeték és adó rakódik, és a legtöbbször nem csak a tulajdonos jövedelméből épül, hanem örökségből (hopp egy újabb illeték) is beleforgatva több generáció munkáját, no meg hitelekből. Felteszem a kérdést egy Budapest közeli átlagos új ingatlan mondjuk a jelenlegi ingatlan árakat nézve 40 milliós értéke után az évi 5 ezrelékes adó ami kb. 200.000 Ft a kamattörlesztések mellett hogyan gazdálkodja ki egy család? Kinek lesz jó?
Bizony az ingatlanspekuláns tőkeerős elvtársaknak.... Egyre több ház, lakás fog megjelenni a piacon, egyre csökkenő áron, hopp a korábban még 40 milliót érő ház csak 30 milliós lesz. Újabb pénzeket, jóval nagyobb összegeket fognak kihúzni a zsebünkből.

Erre Aczél elvtárs mit mondott a napkeltében? Én már évek óta fizetem az ingatlan adót a XII. kerületben, hja. Bizony sok helyen kivetették az építmény adót, népnyelven "garázsadó", de az évente max. 20.000 Ft-ot jelent nem 200.000-et.

Mi indokolja az ingatlanadó kivetését? Az, hogy az EU nem támogatja a helyi iparűzési adót, és valamivel ki kell segíteni a szegény önkormányzatokat, de lehet, hogy mégis? Ld. Olaszország. Ha már egyszer szépen becsepegtettük az elmékbe előkészítettük, emészthetővé tettük a népnek miért is állnánk el ettől a szándéktól?
Ez az utolsó csepp a pohárba az otthonainkat ne hagyjuk, ne adjuk! Már mindent eladtak ebben az országban, most már csak ez maradt, úgy is röghöz (lakástulajdonhoz) kötött a magyar, amerikában majd mindenki bérlakásban él és mobilabbak az emberek.

Jöjjön amerika!

Tényleg, jöjjön?