Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Augmento

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A brisbane-i Griffith University elméleti fizikusa, Joan Vaccaro terjesztett elő javaslatot arra, hogy miért van különbség a jövő és a múlt között. Szerinte a választ a kvantumjelenségek egy különleges kategóriája adja meg.  (Az eredeti magyar nyelvű cikket a dibiz.hu közölte.) Joan Vaccaro…..
Steven Skiena, a Stony Brook egyetem informatikaprofesszora, és Charles B. Ward, a Google szoftverfejlesztője arra vállalkoztak, hogy rangsorolják a történelem jelentősebb figuráit. A kutatásuk eredményeit a "Who's Bigger: Where Historical Figures Really Rank." című…..
Leonardo da Vinci a festményeiről híres igazán, de számos más területen is maradandót alkotott. Így a művészeti anatómiában, a műszaki tudományokban, például hadi gépezetek kiötlésében, a kriptográfiában stb. (Még televíziós sorozat is indult a leonardói gépezetek…..
A nagy gyümölcsevő madarak eltűnése a brazíliai trópusi erdőkből azt eredményezte, hogy a pálmák kisebb, kevésbé sikeres magokat teremjenek az elmúlt század során – állítják brazil kutatók. Az eredmények bizonyítják, hogy az emberi tevékenység gyors evolúciós…..
Az összehasonlító humánbiológiai folyóirat, a HOMO – Journal of Comparative Human Biology szeptember végén közölte, hogy a törökországi Nyugat-Anatóliában egy tűzvész által sújtott négyezeréves bronzkori település halomsírjában más maradványok mellett emberi agyat…..
Ez a Smithsonian Múzeum tulajdonában lévő és a nyugat-wyomingi Buffalo Bill Központban kiállított szuperbicska több mint száz különféle szerszámot tartalmaz. Önmagában ez még nem tenné különlegessé, csakhogy kihajtható belőle egy 22-es kaliberű revolver is. A teknőspáncél…..
Egy egészségügyi kutatókból és társadalomtudósokból szerveződött nemzetközi tudományos konzorcium összefüggést talált az egyes személyek apró genetikai változásai és az iskolai végzettség között. A Social Science Genetic Association (Társadalomtudományi Genetikai…..
A Google keresőóriást 15 éve alapította a Stanford Egyetem két Ph.D hallgatója Larry Page és Sergey Brin a kaliforniai Menlo Park egy garázsában 1998. szeptember 4-én. Ma a cég 45 ezer alkalmazottat foglalkoztat szerte a világon, akiket a Mountain View-ban lévő főhadiszállásról, a…..
Augmento 2013.09.28 23:27:40
@fda: A pénz.
A Leedsi Egyetem tudósai arra a következtetésre jutottak, hogyha foszfor tartalmú meteorok landoltak az ősi Földön a vulkánok környezetében szerte a bolygón kialakult savas medencékben, úgy létrejöhetett az élethez szükséges minden vegyület. Az egyik legnagyobb megfejtésre…..