Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tündér86

784 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elteltek az évek, sok minden változott, egyre inkább kérdés: Él e még bennem egy kis rész vagy tényleg halott vagyok? Hiszen mintha folyamatosan fájnának az újabb és újabb napok, a vészjelző gyakran villog, figyelmet, szeretetet nem kapok és a karomon húzódó hegek miközben embert a…..
Csak kavarognak a szavak, egyre pergőn beszéltem, védtem a falat, pörgőn beszéltem, te ne szólj: Igyekeztem egyben maradni, súgtam magamnak: Össze ne omolj! A szavak pedig követhetetlenül cikáztak, agyamban csapongó élmények, gondolatok tűzcsóvaként szikráztak. Vajon követni tudtál…..
Egy nap a kislány rájött, érezte, nem várhat semmi szépet, tán ekkor még hitt a szeretetben és hitte, vannak még remények, de túl hamar jött képbe a Halál, a lány bűnben született, élete, hogy alakul, röpke talány. Nőni kezdett, magányosan és folyamatosan leselkedett rá a Halál, érezte, miben…..
ÖNÉRTÉKELÉS AKCIÓBAN: 100% LEÁRAZÁS VEGYÉK-VIGYÉK. AZ AKCIÓ KI TUDJA, MEDDIG ÉL, MINDEN NAP REGGEL 7 ÓRÁTÓL - ESTE 7 ÓRÁIG NAPRÓL NAPRA - MÍNUSZ ESTI ÖNTUDATLAN TV ÉS ALVÁSIDŐ. Ennél többet és jobbat nem kaphat sehol! Térjen be hozzánk és a belső összeomlás máris az Öné, adagja 1 / nap . Minden…..
Lelkem sötét felhők árnyékolják be, és nincs velem már senki se, fáj a Távol és fáj a Közel, fáj a lelkem, mely szégyentől tüzel, és bár megállíthatnám az időt és lenne vége, majd felnézek a sötétfelhős, viharos égre, elveszett lényem minden készsége és képessége. Hogy folytassa? Nincs már…..
Figyelsz, ahogy rosszat teszek, körülöttem ítélkező tekintetek, megijedtem, magam lepleztem, lépteid újra és újra visszafordultak, s összerezzentem. Oly sokszor mondtad : Süllyedj el! Azt is mondtad, szégyellsz, összetöpörödve lépkedtem melletted, és tudtam, a világ újra többé fel nem…..
Annyira szívből reméltem, hogy ez soha de soha nem fog megszületni. Szerettem volna kimondatlan hagyni azt a több tonnányi zavart és gondolatot és nemérzett érzést magamban megtartani . Örökre. Mert nem vagy, nem létezel és talán egy nap végképp elválunk és végképp nem leszel és rettegek és…..
Az álmot várom, sötétben tapogatózva kereslek, végül azt hiszem, jobb lesz, ha elfeledlek, valahol talán létezel, de szerteszakadt létünk össze többé nem férceled, és én se fércelem, a szavaim hideg esőként hullnak alá s ott halnak érzéstelen. Egyszerre várlak még és dühösen löklek…..
Hajnal van, minden oly csendes, távoli, elméd éber, nem vagy kész álmodni, a sötétség benned szorong, fut az égen és feltűnik a fényes korong, és lények szállnak alá, emberekbe költözött a sötét talány, szavak és hangok beszélnek hozzád s te sasszézol köztük, őket távolról hallod, s ha…..
Hogyan is lesz számunkra egész más az időfogalom, mint egészséges társainknak? Ahogy az ember napról napra ebben él, miközben belül egy része már teljesen halott, lassan átlátja, mi és hogyan változik meg az időben. Nincs nappal, nincs este, nincs délelőtt, nincs délután. Összefolynak az órák. Csak…..
Ezer fel-le futkosó gondolat életről, halálról, írásról. Kedvről, motivációkról és a passzív mégis szétszaggató csendről. 20 éve, illetve még 3 év , illetve 2 év és pár hónap múlva lesz 20 éve. Szenvedéllyé vált mégis, a kedv, a motiváció, sikerek, kudarcok, figyelem , törődés és az erőteljes…..
tündér86 2024.03.04 21:32:04
@Motorogre: ..... Még csak annyit. Olvass utána inkább . Semmi köze, közel távolról sincs semmi köze a vegyszeres gyümölcs zöldséghez vagy a sugárzáshoz és a mobil hálózatokhoz. A generációkhoz kb az a hozzászólás akinél megállapítják a borderline t, ott nagy valószínűséggel egyik szülő is az vagy az vagy valami másik de előfordul a családban. Sőt. Még tovább megyek, persze régen más világ volt , de anya anyukája is nagyon gyanús... Generációkra nyúlhat vissza csak ők örömmel tagadják ? csupán én nézek ezzel és a miért ekkel szembe. Persze ha nem beszélünk róla, tuti nincs. De van ?
tündér86 2024.03.05 14:22:49
@Motorogre:
a vegyszereknek és a sugárzásoknak pedig a személyiségzavarokhoz éppcsak 0 köze van.... tessék utána olvasni :) és nem engem idegesíteni az elméletekkel :)
Az Élet véget ér, épp csak fájón létezzél, nincs már remény, nincs ember, nincs kitől félj a szeretet szétfoszló, többé ne remélj!  Az érzés, mi maradt még, oly csekély, a végtelen ordítás lelkedben :  tűnj innen! A koporsó véd, de még így is ember vagy, szétszakít a lét! Árad a csend,…..
A csendes avagy magasan funcionáló és a külvilág, a munka, a bolt, minden a függönyön kívül. Reggelek és hajnalok...és emberek és gondolatok, érzések, triggerek, hangok és hangszínek és szemek és nézések és bekapcsoló régi fájdalmas sose múló emlékek. A csend,a hallgatás az, mely mögött annyi…..
Hogyan omlunk össze fél pillanat alatt és hogyan kezdjük újra? Erről fog szólni ez ma. Mindig is gyűlöltem magasan funkcionáló lenni. Rajtunk nem látszik semmi. Nincsenek nyilvános robbanásaink, érzelmi kitöréseink és az életünk arról szól, hogy folyamatosan szabályozzuk magunkat, a szélsőséges…..
Megint a hajnal, lefelé tartó spirál mely sodor és majd egyszer valahol kihány, szerettem volna kicsit élni,de már a létezés is fáj, csak a magány, ami nekem kijár, rossz vagyok; ha jó lennék, lenne egy barát, nincs szó, némán sodor élet és halál, könnyek fojnak, magába szív a spirál, penge…..
Veled álmodtam. Felkeltem a valóságra s még benne voltam álmomban. Fájt a valóság. Ugyanaz a magány, ugyanaz az elhagyatottság, ugyanaz a csend. A csend ami fáj, egy érzés, ami sötét üres űrt hagy a lelkemben. Veled álmodtam. Már nem tudtam ki vagyok. Ki vagyok én ebben az egészben és ki vagy…..
Itt az Újév és ismét idegen arcok, szívem zakatol, továbbra se alszok, belül az Ördög gyújtja be a harcot, nincs biztonság, se bizalom, a mindennapok újra felsebzik a lelkemben a karcot. Kívül oly sűrű a világ, a belső egyre zokog, s hogy észrevegyék, újra és újra kiált, de odakinn a…..
Könnyek között élek, emberi szót már rég nem is remélek, és rólad álmodok, szavak és mámorok, gyógyszertől, sírástól kábulok, és rólad álmodok. Álmomban szólsz hozzám, üzensz, észreveszed fájdalmam, megérzed és fülelsz, de ez csak álom, téged se érdekel, embert és emberit már sose érek…..
Borderline másKÉP(p) A Hangok 2023.10.23 15:21:29
Mikor agyadban táncot lejtenek a félelmet keltő, veszélyes hangok, a téren megkondulnak a szellemeket hívó harangok, és csak beszélnek benned, egyre bántanak, lebasznak és kétnaponta a sírba rántanak, mert végzetes vétség, irány a börtön, mi lenne hát lelkedben olyan, mi öröm, csak gürizel,…..
Csendes az éjszaka, árnya álomtalan lapul a faladra, s az ördög benned lapul kacagva, sötét őszi felhő lebeg a magasban, és a gyomrod összetartja a csomó, nem alszol, az éjjel nappalba sodró, és ordít veled és te ordítasz, fájó, lelked mélyén a tenger viharosan hullámzó. Fulladozó léted…..
Huszonéves. Tervezgeti az öngyilkosságot. Asszem, csak én vagyok mellette. Ha épp rosszul van, hozzám fordul. Mert én vagyok az, aki szimplán kíséri az úton, akármi lesz a vége. Csak vele vagyok. Több éve tervezi, eddig mindig megúszta, de most tartok attól, hogy rossz vége lesz. Most tényleg, eljön…..
Kérlek, maradj mellettem! Kérlek, ne hagyj el! - üvölti bennem a kisgyerek. Miközben pedig mindent megteszek, hogy megszabaduljak tőled. Cseten már rég letiltottalak, a telefonszámod, a neved már rég kitöröltem, következő körben megszabadulok az összes emailezésünktől. Ez a terv. Kitöröllek az…..
Sírok Neked, csak Te vagy mellettem, élettelen plüssnyúl, lelkem meztelen, ordítok és beléd hányom fájdalmam, napok óta vagyok láthatatlan, és a szó elszáll, a kapcsolat megválaszolatlan, napok telnek s én egyre csak várok. Kire? Egy emberre? Egy szóra? A túl messzire?  .. és mikor nincs szó…..
Az óránk ismét az emberekről szólt. Késői kötődésekről, az egy évvel ezelőtti osztályos kezelésről, arról, hogy bár nagyon nehéz volt az ottlétem, ott mégis voltak emberek ... és hiába vagyok magányos típus, ott benn hetekig éltünk együtt. Most pedig hiányoznak, ők, ők hiányoznak, mert ott volt időm…..
Mindig is éreztem, hogy az életemben minden KÉSŐN  jött. Nem dacoskodtam kisgyerekként, nem volt normális kamaszkorom se, az a tipikus (Milyennek is kell lennie egy kamasznak??) . Nem lehettem igazán tizenéves, mivel anyám uralma alatt éltem, egy beteg dysfunkcionális környezetben. Ezt persze…..