Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oliva76

0 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állapította meg a témában végzett összegző vizsgálat. Egy 1999-ben kelt tanulmány alapján a tudomány egységesen elfogadott álláspontjává vált, hogy a nők peteérésük alatt, termékenységük csúcsán, főként rövid távú kapcsolatra a férfiasabb vonású és agresszívebb, határozottabb, dominánsabb…..
Oliva76 2016.10.21 08:13:42
@ogyebogye: "Ugyanazzal, mint az összes többi szubmisszivitásra való hajlam megélésének az igényét."

Mivel? Én nem tudtam meg ebből.

"Hiszen a kezdeményező irányító férfi - passzív befogadó nő párosítás a társadalmilag előirányzott."

Miért hiszitek, hogy az alfáknak egy kedvező szerep, ha náluk már a nők kezdeményeznek, ők mennek utánuk, ha a "nem-kezdeményezés" az irányítottsággal egyenlő?

Trükközöl, manipulálni próbálsz, átminősíted a fogalmakat. Az alfa férfinek is ragaszkodnia kellene hozzá, hogy ő udvarolhasson, futhasson a másik után, ha szerinted ez a "kezdeményező, irányító, domináns" egy csomagot képez.

"Így egy nő nyíltan megélheti a szubmisszív vágyait a hagyományos nőies szerepen belül."

Ha lennének neki ilyenek, általánosságban nem azt tapasztalnánk, hogy nem élvezik és nem boldogok tőle. Olyannyira nem boldogok, hogy sokan inkább más nők társaságát keresik, vagy mondvacsinált indokokkal a szexmegvonást választják.

Miért ragaszkodnak hozzá a férfiak, hogy ha nekik vannak szubmisszív vágyaik, a nőknek is legyenek?
Tényleg az "egótok" miatt?
Mi nem ragaszkodunk ahhoz sem, hogy nektek legyen, de ha van, fogadjátok el, hogy esetleg csak nektek van. Nem mi kényszerítjük rátok.
Oliva76 2016.11.13 12:48:52
@Kalechtor: "A hipergám vonzalom másik feltétele, hogy az "elégítse ki" a vágyat magát (az egyén természetszerűen arra vágyjon), hogy ő rajonghat jobban. Ezért nem hipergám vonzalom, ha "úgy" vonzódsz valakihez, hogy az ellenkező állapot "ideáját" vetíted rá. Ilyenkor is vonzódhatsz te jobban, de más a vonzalom lényege, ami - ha nem teljesül be - át is minősítheti az érzetet. Csalódsz, érzelmileg kielégületlen leszel, nem érzed megfelelőnek a helyzetet."

Akkor a nagyobb érzelmi függés se mindig hipergámia. Mikor mondjuk fél az egyedülléttől és kell neki valaki, bárki, akit egyszerre jobban nem kedvel, mint az őt, mégis elviseli. Értékesebb is neki, mint fordítva, de csak ezért. Nem vonzalom, hanem valamit el akar kerülni.

De ez is meghatározhatja a párkapcsolati státuszt.
Mondjuk azt az anyagi kiszolgáltatottság is.

@Nico3: Beszéltetek az önbüntetésről, szerintem az is jelentős szerepet játszhat.
Oliva76 2016.12.11 18:14:52
@Kalechtor: Nők sem akarnák szexszel "irányítani" a férfiakat, ha nem az lenne feléjük az elvárás, hogy "láncolják magukhoz" őket. Sokkal könnyebben tudnák venni az egészet, de hát a férfiak rettegnek ettől.

Aki nem akar komoly kapcsolatot, az ribanc vagy kegyetlen, attól függően milyenek az "erőviszonyok" és attól függetlenül a férfi mit akart tőle.

Te említetted a studyt, hogy a férfiakat jobban lesújtja ha "csak szexet" vár a nő, mégha ők nem is akarnak semmi komolyat.

Előfordulhatna ilyenkor is, hogy az egyik többre vágyik, lennének olyan emberek is, akik csak komoly kapcsolatban tudnak gondolkozni, de sok kellemetlen sértődést el lehetne kerülni, ha nem lenne gáz bevallani már az elején, hogy "én (tőled) csak ezt vagy azt", mert nekem a nőktől, férfiaktól csak erre van igényem, vagy csak ennyire vagy az esetem :)

De nem lehet.
A férfiak szeretik hinni, hogy tőlük minden nő házasságot vagy komoly kapcsolatot akar, a nők meg az ebből is fakadó szankciók miatt ragaszkodnak hozzá, hogy tőlük is ezt akarja, akivel szexelnek is.
- avagy az ösztönök harca - A tudósok szerint evolúciósan hajlamuk van rá, hogy őket vegyék feleségül. Noha ösztönösen vonzódnak az okosakhoz is. Jó kis ellentmondás, ugye? Kezdjük rögtön az elején. Eddig a nőkről hitték, hogy hajlamosak fogni maguknak egy megbízható társat, aki jó apa, s amikor…..
Oliva76 2016.07.12 10:57:16
@Kalechtor: Nekem azért van egy elméletem arról, hogy sok nő pont azért vonzódik a 40 pluszosokhoz, vagy még idősebbekhez, mert így akar "lefelé válogatni". Erről írtam már, hogy a családcentrikus férfiakat keresik a nők. És sok férfi addigra már kifárad, szívesen otthon marad a gyerekkel babázni, főzőcskézni, mert eléggé lehajtotta magát, esetleg csalódott is a "golddiggerekben", rájött hogy a karrier nem férfiprincípium mégse.

Mi a véleményetek? :)

Meg akkor már a nőkkel se verseng, bár azt előtte se értem, miért csinálják. Logikusan értem persze, de mindig elvesztem benne a fonalat.
Oliva76 2016.07.12 17:34:40
@ezanevjelenikmegablogokban: @Nico3: @jefoo: A férfiakban tényleg van valami kényszeresség a nővel való versengésre, amit úgy fordítanak le maguknak, hogy a nő akar versengeni velük. Nem értik hogy a női céloknak semmi közük a férfihoz, ezért ha a feleségük, élettársuk karriert épít, tévesen veszik kihívásnak. Persze megromlik a kapcsolat, mert egy karrierista nőnek nem olyan partnerre van szüksége, aki őt akarja elgáncsolni és még a saját pályáján sem vezeti más indíték ezen kívül(a férfikarrier önmagában a nőt nem zavarná).
Oliva76 2016.12.11 11:01:56
@Kalechtor: ""Hogy mondhatsz ilyen, a Nobel díjakat is mind férfiak kapták :-D"

Akkor nem kínaiak? Érthetetlen, pedig micsoda ősi civilizáció és nekik volt már akkor is a legtöbb, igazán innovatív találmányuk.

Komoly összegeim lennének rá, hogy az egyetlen molekulából álló dióda feltalálója se fog soha Nobel díjat kapni.
De mondok valamit: a férfiak közül én szívem szerint mindenkinek adnék, hisz náluk ez amúgy is egy "kollektív" dolog.

Kötelező lenne "viselniük", jelezve, hogy szerintük ha egy férfi feltalál valamit, azt a valamit az összes többi férfi is feltalálta; ellentétben az egyenlő esélyeket és egyéni érdemeket fontosnak tartó nőkkel. Bár így már érthető, ha az a sok milliárd férfi együttvéve néha oly könnyen (egyre ritkábban) mégis képes megugrani a fiatal távol-keleti kutatónők szintjét."

Szeretem, hogy milyen eleganciával "csapod le" ezeket a "teszteket", durváskodás nélkül, jelezve hogy túlzol, mégis rámutatva a "lényegre" :)
November 19-e a férfiak napja. A nemzetközi férfinapot 1999., Magyarországon 2009. óta ünnepeljük. A férfinap célja elsősorban a fiúk, férfiak egészségére és a nemek egyenlőségére való figyelemfelhívás. E jeles nap keretében néhány speciális, férfiakat érintő egészségügyi szempontra hívjuk fel…..
Oliva76 2016.11.21 13:47:29
@Kalechtor: "Nincs önreflexió, és/vagy önuralom, integráltság, egység; az egyén ellentmondásos emóciók között csapong "logikátlanul", ami az átgondolatlanság látszatát kelti."

A feminfóra nem írtam, csak olvastam néha a kommenteket. Érdekes volt tibi a galád, aki rendszerint up-olta azokat is, akik a magukat eltartó nőket, meg azokat is, akik az "élősködő" háziasszonyokat szidták.
Ha valaki nem jut el addig, hogy ez a hozzáállás miért nem lehet számára pozitív kimenetelű, nem "érti" az ellentmondást a viselkedésében, csak annyit érez, hogy neki valamiért mindkettő kellemetlen, nem tudja átgondolni, nem tud önmagával kompromisszumot kötni és hozni egy következetes döntést. Akár, hogy neki egyik nőtípus sem kell, mert neki nem éri meg egyik verzió sem, nincs olyan verzió, ami megérné.
Az ilyen ember folyton panaszkodni fog és sajnálja magát.
Oliva76 2016.11.26 11:57:40
@Nico3: "Ez meg innen nézve úgy áll, hogy a patriarchátus és hagyományos férfi vitat el a nőtől általános emberi, sőt gyakran kifejezetten női és latensen nőktől elvárt értékeket (mint amilyen a lelki kiszolgáltatottsággal ambivalens módon a valójában nagyobb lelkierő és önuralom), mindezt pont a nő felé fennálló gyengesége, függősége és kiszolgáltatottsága miatt."

Respect.
A "férfierő" és értékek motivációja, amire vágynak, a nők iránti függésből és gyengeségből fakad.
Ezért akarják először "lehúzni" a gyengeségnek és függésnek arra a szintjére a nőt, ahol a hagyományos férfi áll, aztán "neki", "helyette" erősek lenni, hogy szüksége legyen rájuk és függjön tőlük. Ezért erény nekik a nők gyengesége. Önmagában megálló férfi nem létezik.

És nem látják, hogy ez miért nem működőképes.
A nő magáért és az utódaiért életrevaló, elsősorban, a férfi meg a nőnek akar az lenni.

Az "elveszi a férfiszerepet" az erős, okos nő, nekik azt jelenti, hogy merészel magának rátermett, talpraesett, életrevaló lenni és nem hagyja, hogy a férfi legyen az maga helyett neki.

Az is érdekes, hogy a férfinek nem akar ilyen lenni senki. Vagyis ha akarnánk is hiába, mert mintha a férfinek ez nem lenne fontos. Még ő maga sem elsősorban magának akar ilyen lenni, hanem a nőnek. Kalechtor mondta, hogy a nő és a férfi "központja" is a nő, mégha meg is fordítják ezt a patriarchális filozófiai megközelítések.

A nőzni nem akaró férfiaknak mintha mindegy lenne, mennyire ügyetlenek vagy sikertelenek, elvegetálnak alapszinten. Azért, mert ők nem szülnek utódokat? A hímnem legfeljebb a nőnemért (és ellene) küzdött, a hímek egymással.

A nőnemnek sok-sok milliárd éven át viszont nem volt más választása, mint stabilan és hosszútávon erősnek és életrevalónak, jó problémamegoldónak lenni, ha sikerült: még a hímeket is "kijátszani", mert egyedül végezte az utódgondozást. Aztán most azt várják, hogy ezekről az ösztönökről mondjon le. Furcsa, hogy azok, akik a természetes nemi szerepekről beszélnek, az anyai ösztönök legfontosabb vonzatait vitatnák el.

Ha a férfinek is az utódgondozás lenne fontos közvetlenül, ő is az utódai és önmaga miatt akarna rátermett lenni és rátermett, életreveló, erős nőt keresne társnak? Vajon megszűnne ez a közvetettség, hogy az hajtja, hogy neki előbb nőt kell szereznie, aki "helyett" életrevaló, hogy a nő rászoruljon, ő szexet kapjon, az utód meg továbbra is legyen a nő gondja?

Szerintem ez nem egy hosszútávon fenntartható rendszer.
Vannak monogám fajok, ahol nincs ilyen aszimmetrikus, ferdült hozzáállás.

A férfiaknak nincsenek petesejtjeik és nem tudnak szülni.
Ennek a fenti gyengeségnek ezért az én olvasatomban egy egyszerű, biológiai aszimmetria az egyetlen oka, amit folyton egyenlíteni akarnak. Ezért is kell őket méltányosságból egyenlőnek tekinteni. Sikerült megértenem, hogy ez az "erőlködés", látszólag a nők ellen, ami a gyengeségükből fakad, tőlük független tényezők miatt alakult így.

Beleráncigálták a nőket a kölcsönös és egészségtelen függésbe, de talán lehet még változtatni ezen, hogy szabadabb és boldogabb kapcsolatok jöhessenek létre frusztrációk és egészségtelen, túlzott egymásra utaltság nélkül. Ezt leírtuk a hagyományos férfiről, de tetszik ha nem az van itt hangsúlyozva, hogy a férfiak IS függnek a nőktől, hanem az hogy a férfiak SE függnek és megállnának magukban is.
Persze amelyik férfinak az a legnagyobb vesszőparipája, hogy a nők mennyire függők a férfiaktól és párkapcsolatoktól, arról ez nagyon hiteltelen lenne.
Oliva76 2016.11.28 07:40:25
@jefoo: "A "patriarchák" pont azt a mintát írják le természetesnek, amit Oliva felvázolt és ami annyira taszít titeket, hogy értelmét se látjátok, hogy az olyan férfi veletek éljen.

Nem lehet, hogy az téveszti meg őket, hogy soha nem lehettek "egyenrangú" módon vonzók egy nő szemében, csak gondoskodó, nőt pénzelő apafigurák, akiket az eltartásért cserébe megtűrnek? :-("

Ha te ilyen férfi lennél, te is úgy látnád, hogy az egyetlen választásod a patriarchátus, a nőket pedig muszáj megvenni, mert természetszerűen nem vonzódnak a férfiakhoz.

@Kalechtor: @Nico3: Hogy boldogulhatnak bármennyire is a tudományos témákban, ha ilyen egyszerű területeken is leblokkolnak?
A jelenség okairól és az elért sikerekről az ottani robotikai intézet igazgatója, Dr. Lakmal Seneviratne nyilatkozott. Bár a robotika a nyugati világban sem áll annyira távol a nőnem tagjaitól, mint a több évtizede „férfiasnak” számító területek, tőlünk keletebbre meglepő módon nagyságrendekkel…..
Oliva76 2016.04.13 12:49:26
A statisztikában csak annyi látszik, hogy a nők ugyanazért a bűntényért kisebb büntetést kapnak.

velvet.hu/helyszinelo/2016/04/12/26_evig_apolta_agysorvadasos_lanyat_aztan_260_nyugtatot_kevert_a_joghurtjaba/

De TÉNYLEG ugyanarról a bűntényről van szó?

Ahogy olvasni kezdtem, eszembe jutott, hogy hol volt ennek a lánynak az apja? De láttam, hogy velük élt. Az is eszembe jutott, hogy miért akarta az anya magával vinni a halálba, ha volt egy másik szülője, aki gondoskodhatott volna róla? Ha egy apa teszi, mindenkinek az az első kérdése hogy hol volt a gyerek anyja?

De az is eszembe jutott, hogy az apának dolgozni kellett. Italozni nem kellett volna. De akkor miért voltak tele adóssággal? Súlyosan sérült gyerekekre elég magas gondozási díj jár.
Oliva76 2016.05.20 06:11:16
@Nico3: Igaza van. Számomra is enyhébb Lux Elvira mint amit vártam volna tőle, de azért nem tudott magából teljesen kivetkőzni.

A férfiak meg azoktól nem veszik zokon, hogy ők az agresszívebbek, akik el is fogadják ezt és a nő dolgának, felelősségének tartják hogy ne váltsa ezt ki, nem az agresszorénak. Csak sajnos minél inkább ez a nézet uralkodik, annál alacsonyabb lesz az agresszor ingerküszöbe.
- pornóelemzés a tudomány tükrében - (18+) Nem telhetett el úgy a 2014-es év, hogy betekintést ne nyerjünk a nők és férfiak erotikával kapcsolatos ízlése és preferenciái közötti különbségekbe- vagy épp hasonlóságokba- is. Következzék egy összefoglalás most erről. A két nem szexuális ízlését…..
Oliva76 2016.10.09 13:48:22
@Kalechtor: @Nico3: @ogyebogye: Azt se hagyjátok ki neki, hogy pont úgy eltartanák majd a férfiakat is, mint most egy alacsony státuszú munkában elhelyezkedő feleséget.

De éppen olyan alacsony státuszú, "kényelmes" munkát nekik is végezniük kellene, mint amit ma végez sok nő ápolónőként, pénztárosként, bolti eladóként. EMELLETT kellene a második műszakban vezetnie a háztartást és nevelnie a gyerekeket egyedül a férfinek, a felesége meg a női kvóták segítségével sikeres mérnökké válhatna.

És viták alkalmával felhozná, hogy ő tartja el a családot. :D

"De persze azért ne legyen a nő egy romlott feminista sem"

Ez igaz, azt mondják ne legyen, de azt se tudni, milyen családból "menekült" az anya, mikor ezzel a férfivel összeállt. Talán nem is lehetett volna soha saját lakása vagy egzisztenciája. A lánya már fellázadt a sorsuk ellen, de ezek után neki sem lesznek túl nagy esélyei a normlis életre.

Sok lány meg azért választ agresszív fiút, mert az udvarlás alatt a fiú vele még kedves és tőle reméli, hogy megvédi az apjától. (Ezt egy amerikai feketékről szóló könyvben olvastam.)

"határozott szeretne lenni és meg akar tanulni kiállni magáért"

Előbb nem tudtam mi a "csipetkés" sztori, de abban is az van, hogy erős lehet a lány, mert arra szüksége lesz mikor ügyeket intéz (szolgálja a férfit, intézi a család ügyeit) vagy a gyerekét ápolja. Olyankor legyen erős, mert ha összeomlik, nem bírja, az kellemetlenség a férfinak.

De ha magáért kell kiállni? Akkor meg ne legyen.
Oliva76 2016.10.21 08:13:30
@Nico3: @KevinT: Szerencsére már nem muszáj szexelni meg párkapcsolatot létesíteni egy (ilyen) férfivel.

De most komolyan, van nő aki felizgul attól, hogy leszophat egy férfit?

A többi meg "fapina" akkor is, ha többszörös orgazmusa van?

Ennél tényleg jobb a "nemszex". :)
De milyen furcsa már, mikor a nők egyik fele a megfelelésvágy miatt végzi a szex helyett a szopást, mint egy teljesítendő feladatot, a másik fele meg annak örül, hogy neki legalább nem kell szexelnie.

Elég gáz ez a nemek közti különbség, hogy mi a nyalást akkor se erőltetnénk, ha vágyunk rá de tudjuk, hogy a másik nem élvezetből teszi és nem izgul fel rá. És nem a mi oldalunk a gáz benne.

www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/women-being-coerced-into-having-sex-researchers-say-with-persuasion-normalised-9671395.html

Minden ilyen "véletlenül behatolósoknak" kellene egy olyan barátnő, aki véletlenül a falhoz vágja őket. :)
Oliva76 2016.10.21 08:13:37
@KevinT: Olvastam itt, hogy evolúciós stratégia is lehet a férfinél a frigid de kiszolgáltatott nő "üzleti" birtoklása. Félrelépni nem fog, mert már a többi férfit se szereti, neki mégis megadja amit akar, mert függ tőle.

Kitudja, lehet pont a nő feletti hatalom az élvezet nekik és kifejezetten örülnek, hogy a nő nem élvez semmit a szexualitásban.

De ebben mi, nők, hol is vagyunk érdekeltek?
Cikkválogatás: Mégsem macsókkal lépnek félre a nők... Miért a buta nőket szeretik a férfiak?- I. rész Miért a buta nőket szeretik a férfiak?- II. rész Egyesült Arab Emírségek: reál tudományokban tarolnak a lányok Hódítanak a modern "csajozós technikák" Hogyan hatnak a reklámok a…..
Oliva76 2016.07.29 12:12:05
@KevinT: Te úgy látod, hogy Puzsér Róbert ilyen nőkkel randizik? :)
Oliva76 2016.08.04 09:33:09
@Kalechtor: Ez is tetszik amit most csinálsz, de már nem csinálsz mémeket? Annak a játéknak vége?
Tetszettek.
:)
Oliva76 2016.09.05 08:23:32
@Nico3: Miről volt szó a másik cikk alatt? Mi az a nagyon morbid humor?
Mélyen el kell gondolkozniuk a szaúdi férfiaknak a legújabb statisztikák és kutatások eredményein. A szaúdi nők körében bekövetkező népszerűség-csökkenésük ugyanis arra mutat rá, hogy mégsem vált be a több ezer éves, "nőelnyomó" minta, ami szerintük a jól működő, erkölcsös társadalmat, jólétet és…..
Oliva76 2016.04.08 09:41:17
@Nico3: Ez még mindig egy nagyon jó írás. :)

"A férfiaknak eleve torzabb a mércéjük. 5 IQ ponttal okosabbnak, háromszor jobb képűnek és 20 évvel fiatalabbnak gondolják magukat, mint amilyenek valójában.
Az intelligencia jeleire buknak a nőkben, de "ösztönösen" pont ezeket a nőket látják legbutábbnak. A párőrző, magszóró ösztön és szexuális biztonságpara miatt a maguknál jobb nőket célozzák be, akiken mégis felül akarják pozícionálni magukat.
Egy 2-3 pontos is a 8-10 pontos nőkhöz méri magát."

www.scribd.com/doc/269361560/2015-06-III

"Mindez főleg a 30, 40 fölötti férfiak dolgát "nehezíti", akik legszexibbnek a huszonéves nőket találnák - ám ők még a náluk maximum 2-3 évvel idősebb férfiakat tartják legvonzóbbnak. Ezután jönnek a 30-asok, akiket szintén "jó nőknek" tarthatnak- de nőknél pont 30 fölött fordul át a dolog - szexkapcsolatot a 30 feletti nő _inkább_ szeretne a magánál pár évvel _fiatalabb_ férfitől. (akinek ez teszem azt még kényelmes is lehet - _nem_ azért, mert főznek - mosnak rá)
(ha a tényeket vesszük, a férfiaknak szexkapcsolatra a maguknál idősebb nőktől van esélyük - azt hiszem, ez mindent elmond, bár kétféleképpen is értelmezhető -
egyrészt, hogy szexre a fiatalabb férfi lesz vonzóbb, másrészt, hogy házasságra viszont az idősebb...) ? ez okozhatja azt az "illúziót", hogy x életkor fölött hirtelen úgy érzik, "minden nő csak komoly kapcsolatot akar, szexet egyik sem!" (mármint azok a nők, akik tőlük akarnak valamit) (~azzal, mikor nők érzik úgy, hogy "minden férfi csak szexet akar!" - ami ilyen formában szintén nem igaz)"
Oliva76 2016.04.23 13:15:57
@jefoo: Nekem tetszik.
Különösen hogy már zavaró volt hogy belelóg a link a főoldalba :D
Nagyon sokan jól teljesítenek reál tárgyakból és tehetségesek is. De többségük még véletlenül sem gondolkodik a STEM pályákban. Természettudomány, technológia, műszaki szakmák, matematika? Hiányoznak a nők e területekről és a kapcsolódó felsőoktatási szakokról. Nem csak a fiúknak, de a gazdaságnak…..
Oliva76 2016.01.17 16:11:25
@Voznyák Pista: Azért kevesebb, mert az is karrierpálya. Sokat kell dolgozni hétvégeken és este és ezt egy férj rosszabbul tolerájla a feleségének, mint fordítva. Itt leírják:

"Zsófi szerint a nők egyáltalán nem szorultak háttérbe, csupán az éttermi-professzionális főzés egy férfias szakma. „Ennek nem az az oka, hogy a nők kevésbé főznének jól, sőt. Sokak szerint a nők ízlelése kifinomultabb, mint a férfiaké, én gyakran fel is ismerem, ha nő a séf – mondja. – A séfszakma nagyon férfias. Egyrészt a fizikai oldala, az egész napos állás és cipelés, a tízkilós alaplevek emelgetése miatt. Alapvetően meghatározó a munkaidő, hiszen egy séf késő éjszakáig dolgozik, hétvégén is. Éppen akkor, amikor más pihen, és családi életet él, neki akkor van a nagyüzem, kevéssé családbarát szakma ez. Az éttermi főzésben több a férfi, viszont az összes kapcsolódó szakmában (gasztromédia, magazinok, kiadók, szakácskönyvek, mikrovállalkozások) sokkal több a nő.""

www.nlcafe.hu/gasztro/20131121/noi-sefek-franciaorszagban/
Nem is gondolnánk, mivel lehet legkönnyebben „megszerezni” egy nő telefonszámát. Aki eddig minden trükköt olvasott, most megkapaszkodhat. Egy 2014-es vizsgálat nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy manipulált kutatással tesztelje, milyen hatással van a nőkre egy kisgyerekkel mutatkozó férfi. A…..
Oliva76 2016.01.13 09:02:49
@Kalechtor: Semlegesek? Még ők is túl markánsak, vagy mi baj velük? Az öltönyöst még értem is. De nem maradhat minden férfi egész életében kisfiús.
Pár ezer éve az emberiség nagy része még hitt benne, hogy az ősök dicsősége, kudarcai, hőstettei és bukásai generációról generációra vándorolnak tovább. Spirituális tanok beszéltek róla, hogyan határozzák meg sorsunkat az előző életek. Szent könyveinkben olvashattuk:…..
Oliva76 2015.12.14 18:57:13
@Nico3: @No_Name01: @Kalechtor: Mert úgy gondoljátok, a férfiak tényleg elkezdenének egyedül, tömegesen gyereket vállalni? Nekem vannak kétségeim.
Oliva76 2015.12.24 20:47:15
@Nico3: @Kalechtor: Szegény Sarah Hrdy, akiről mindig írtatok. Biztos nem gondolta volna, mikor a tudományos hímsoviniszta világ összezárt ellene, hogy egyszer a "sok apa" elmélete még elfogadottá válik.
Mégse említik sehol, pedig ő már akkor tudta. Ez tényleg meglepő.

"a parazita magszóró ösztön miatt megemelkedett tesztoszteronszint által generált bűnözés folytán börtönökben elszállásolt bűnözőket"

Tényleg kíváncsi lennék a verbális intelligenciádra, mert ezt pont négyszer kellett elolvasnom, mire összeállt a fejemben. :D

Hát, az előző komment elég sarkított.
De arról én is olvastam, hogy az állatvilágban az utódgondozás miatt a nőstények jobb vadászok, mint a hímek. A hímek csak fizikailag erősebbek a nőstényeknél.
Az embernél a nőknek az intelligens utódok miatt a fizikai erőt a nőies alakra kellett cserélni, de talán nálunk is így lett volna.
Oliva76 2015.12.25 16:50:00
@Nico3: "Munkáját sokan a legjobbnak ismerték el a területen, jelentős kutatási ösztöndíjakat kapott és 1944-ben az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia (National Academy of Sciences) tagjává választották. Az 1940-es-1950-es években McClintock felfedezte a transzpozíciót és ennek segítségével megfejtette hogyan képesek a gének különböző fizikai tulajdonságokat ki- és bekapcsolni.

Elméleteivel megmagyarázta a genetikai információ repressziójának és expressziójának generációnkénti eltérését. Mikor 1953-ban kutatásai és azok alkalmazhatósága tudományos szkepticizmusba ütköztek, nem publikálta többé felfedezéseit. Később kiterjedt citogenetikai és etnobotanikai kutatást végzett a dél-amerikai kukoricafajták területén. McClitock kutatásai 1960-1970-es években kaptak nagyobb nyilvánosságot, amikor a kutatók bebizonyították korábbi, a kukorica génváltozásaival és -szabályozásával kapcsolatos kutatásainak eredményeit.

Ezután sok elismerésben és díjban részesült, 1983-ban orvosi Nobel-díjat kapott, a génáthelyeződés (transzpozíció) kutatásáért. A mai napig ő az egyetlen olyan nő, aki ebben a kategóriában nem megosztva kapott Nobel-díjat."

Csoda, hogy elkerülte a megosztott Nobelt. Vagy azt, hogy máig vitassák, vagy eltulajdonítsák az eredményeit, azért mert nő.
Mindkét nem számára értékesebb és vonzóbb a másikban a „háziasság”, mint a klasszikusan "férfias" tulajdonságok - erre az eredményre jutott egy agyi válaszreakciókat mérő, ausztrál kutatás. A meglepetést főleg a nők reakciói okozták. A 20 pár részvételével végzett kutatásra a megbízást a Sunbeam…..
A kislány kicsit nyers, de a videón ennek ellenére érdemes elgondolkozni. Egy kis adalék hozzá. "Az előítéletek azonban valószínűleg ennél szélesebb körben érvényesülnek. A kilencvenes évek végén végeztek az USA-ban egy kísérletet, amelynek során ugyanazt az önéletrajzot…..
Oliva76 2015.10.25 21:40:30
@Kalechtor: Miért kell folyton Kínát magasztalni? Most mindenfelé arra használják, hogy bizonygassák, hogy a nőknek jót tenne a jogegyenlőtlenség. Ez miért nem jó?

"Izland a nemek közötti egyenlőség tekintetében a világ vezető állama lett

Bár messze nem teljeskörű ott sem az egyenlőség, de sok tekintetben az. Az apák és anyák egyaránt 3-3 hónap fizetett szabadságra jogosultak, ha gyerekük születik (és további három hónapot megoszthatnak egymás között). Európában itt az egyik legmagasabbak a termékenységi mutatók, és ettől nem függetlenül az is az általános, hogy az anyák dolgoznak.

Sok nő már a húszas éveiben gyereket vállal, mert nincsenek kétségeik afelől, hogy képesek lesznek eltartani a kicsiket akkor is, ha egyedül kell neveljék őket.

Az egyedülálló anyák Izlandon teljes értékű tagjai a társadalomnak.

Az ország kulturális örökségének - egyesek szerint a viking hagyományok miatt - része a mindent egyedül megoldó, független és erős, dolgozó anya, és az is, hogy nem tartják tragédiának, ha a szülők útjai elválnak még a gyerekek felnevelése előtt. Az sem ritka, hogy az együtt nevelkedő testvéreknek csak az egyik szülőjük közös, de mindez csak ritkán jelenti azt, hogy ne tartanák a kapcsolatot a gyerekeikkel.

Az is bizonyos, hogy az izlandiak felmérések szerint a legboldogabb emberek Európában, a férfiak és nők várható élettartama az egyik között alig két év a különbség (82 ill. 84 év), és az izlandi az a ritka európai nép, amelynek vezetői nem kell szorongjanak a népességfogyás miatt sem.

Mindez a ma negyven éve történteknek, ezeknek a bátor és összetartó nőknek is köszönhető."

Azért hoztam egy kínait is. :)

www.chinadaily.com.cn/opinion/2015-07/29/content_21439999.htm
Oliva76 2015.11.13 11:26:35
@Nico3: Így aztán kölcsönösen vak vezet világtalant. Csodálatos a patriarchátus. :)
Nagyban befolyásolja egy férfi viselkedésének megítélését, mennyire találják vonzónak a külsejét a nők- derül ki egy új kutatásból. A tanulmány alapján az "első benyomás" kiemelkedően fontos, és a fizikai megjelenés észrevétlenül dönt a továbbiak tekintetében- így közvetve abban is, mennyire lehet…..
Oliva76 2015.10.04 15:19:49
@Nico3: @Kalechtor: "Akkor ivarérett fiúk nyálában vizsgálták a tesztoszteronmennyiséget. Volt köztük okos (130-nál magasabb IQ-jú), átlagos és mentálisan korlátozott (70-nél alacsonyabb IQ-jú) is. Azt tapasztalták, hogy az átlagos intelligenciájú fiúknak jelentősen magasabb volt a tesztoszteronszintje, mint a másik két csoportnak, amiknél nagyjából megegyezett."

A 130-nál magasabb IQ-jú fiúk tesztoszteronszintje ezekszerint alacsony volt? És a mentálisan korlátozottaké is?

Az elte is leközölte a gráfos hírt. Nekem ez tűnt fel leginkább.

www.elte.hu/hir?id=NW-7196

"„Ha figyelembe vesszük azt, hogy – erős leegyszerűsítéssel – az agy fehérállományát az agyi kapcsolatokat fenntartó idegrostok alkotják, azt kaphatjuk, amit a csoportunk bizonyított: a nők esetében a relatíve nagyobb fehérállományban több kapcsolat köti össze a szürkeállomány területeit, mint a férfiak esetében” – tette hozzá Grolmusz Vince professzor."

@No_Name01:

Még mindig tartok tőlük. De olyan kutatónő is volt, aki agyhullámokkal vezérelhető robotot talált fel. Vagy az ez volt? Attól félek, hogy ha visszafelé is működhet, kívülről belemászhatnak a gyártók az emberek agyába, és átvehetik az irányítást az életünk fölött. Vagy ez nem lehetséges? :)
Oliva76 2015.10.04 16:03:10
@Nico3: Vélemény? :)

mult-kor.hu/cikk.php?id=16560&pIdx=1

"A nők emelték példátlanul magas szintre az emberi társas kapcsolatokat. Nők fejlesztették ki a legtöbb használati tárgyat, többek között például tökéletesítették a hajóépítést. Egyenlő mértékben vették ki a részüket a közösség élelemmel való ellátásából. Nők alkották meg az emberi nyelvet, és nők találták fel a mezőgazdaságot is."

"Az elmúlt évek új régészete nemcsak a leletek pontosabb meghatározását tette lehetővé, hanem azt is, hogy "egyre több nő dolgozik a régészként és paleontológusként" - állítják. A nők történeti szerepét vizsgálva felhasználták az eddig előkerült fosszíliákat, tárgyi és organikus leleteket, tanulmányozták vadászó és gyűjtögető népek viselkedését, például a dél-afrikai Kalahári-sivatagban ma is élő San és Kung népeket, valamint az ausztráliai őslakosokat."

"Az egyik közkedvelt előítélet szerint például a kőkori társadalmat és gazdaságot erős vadászok uralták, akik mammutokat és más nagytestű állatokat ejtettek el. Szerintük azonban egyáltalán nincs bizonyíték arra, hogy a felső-paleolitikum embercsoportjai elegendő - legalább 40 - vadásszal rendelkeztek egy mammut elejtéséhez, még kevésbé ahhoz, hogy egy egész csordát elpusztítsanak. Csak a legvakmerőbbek próbálnának megölni egy négy méter magas állatot, amely közismerten rossz természetű, ha megzavarják. Ráadásul a legtöbb elejtett állat nyúl, róka volt vagyis leginkább a kisemlősök közé tartozik. Emiatt pedig "az erős vadászok képe lassan elhalványul az őskorral foglalkozó könyvekben". Sokkal valószínűbb tehát, hogy 27 ezer évvel ezelőtt a férfiak és nők, gyerekek és öregek szervezett formában egyszerre járultak hozzá a közösségek megélhetéséhez. Rengeteg bizonyíték van arra, hogy nők által készített hurkokkal csalták csapdába a vasárnapi ebédrevalót."

"Némi iróniával tehát az új könyv azt állítja, hogy az istennők őskori tisztelete a feminizmushoz volt hasonlatos."

"A ruházat arra utal, hogy "ez a fajta öltözködés csak a nőkre volt jellemző, férfiakra nem, és funkciója az lehetett, hogy valamilyen nagy esemény kapcsán elkülönítse a nőket - vagy bizonyos nőket - a közösség többi tagjától." A ruházat teljesítményt vagy tekintélyt fejezhetett ki."

Latha Venkataraman-t ismeritek? És most bizonytalanodtam el a bevándorlókérdéssel kapcsolatban.

www.origo.hu/tudomany/20150527-nanotechnologia-dioda-molekula-egyeniranyito-elektronika.html

www.youtube.com/watch?v=ONLpN8DURzw

Először közelkeletinek hittem, de rákerestem, indiai. Hogyan fordulhat elő, hogy az iráni, indiai nőknek nagyobb tudományos felfedezéseik vannak nem csak az európai, amerikai nőkénél de a férfiakénál is? Akiket még 80 éve is kvótákkal támogattak a reál szakokon.
Ezekben az ázsiai országokban kisebb a különbség a női tudósok és férfi tudósok létszáma és eredményei közt, vagy a különbség nem is létezik. Pedig ott is a férfiakat támogatja az állam. Illene nekik sokkal jobbnak lenniük.
Az ott született kutatónők persze gyakran emigrálnak nyugatabbra, ahol nagyon könnyen lesznek sikeresebbek a nyugati kutatónőknél és férfiaknál.
- avagy az ösztönök harca - A cikk első része Térjünk vissza azokra a kutatásokra, melyek oly egyértelműen állítják, hogy együttélésre feminimebb, míg legtermékenyebb napjaikon, utódaik apjául magas tesztoszteronszintű, maszkulinabb, domináns férfiakat választanak a nők. Mit kell egyáltalán…..
Oliva76 2015.06.04 09:49:15
@Kalechtor: "Írtam, hogy az a fiatal kisasszony feltalált egy agyhullámokkal vezérelhető robotot"

Én kicsit félek ezektől. Nem is félek, csak tartok. Mikor itt láttam azt a másik tudósnő által feltalált valamit, anyagot, ami önmagát hajtogatja össze, már megfogalmazódott bennem, hogy a férfiak világa talán egysíkú és korlátolt volt, túl anyagvezérelt, az anyagi érdekek miatt a fejlődésben korlátolt is, de kell nekünk ennyi epigenetika és mesterséges intelligencia, szociális robotok, önálló életre kelt mesterséges szerkezetek?
Mi történik, ha ember által elpusztíthatatlanná válnak?

Azt írtad, az epigenetika, robotika, asztrofizika lassan már nők által uralt terület. Remélem nem csak az eszük van a helyén, de a józan ítélőképességük is. Még ha nem is különítjük el élesen a kettőt.
Oliva76 2015.06.04 21:05:30
@No_Name01: "A férfiak természetesen átírták, szerintük a normális, önzetlen férfiak akarnak önző rosszfiúnak tűnni."

A régi párom nem alfából lett béta, hanem bétából lett olyan alfa, aki mellett majdnem végleg elment a kedvem a férfiaktól.

Míg "udvarolt" egyenrangú társként voltam kezelve, sose tekintette fontosabbnak az ő tanulmányait, az ő munkáját, lehetőségeit. Nem is emlékszem olyan esetre, hogy az érzelmi, szexuális kielégülésben önző lett volna, ágyba hozta a reggelit, akkor is, ha ő aludt nálam.
Amikor összeköltöztünk, rögtön az ő roppant fontos munkája került középpontba, meg ő, önző, kényelmes, rátarti lett, akkor körözött le, mert az ő céljai voltak a fontosabbak. Írtok az árról, ennek az ára az volt, hogy mindig nekem kellett volna hallgatni, tűrni, alkalmazkodni, végezni az összes házimunkát, igazodni. Engem nem tartott el, többet keresett, de majdnem én tartottam őt, mert a többlet neki külön pénzt jelentett. A szex természetesen csak róla szólt, az ő problémáit meg kellett hallgatni, az enyémeket nem, ha neki volt rossz napja, el kellett volna viselnem, hogy rajtam vezeti le, ha nekem, én ne terheljem őt semmivel.

Észrevettem, hogy akkor mennek át pökhendi alfába, mikor összeköltözött velük a nő, vagy ha megvan a gyerek és biztosra veszik, hogy már hozzájuk láncolódott. Addig nem mernek, félnek, hogy elhagyják őket, s akkor aztán majd megint kezdhetik elölről az udvarlást, míg fognak valakit.
Meg is fogalmazódott rosszabb időszakaimban bennem, hogy ha minden férfi ilyen, a nőknek folyamatosan csak udvaroltatniuk kellene maguknak, mert addig jó minden, utána csak elromlik. Ha észrevették, hogy a férfi már biztosra veszi őket, gyorsan nekik lecserélni és keresni egy másik udvarlót, míg LE nem megy "alfába". :)
Oliva76 2015.08.21 16:53:30
@Kalechtor: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Meg adj hozzá még vagy ezret! :)
A nők várható élettartama a föld minden táján hosszabb, mint a férfiaké. Mindez azért is érdekes, mert a nők egészségügyi ellátásától és életkörülményitől többé-kevésbé független tényről van szó. Mindegy, hogy egy afrikai törzsben dolgoztatják-e őket szinte rabszolgaként, vagy Indiában, elmaradott…..
Oliva76 2015.04.01 12:40:46
@Kalechtor: "A jelenség elharapódzásának az oka egyértelműen a tömeghisztéria. A betegek általában néhány óra, esetleg néhány nap alatt maguktól is rájönnek, hogy senki nem akarja ellopni a péniszüket. Az ezzel kapcsolatos pánikot viszont nehéz enyhíteni azokon a vidékeken, ahol a lakosság nagy része feltétel nélkül hisz a boszorkányságban és a paranormális jelenségekben."

index.hu/tudomany/til/2015/04/01/afrika_babona_penisztolvaj_koro/
Sophie Healy-Thow, Emer Hickey és Ciara Judge- ők nyerték meg a Google Science Fair globális tudományos verseny első díját, saját fejlesztésüknek köszönhetően, amely hosszabb távon akár a föld élelmezési válságának enyhítésére is irányulhat. A három tinilány a világ egyik legbefolyásosabb…..
Rövid összefoglalónk első részében néhány olyan tehetséges, fiatal feltalálót, kutatót mutatunk be, akik fejlesztéseikkel, találmányaikkal, újításaikkal megpróbálják jobbá tenni a világot, legyen szó akár egy hétköznapi technikai eszközről, vagy valami olyasmiről, ami valamikor majd emberéleteket…..
Oliva76 2014.05.07 10:06:30
Megnéztem a videót Molnár Annáról, nagyon szimpatikus, tehetséges lány. Itt is írnak róla.

sg.hu/cikkek/81898/egy-magyar-lany-az-intel-innovacios-versenyen

Ezek a lányok még sok jót tehetnek az emberekkel, ha a gyógyításra használják fel a tehetségüket. Én is szívesen beleásom magam az ilyesmibe. Első pillantásra talán banális, de másodikra már nagyobb a jelentősége.

hir.ma/tudomany/bananhejbol-keszitett-muanyaggal-nyert-tudomanyos-dijat-egy-diaklany/108149

hvg.hu/vilag/20130628_Bananhejbol_keszitett_muanyagot_egy_torok

A rossz sztereotípiák miatt nekem is azonnal az ugrik be, hogy a Curie házaspár női tagjának és a lányának voltak-e gyerekei. A tudomány világában azt miért nem firtatják, hogy sok tudománnyal foglalkozó férfi sem vállal gyereket, felelősséget a családért, inkább visszavonul és a kutatásnak szenteli magát? Én tisztelem ezeket a nőket, akár gyermektelenek voltak, akár nem. Számomra legfeljebb azért pozitív példa a családos kutatónő, mert reményt ad, hogy megfelelő hozzáállású férfival még ez is megoldható. Nagyon tetszettek a videók Melissa Wilson Sayres kis családjáról is. :)
Oliva76 2014.11.20 16:13:22
@Kalechtor: Nem nagyon tudok hozzászólni az új cikkekhez. Idegen nekem ez a terület. Csak egy kérdés más témában: miből vagy benne annyira biztos, hogy a férfiaknak eredetileg nincs vagy nem lenne semmiféle apai ösztönük? Kérdezem másképp, abban, hogy a nőknek mindenképpen lenne?

magyarno.com/apai-oszton/
Szervezetünk kódolt jeleket bocsát ki, hogy csábítólag hassunk partnerünkre. Ezek a jelzések potenciálisan átörökíthető immunrendszerünkről is titkos információkat hordoznak. Az Új-Mexikói Egyetemen dolgozó Randy Thornhill biológus hisz abban, hogy ezeket a jelzéseket…..
Oliva76 2014.09.14 17:29:00
@Kalechtor: @Nico3: @Xylan: A 444-en említették a sakkot is. Ezt olvastam egy gyk-s kommentben.

"Polgár Judit magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, hétszeres sakkolimpikon a férfiak között, magyar szuperbajnok a férfiak között, U14 és U12 korosztályos ifjúsági világbajnok a fiúk között.

Polgár Zsuzsa sakkíró, az 1980-as évektől a 2000-es évek elejéig tartó aktív pályafutása alatt a világ egyik legerősebb sakkjátékosa. Világbajnoki címet szerzett a klasszikus sakkjáték mellett rapidsakkban és villámsakkban is. Azt a teljesítményét, hogy mindhárom világbajnoki címet (triple crown) megszerezze valaki, idáig egyedül csak Magnus Carlsen tudta 2014 júniusban megismételni.
Az első nő volt, aki versenyen a férfiak között sakknagymesteri címet szerzett.

Polgár Zsófia sakkozó, női nemzetközi nagymester, kétszeres sakkolimpiai bajnok, 1989-ben, Rómában világszenzációnak számító eredményt ért el a 2900 körüli „performance rating”-es teljesítményével, amely 14 éves korban máig páratlan. Kilenc játszmájából 8,5 pontot szerezve, 2 pont előnnyel végzett a férfi nagymesterek előtt."

Meg ezeket írja valaki a gyakorin.

"Mádl Ildikó, aki szintén nemzetközi férfi mester, Verőczi Zsuzsa, aki mióta abbahagyta a versenyzést, nemztközi bíró, és a fiatalok:Gara Anita, Rudolf Anna, akik szintén férfi nemzetközi mesterek."

Rosszul hangzik, hogy férfi mester. :( Úgy érzem, a férfiak azzal védik a privilégiumaikat, hogy összeragasztják magukat egy egy foglalkozással, vagy sporttal, ahová ha mész, férfivá válsz tőle te is. Vagy a férfit akarod utánozni. Én is azt mondom, hogy emberekkel találkozom, amikor a munkámat végzem, nem férfiakkal, vagy nőkkel. Ha nem is tetszik nekik, számomra abban a szituációban nem férfi, hanem egy ugyanolyan munkatárs mint a többi, és nem megmutatni akarom, hogy jobban végzem nála a munkámat, hanem jól akarom végezni a munkámat, ami nem azért érdekel, mert ő is csinálja. Ezért nem jutna eszembe nekem sem, hogy ha egy munkatárssal tovább bennmaradok, férfiként zaklatni fog, ahogy az sem, hogy ha randizom valakivel, már az elején elkezd lovagolni azon, hogy nő létemre miért foglalkozom ezzel vagy azzal, miért akarok férfiterületeket? Nem férfiterületeket akarok, azt akarom ami érdekel, nem tehetek róla, hogy a férfiak mindenáron meg akarják mutatni, hogy ők majdnem mindenhol jobbak a nőknél.
A legfelháborítóbb, amikor azt mondják a nőknek, hogy ne menjenek a férfiak világába, ha nem tudják kezelni az ilyen helyzeteket. Szerintem egyre inkább tudják. A férfi támadja a nőt azon keresztül, hogy nő, zaklatja, molesztálja, a nő pedig egyre jobban megvédi az érdekeit. Egyébként meg azért felháborító, mert mintha normális lenne egy szellemi munkát végző, diplomás férfitől, hogy nőket zaklat, csak mert ő férfi.

Az is mennyire torz, hogy még mindig nem az a nem veszi el a másiktól az érvényesülés lehetőségét az egyes pályákon, amelyik a gyerekvállalásra hivatkozva szinte követeli a másik jelképes kizárását és otthon maradását, hanem az, amelyik csak szintén végezni szeretné azt a foglalkozást és a vele járó feladatokat.
Manapság is gyakran hallhatjuk a munka és család összeegyeztetése miatt ideiglenesen problémákkal küzdő, megoldást nem találó nőktől, mennyivel kívánatosabb lenne háztartásbeliként élni. Hisz milyen jó lehetett régebben, amikor a férfi tartotta el a családot (hogyisne, javaslom a történelemkönyvek…..
Oliva76 2014.04.15 19:58:15
@Kalechtor: Értem, hogy azért nem lehet, mert általában ők nem mennek bele az általuk áhított egyenjogúságba igazi egyenlőség és azonos lehetőségek szerint, hanem azonnal többletjogot és többletlehetőséget várnának el. Most már értem, hogy az előtte írt kommented is ezt feszegette.
Oliva76 2014.04.23 08:51:01
@Kalechtor: "Ez az. Ha még ezt se biztosítja a kapcsolat, akkor mit? Ha még a jó szexet se, akkor minek? Ha még a házimunkát- a "szükséges rosszat"- se lehet megosztani, nem jobb egy nőnek, ha egyedül marad?"
A végén sokan ezt a döntést hozzák meg, amikor rádöbbennek, hogy a társadalom átverte őket. Csak futnak egy kört feleslegesen, mielőtt elválnának. Nekem egész fiatalságomban azt hajtogatták, hogyan legyek nő, a szó klasszikus értelmében. Míg rá nem jöttem, hogy ez egyenes út a boldogtalanságba és el nem jutottam odáig, hogy inkább az örök magány. Amint eljutottam és megtettem a döntő lépést, kaptam a sorstól ajándékba egy csodálatos férfit, a mostani drága páromat!
A Kínáról szóló információ nagyon érdekes, de a videók nem egészen az én világom. Annyit ismerek el belőle, hogy a fiatal lányoknak tényleg ilyen most az ízlése, itt is. :)
Érdekes jelenség ütötte fel a fejét az iszlám világban- már ha újnak mondható egyáltalán. Az utóbbi években ugyanis egyre több esetben derült fény arra, hogy bár a harcot kizárólag "férfidolognak" tartják, az utódlás szempontjából értékes nőket is készek feláldozni a…..
Oliva76 2014.04.07 17:25:05
@Kalechtor: Köszönöm szépen a részletes választ! Én csak arra voltam kíváncsi, miért lesz annyi ilyen férfi nőellenes és miért esik jól nekik folyamatosan bántani vagy lekezelni a nőket. De ahogy kivettem a válaszodból, legbelül talán a férfiasságot utálják először. Ezután jön egy erős önutálat és talán meg is undorodnak maguktól, amikor rájönnek, hogy a férfi-nembe tartoznak. És ennek isszák meg szegény nők a levét. A saját anyukájuk is talán, aki dolgozott értük. Nem tudom, mi segíthetne rajtuk. Ki szeretném egészíteni azzal, hogy sok szó esett az önigazolásról. Ők szerintem a saját ellenségeiket fogják kitermelni. Addig bántanak valakit, míg igazolva nem látják, hogy őket bántja mindenki.
Ahol nem söpört végig a feminizmus romboló ereje… Szeretet, Őszinteség, Béke, Kölcsönös megbecsülés és megbecsültség? Szemben az elszabadult, vad liberalizmussal, a lezülléssel, prostitúcióval? Sok fiú (sőt, néha sok lány?) irigykedve vágyódik el olyan országokba, melyekben még "nő a nő és férfi a…..
Oliva76 2014.04.01 09:08:22
@bALFAszHÍM: "A házasság valódi szerepe ez: biztosítani a férfit, hogy a gyermekek az övéi, és ezzel motiválni őt a nő és a gyermekek érdekében végzett munkára." A nőt mi motiválja a férfi és a férfi gyerekeinek érdekében végzett munkára? Vagy az csak úgy jár? Mely a motiváló erő arra, hogy a nő kimosson a férfire és főzzön neki, és nevelje a férfi gyerekeit? Vagy az természetes, hogy a férfi részesül a nő munkájának eredményéből? A nő arra született, hogy házimunkát végezzen valakire?

"A patriarchális rendszer hátrányait (házassági kötöttség, az apa gyermekhez fűződő jogainak tiszteletben tartása) teljes mértékben igyekszenek megszüntetni, miközben a rendszer előnyeit (a férfiak munkája, anyagi támogatása) teljes mértékben megtartanák." Ennek nagyon örvendtem! Ez a rész maga ismeri be a szövegben, hogy az ő rendszerükben kitalált házassági kötöttség és apaszerep hátrány és nem előny a nőnek. Nem társat láthat a férfiban és jó apát. Így írnak róla: azt mondja, "a patriarchális rendszer hátrányai". Míg a férjben csak a munkáját, anyagi támogatását veszik előnynek, amit a nő nélküle is megszerezhet. A patriarchális házasság ezek szerint tényleg egy béklyó volt és ezt a férfiak maguk is tudják. :)
A nőnek, akiről máskor azt hazudják, hogy epekedve várja ezt a házasságot és egyedül elveszettnek érzi magát, a férfivel való kapcsolat, felvállalt közösség nem több egy rákényszerített béklyónál, amibe csak azért ment bele, mert anyagilag rászorult.

Ha ezt gondoljátok a férfiakról, nagyon igaza van a feminizmusnak. Pénzt egy nő házasság nélkül is szerezhet, tanulhat, kereshet jó állást, vagy kisemmizhet egy férfit, aki úgy se tud mást nyújtani. Mert szerintetek akkor a szex és a lelki kapcsolat a nőnek nem is lehet jó, gyereket nevelni, házimunkát végezni meg úgysem hajlandó a patriarchális férfi.

Abban nagyon igazad van, hogy rossz helyen házalsz az ilyesmivel itt, ahol az egyik kommentelő már kijelentette, hogy régen inkább prostituált lett volna egy nyilvánosházban, minthogy elfogadja maga felett a családfőt, mert akkor csak a testét adta volna el, a lelkét nem. A másik pedig azt jelentette ki, hogy hasba szúrná magát ahelyett, hogy alárendelődjön egy férfinak.
Ki ne tette volna még fel magának a lassan közhelyessé váló kérdést-  mi a tartós, boldog, és nem utolsósorban kölcsönös hűségen alapuló párkapcsolatok titka? Mennyire fontos a hűség? Fontos-e egyáltalán? Ki az, aki hajlamosabb a félrelépésre és mi okból teszi? A nő,…..
Oliva76 2014.03.04 13:19:50
@__________________: Nem akarlak megint kijavítani, de nem tartotta el, csak kihasználta. Ketten tartották el a családot, ami felett a férfi rendelkezett korlátlan gyámsággal. Ma is néhány gazdag ember tud nőket kitartani, a többiek nem. Ahogy nagyon pontosan volt szó róla a blogon, ők csak az én, a te, a többi pénzt kereső nő(ember) adójából fenntartott szociális háló hathatós segítségével ringathatják a főállású anyaságnak az ilyen formában soha nem létezett állapotában magukat.
Érdekes belegondolni, hogy ha ezáltal számít családfőnek valaki, akár mi is azoknak tarthatnánk magunkat és dirigálhatnánk a háztartásbeli nőknek? A férje felette áll, mint a megélhetését biztosító személy, de közvetve én is a megélhetését biztosítom. Vagy nekünk csak a pénzünk kell?
Ezt természetesen egyetlen percig se gondoltam komolyan.
Oliva76 2014.03.13 14:42:16
@Xylan: Megváltozott a társadalom. Nem kötnek már velük házasságot a nők, nem szülnek gyereket tőlük, sokan inkább szinglik maradnak. Vagy szakítanak velük, ahogy én is tettem. Most már van önrendelkezésünk. Nem bosszút akarunk állni, csak nem választjuk a nekünk rosszat. Így sem jár igazán jól senki, mert sok lesz a magányos ember és kevés a gyerek, a boldog család, de két rossz közül kell választani.
Nem kell együtt élni velük, és egyre több nő nem is teszi.
Oliva76 2014.03.31 00:16:58
@No_Name01: Rögtön ott a pont.
"Azt szerintem se szabad elfogadni, hogy az egzisztenciateremtés a férfi dolga, mert vagy el kellene fogadni vele azt is, hogy nincs válás, vagy egy férfiak szerint igazságos társadalomban váláskor le kellene mondani a gyerekekről, annak ellenére, hogy addig szinte kizárólag te nevelted őket. Vagy ami ennél is rosszabb, nevelni kellene őket tovább munkanélküliként, hisz addig se volt a nőnek jövedelme és ezt a FÉRFI AKARTA."
@Xylan: Meg itt is.
@Kalechtor: Itt meg aztán főleg.
@Nico3: "de a kétféle szűrő ad valamilyen támpontot. Hagyna-e fizetni, és hajlandó-e kimosni magára a büdös zokniját. :)
Ha a válasz mindkét esetben nem, valószínűleg nem egy párkapcsolatra alkalmas férfival van dolgunk, de még a szexre való alkalmasságot is erősen kétségbe vonnám."
Akármilyen meglepő, tényleg ilyen egyszerű dolgokon múlik. Ha nem hagyja hogy fizess és arról beszél, hogy házimunkázz helyette MENEKÜLJ! :) És nem csak azért, mert pontosan ezek miatt fog pár év múlva lenézni és folyamatosan megalázni, saját magát meg felmagasztalni, hanem mert az egész ilyen kapcsolat úgy csapnivaló, ahogy van.

Ezeket meg tanítani kéne.
"Elég családot láttam már, ahol az anyuka idegesen pisszeg a gyereknek a halom mosatlan között, hogy maradjon csendben, mert apuka nem hallja rendesen a tévét. Persze míg anyuka el nem válik, mert rá nem jön, hogy jobban jár, ha változatlanul ő mosogat és vigyáz a gyerekre, de pisszegni legalább senki miatt nem kell."

"A továbbiakban a nő is eltartja a gyerekét, ő is rákölti az általa megkeresett pénzt, de emellett neveli is és gondoskodik is róla. A férfi egyenesen kevesebbet tesz, hisz ő csak fizet. Érdekes, hogy a nő így is jobban jár. Ami szerintem azt jelenti, hogy nem volt igazán értékes vesztenivalója, a férje semmi olyat nem tudott adni neki, amiért érdemes lett volna megtartania. Sem kielégítő szexuális életet, sem házimunkával és gyerekneveléssel járó terheket nem vett le a válláról. Ellenkezőleg, előfordulhat, hogy még több terhet pakolt rá."

Még egyet hozzátennék, ez pedig akármilyen otrombán hangzik, a gyerekek után kapott pénz! Ne felejtsük el, hogy a házasság alatt a férfinak is ugyanolyan kedvező, hogy nem egyedül kell egy lakást fenntartania, hanem a feleségével, és a gyerekek után kapott pénz is hozzáadódik a közös bevételhez. Sok férfinak kényelmesebb a családi élet, mert tényleg keveset keresnek, de a feleségük fizetésével és az ezen kívül kapott pénzzel már fenntartja magát a család. A férfi ezt is érezheti igazságtalannak, amikor elválnak tőle. Akármilyen földhözragadt megközelítés, de az az akármennyi alkoholista, időszakosan munkanélküli férfi nagyon jól ellehet egy ilyen családban, ahol több gyerek is van. Megértem az ő problémáikat, de az magáért beszél, hogy még ők is bután néznek és nem értik, miért kellene nekik férfi létükre kivenni a részüket a gyereknevelésből és az otthoni feladatokból. Csak akkor kapnak észbe, amikor már válnak tőlük és csak akkor kellene a gyerek és a támogatások, meg a lakás, ami egy átlagos család életében igenis jelentős anyagi és egzisztenciális alap lehet. Biztos vagyok benne, hogy ők is szeretik a gyerekeiket, csak azt nem tudom, válás után mit csinálna a gyerekekkel akár egy ilyen apa, akár egy karrierista férj, aki alig töltött néha-néha egy kevéske időt a kicsikkel! Szerintem semmit nem gondolnak át rendesen így ezt sem.
H. Nikolett a japánban tapasztalt népességcsökkenésről és a nemek elidegenedésének okairól írt kommentjét hozzájárulásával tesszük közé. A jelenségről: "Újabb lökést ad a japán népesedési válság mélyülésének, hogy egy friss demográfiai jelentés szerint a helyi fiatalok jelentős részét nem érdekli…..
Oliva76 2013.10.28 08:55:27
Úgy voltam ezzel, ahogy írtátok. Nálunk is vagy kényszeres volt a szex, vagy követelőzős, kötelesség jellegű, bár le soha nem fogott, csak próbálta. Azonnal leállítottam, olyankor azért megijedt, de a fejemhez vágta, hogy a normális nők igenis élvezik az ilyet. Remek, megint nekem legyen bűntudatom. Újra ugyanaz a probléma. Soha nem közeledett úgy, hogy felizgasson. Azt nem tudom, hogy ha egy eleve felizgult nőt vágnak hanyatt az ülőgarnitúrán, milyen hatást vált ki belőle. Vagy nem számít neki, élvezi a férfi buzgalmát, de hát akkor nem erőszak, vagy ettől fog lehűlni, kiábrándulni. És én is azt az egy esetet ismerem, amit írtok és amitől sajnos irtóztam. Én is szégyelltem még azt is, ha meztelenül lát a saját párom. Sokat fantáziáltam arról, hogy jön egy férfi a sötétben, ledönt az ágyra és tiltakozásom ellenére végre kényszerít, hogy élvezzem, amit addig magamtól nem mertem volna, mert folyton azon gondolkoztam, hogy egyáltalán szabad-e nekem ilyesmire vágyni. Hiába olvastam annyi helyen, hogy természetes, egyszerűen mocskosnak éreztem magam tőle. Most látom, hogy nekem akkoriban mennyire szegényes és kezdetleges volt a szexualitásom. Tele voltam gátlásokkal, kényelmes lett volna, ha nem kell semmit felvállalnom, gondolkoznom rajta, nem kell magam romlottnak érezni, mert én jókislány vagyok. Csak úgy történik, ahogy a férfi akarja és azért élvezem, mert egész véletlenül olyat akar, amit amúgy is élveznék. Ebben megerősített az expárom véleménye, nem kimondva, de sugallva, hogy a szex a férfiről szól, arra a nőt mindig kényszeríteni kell egy kicsit, mert az a normális, ha nem vágyik rá. Ilyenek a nők-mondogatta, meg természetesen panaszkodott is miatta, hogy a nők folyton el akarják kerülni a szexet, hát miért nem élvezik? Most látom az ellentmondást, hogy amire maga mondta, hogy kötelesség, hogy szerinte csak az a jó benne a nőnek, hogy a férfi vágyik rá, azt számon is kérte, hogy miért van így. A megoldás pedig az ő módszere szerint, hogy a férfi kicsit erőszakol, a nő meg ettől izgul fel, mert hát magától úgyse tud. Vagy legalább elfogadja, hogy ez így van rendben. Közben megjegyzéseket tett néhány felszabadultabb barátnőmre, akik elszólták magukat, hogy milyen fergeteges éjszakájuk volt, hogy na, ezek is mekkora ribancok lehetnek.
Én akkor élveztem volna ezt a ledöntős orált, amikor még nem nőnek éreztem magam, hanem egy rakás szerencsétlenségnek, aki azt se tudja, mit gondoljon a szexről és rögtön idegbeteg lesz, ha bárhogyan is közölnie kellene a férfival a saját vágyait, azt, hogy hogyan szeretné. Akkor se a durvasága tetszett volna, hanem hogy végre megkerülve a saját határaimat egyszerűen muszáj, élvezni kell. Mióta túlléptem ezen, teljesen megváltoztam. Most kifejezetten kellemetlen lenne, elmúltak a fantáziák is. Sok idő és hatalmas önismeret, megfelelő partnerek kellettek hozzá, de határozottan megnyugtató, hogy így történt.
Több ízben is szó esett már arról, mi vonzza a nőket a férfiakban (I., II., III., IV., V., VI., VII.). A kérdés természetesen összetett, s előfordul, hogy sokféle szempontot kell mérlegelni, azonban úgy tűnik, bizonyos prioritások szinte minden esetben megfigyelhetők. Olyanok,…..
Oliva76 2014.01.19 14:05:45
"Miért lennének mind érdekházasságok? A házasság tönkremehet, kihűlhet, senki nem látja előre. Ráunhat a nő a férfira. Ahogyan a férfi is a nőre.
De ezek szerint jól értelmezem, hogy mégis az önellátó, biztos egzisztenciával rendelkező nő a "nőideálod". Nem tudom, miért kamuztál akkor itt hónapokon át."

Két fontos dolgot is sikerült ezzel megragadnod. A férfiak szerint nekünk nőknek tudni kellene kit választunk és ha később mi lépünk le, szemét, erkölcstelen némberek vagyunk. De ha ők lépnek félre, vagy hagynak el bennünket, akkor persze az is csak a mi hibánk lehet. Nekik nem kellene tudniuk? Ők talán felelőtlen gyerekek? A férfi nem vállal felelősséget, és a Tamási Erzsébet félék, a "szakértők" még biztatják is ebben, azzal hogy mindent a nő hibájának láttatnak.
Pedig a férfiak változnak többet a kapcsolattal, ennek én is tanúja voltam. Az exemről mind azt le tudom írni, hogy később nagyon sokat változott, amikor már nyeregben volt, mind azt, hogy mintha maga se tudta volna, mit is keres egy nőben. Hol ezért volt hibás a nő, hol meg azért, és az egész egy jojó effektusra emlékeztetett. Én nagyon sokáig próbáltam megoldani a párkapcsolati problémáinkat, de egyre csak rosszabb lett, egyre mélyebbre süllyedt, mert hogy csak én próbáltam ezt, az megerősítette abban, hogy én úgyis mindent megteszek a kapcsolatért és soha nem fogom elhagyni. Hát ebből következően neki mindent szabad.
Arra már nem is írok semmit, hogy ítélnék meg az emberek, ha a nő hagyná ott a férfit a gyerekekkel a közös lakásban és ő vállalná a havi tartásdíj általi gondoskodást.
Oliva76 2014.01.25 22:52:56
@__________________: Lassan egy hete gondolkozom,mi van a megfejtésemmel. Te biztos az a feledékeny típus vagy. :)
Válassz sikeres férfit! – záporozik ránk szinte mindenhonnan a jótanácsok tömege. Ő az igazi férfi! Minden nő a lábai előtt hever, nagykanállal falja őket. Megvan mindene: lakás, autó, egzisztencia. S ami a legelengedhetetlenebb: társadalmi státusz! Önbizalma teljében, férfiasságának teljes…..
Oliva76 2013.09.28 13:30:34
Befejezem amit elkezdtem. Azért említettem már kétszer is, mert a kapcsolatomnak ez a része is szörnyű volt. Amikor udvarolt, valahogy sokkal jobb volt a szex, pedig nem ismertük annyira egymást, mint később. De figyelt, nem volt mechanikus, összhangban mozogtunk, a szemembe nézett, nem követelőzött. Később állandóan bűntudatot akart ébreszteni. Már úgy jött oda, semmi bevezetés. Nem igénylek én több órás előjátékot, de mintha a kapcsolat automatikusan azzal járna, hogy szükség esetén elővesszük a nőt. Nem is a romantikára célozgatok. Így nehéz leírni. Nem volt túl nagy kedvem hozzá és a két dolog csak felfokozta egymást. Egyre jobban neheztelt, de odajött koszosan, izzadtan is, miközben számtalanszor szegezte nekem a kérdést, hogy miért nem öltözködöm otthon kicsit kihívóbban neki. Pedig ő volt felajzott, én meg egyre jobban lehangolódtam. Ezt sem azért írom, amíg másképp viselkedett, sose zavart ha kicsit megizzadt, nem volt frissen zuhanyozott. Akkor persze figyelt mindenre.
Közben annyira függtem tőle, vagyis az egész kapcsolattól és többek között emiatt is akkora bűntudatom volt önmagammal szemben, hogy tényleg nem tudtam vonzódni hozzá. Egész pontosan örültem, ha hozzám sem ér. Tőle is rettegtem, magamtól is, a kényszertől is, hogy mikor jut újra eszébe. Azt hiszem az vette el a kedvem, hogy kötelességként állította be. És csodák csodája, ő is hozott nekem, mindig előtte nap egy nagy csokor virágot, vagy valami jelképes ajándékot, csokit, bonbont. Ezekből tudtam, hogy na, ma este vagy holnap este úgy jön oda, hogy akkor most illene dugni. Hiszen olyan jól bánik velem.
Tényleg nem megbüntetni akartam. Nem tudom, miért nem emlékezett már arra, mennyire élveztük együtt. Hogy miért és mikor változott így meg. Ki nem mondta, hogy nekem ez lenne a kötelességem, az ő kedvességéért, illetve a formális illedelmességéért cserébe, de éreztette eleget.
Közben a vágyaim nem szűntek meg. Hogy mit csináltam? A pornó nekem álmomban sem jutott eszembe, amúgy is taszított, azt hittem onnan vette ezt a viselkedésmódot. Erotikus történeketek olvastam. Teljesen átlagosakat, figyeltem az igényességre is. Általában olyan nőkről szóltak, aki mindig is lenni szerettem volna. A sikeres ügyvédnő elmegy nyaralni a tengerpartra, ahol találkozik a jóképű szörfössel és a homokban szeretkeznek. Szépen, részletesen leírva az egész. Nagyon felszabadító volt. Egyszer egy mappányit töltöttem le, csak úgy lehetett elolvasni. Megtalálta a gépen és lehordott mindennek, persze ő nézett pornót rendszeresen, néha előttem se zavartatta magát. De nekem a fejemhez vágta, hogy vele nem akarom, tisztességes nőként, mert ő nekem unalmas, mert túl jól bánik velem. Én biztos arra vágyom, hogy kurvaként kezeljen mindenféle idegen férfi. Ő ezt a következtetést tudta levonni, hiszen a történetben szereplő nők általában nyaraláskor vagy üzleti úton feküdtek le azonnal a nekik tetsző szeretőikkel.
Semmire nem figyelt, nem vette észre a részleteket, azt, hogy kielégítik a nőt is, hogy mennyire izgató. Neki ez számított. Hogy a nő odaveti magát egy idegennek és én ilyet olvasok, miközben ő, a rendes ember nem kell, mert nem elég macho.
Ne haragudjatok, ha néha látszólag ok nélkül rontok be a témákba, de olyankor felszakadnak bennem ezek a dolgok. Ennyit a kötelességszexről. Aki emiatt prostihoz megy, azt egyenesen nekünk kellene előtte elküldeni. Azzal valami miatt már nekünk esett nehezünkre lefeküdni. És az sem feltétlenül igaz, hogy a nő ilyenkor nem keresi máshol a kielégülést, még ha csak ebben a formában is, mint én tettem.
Oliva76 2013.12.14 15:16:47
Még érthetőbb lett ez a két cikk, a két tévhites.

nokesferfiak001.blog.hu/2013/11/26/nepszeru_tevhitek_nokrol_es_ferfiakrol-_kulonbsegek_es_hasonlosagok

nokesferfiak001.blog.hu/2013/11/30/nepszeru_tevhitek_nokrol_es_ferfiakrol-_kulonbsegek_es_hasonlosagok_185

"Nem véletlenül annyi ma a panasz arra, hogy a nők "udvarlással kapcsolatos elvárásai" az egekbe emelkedtek, egyre beképzeltebbek, válogatósabbak, vannak már feltételeik (nem anyagi értelemben)"

Ne haragudj, de ezzel viszont nem tudok egyetérteni. Nem az egekbe emelkedett elvárás volt, ami miatt én is szakítottam. Miért egyezzünk bele, hogy a férfiak a mi ingyenmunkánkból és a gyerekek után járó támogatásokkal kiegészítve a jövedelmüket maguk alá nyomva tarthassanak bennünket, mert lassan elveszünk az apró-cseprő ügyeik intézésében, a koszos zoknik szedegetésében, az életük megszervezésében, miközben ugyanúgy dolgozunk már, nekik viszont 90%-uk semmiféle hagyományos módon férfias ház körüli munkát nem végez. Meséltem, hogy a régi kapcsolatomban hosszú távon rosszabbul jöttem ki anyagilag, mintha egyedül lennék, hiába keresett valamivel többet nálam és azt is, hogy abban a szereposztásban ő nyugodtan el tudott volna végezni egy újabb egyetemet, mert neki megvoltak hozzá a nyugodt körülmények, amiket tőlem várt, míg én nem, mert folyton hajba kaptunk miatta.
Oliva76 2013.12.16 09:15:07
Tegnap néhány ezzel egybehangzó dolgot meséltem el, egy kicsit barátibb e-mailben. Először arról írtam, hogy konkrétan ismerek olyan férfit, aki szó szerint azt mondta a kb. 15-25 ezer Ft közötti gyerektartásra, hogy a volt párja el akarja lehetetleníteni őt, mert tudja, hogy abból a pénzből ő elsőosztályú prostituálthoz egyszer, másodosztályúhoz kétszer is elmehetne. Ostoba volt, aki kitalálta a gyerektartást, mert gátolja, hogy a férfiak újabb kapcsolatokat alakíthassanak ki más nőkkel. Miért fizessen annak, aki már úgysem fekszik le vele?
Másodszor arról, hogy engem is lekurváztak mikor megjegyeztem, hogy a szex sem volt kellemes a drága exemmel. Nem rá mondtam rosszat, úgy fogalmaztam, hogy ebben sem tudtunk összehangolódni, úgyhogy nem élveztem és ha lehetett, kikerültem. Önzőnek neveztek és megbélyegeztek azzal, hogy nekem biztos egy nagy farkú csődör kellene, meg bárkit lesz*k a diszkó vécékben, akiknek aztán hagyom, hogy orrba-szájba. Az egyik elvált férfi szerint az ilyen nő ne lepődjön meg, ha megerőszakolják. Erre válaszolni sem tudtam, mert hirtelen nem fogtam fel, mit kellene válaszolni arra, hogy ilyesmit feltételeznek arról, akinek még a normális szextől is elment a kedve, mert nem megfelelő formában közeledtek hozzá.
Írtam a felelősségvállalásról is. Onnan ismerhető fel a felelősséget kerülő férfi, hogy még a saját szavait, tetteit is letagadja utólag. A volt párom jobb szónok, mint én, a szakításunk előtt mindent letagadott, amit mondott vagy tett ellenem. Szerinte én értettem félre, mert rosszindulatú vagyok vele, aki pedig nagyon szeretett. Annyira jól adta elő, hogy sokan inkább neki hittek és azt hitték én vagyok az, aki felfúj egy kis viccelődést vagy érzelmi zsarolásként fogja fel a férfi ragaszkodását.
Nekem akkoriban tényleg nagyon elment a szextől a kedvem. Az a férfi, akivel jelenleg viszonyt folytatok, még soha nem erőltette. Általában mindketten ugyanúgy kívánjuk. Nem tudom, miért gondolják annyian, hogy nincs semmi baj, egy nő mégis inkább saját magától is megvonja az örömnek ezt a formáját, csak hogy kitoljon a férfival. Hogy én is meséljek egy szerintem felfoghatatlan dologról: minket fenyegetnek azzal, hogy egyedül öregszünk meg és az mennyire rossz lesz nekünk, mert nekünk fontosabbak a társas kapcsolatok. Mégis feltételezik a férfiak, hogy a nemi sztereotípiák szerint érzelmileg ragaszkodóbb nők csak azért kötik össze az életüket valakivel, hogy aztán tönkretegyék, kiforgassák a lakásából és egyedül élvezzék az anyagi javakat. Ha annyira érzelmesek vagyunk, nem jobb lenne nekünk is egy szép, teljes kapcsolatban élni? VAgy mégsem vagyunk annyira azok? Akkor ne tessék minket folyton azzal piszkálni, hogy nekünk lesz rosszabb ha egyedül maradunk a végén. A férfiak szerint számítók vagyunk, a szexet se szeretjük, így ez nem lehet a velünk szembeni zsarolás tárgya.