Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeromos_

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizánci pénzek nyomait találták a Torinói Leplen a padovai egyetem és amerikai kutatók közös munkája során. Munkájukat publikálta a Journal of Cultural Heritage és foglalkozott vele egy Kanadában tartott konferencia is. A kutatók elképzelhetőnek tartják, hogy még az 1000. év előtt hozzádörzsöltek…..
Jeromos_ 2019.09.20 07:08:02
@Pipas: az ne is terelje el a figyelmedet, hogy a 12. századi Pray-kódexben már ábrázolták.
Jeromos_ 2019.09.20 08:49:51
@Pipas: hogy micsoda véletlenek vannak, de tényleg... A halszálkás szövés és a leplen elhelyezkedő lyukak minden bizonnyal csak véletlenül azonosak. A középkori hamisító csak azért hozatott virágokat a Szentföldről és hintette be pollenjaival a leplet, csak azért alkalmazott egy teljesen egyedülálló, korábbról és későbbről sem ismert technikát, csak azért hajtott fel korabeli érméket szemfedőül, hogy megtévessze a 21. századi röntgennel és mindenféle modern vizsgálati módszerrel rendelkező tudósokat. Minden bizonnyal így történt, hiszen a radiokarbonos vizsgálat kimutatta, hogy középkori a lepel. Igaz, a mintát nem az eredeti lepelből vették, hanem egy égés miatti pótlásból, de az nem számít.
Jeromos_ 2019.09.20 09:45:11
Egy saját logikai parafrázisát jegyeztem le Arisztotelész és Aquinói Szent Tamás – az alábbi előadásomban hivatkozott és ajánlott – ontológiai (“lételméleti”) istenmagyarázatának (illetve azok egy kis részének). Aquinói Arisztotelész tételeit dolgozta tovább, és…..
Az én igazságom van és a tiéd. Vannak szabályok, törvények, megállapodások ami alapján (néha) el kell dönteni, hogy kinek az igazsága van közelebb a mércéhez, valamilyen mércéhez…  Simán ki merem jelenteni. NINCS abszolút igazság. És akkor mi van?  Van…..