Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltan Farkas

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat van, és ha szombat, akkor Hétvégi Klubsarok, ahol a mai archív posztokról lehet beszélgetni (vagy bármi másról). Megkönnyítendő a beszélgetés megkezdését, hadd dobjak fel ezen a héten is egy témát. Mégpedig arról, hogy vajon tényleg lejárt-e Anglia szavatossága,…..
Zoltan Farkas 2013.09.07 11:21:29
Anglia számomra eléggé csalódás volt. Most nem pénzügyi dolgokról szeretnék írni, hanem magáról az országról.
Mikor Angliába mentem úgy gondoltam hű most Európa egyik legszebb, legtisztább országába megyek. Ehelyett egy teljesen más kotyvaszt kaptam. Ázsia, Kelet-Európa, Afrika, Dél-Amerika, egyszóval minden csak nem az amire számítottam. Volt szerencsém sokat utazni Liverpooltol egészen Scarboroughig, de az északkeleti rész (North Yorkshire) kivételével a többi zöme kiábrándító volt.
Főleg a nagyvárosok (Manchester, Bradford) írtó szemetesek, veszélyesek. A legtöbbet Bradfordban laktam, egy olyan városban, ahol nemhogy a brittek, de még a fehér bevándorlók is lassan eltűnőben vannak. Karachi, Anglia és Bombay keveréke. Először egy olyan negyedben kaptam szállás, ahol fehérembert rajtunk kívül alig lehetett látni. Pakisztáni negyed volt és még legnyagobb meglepetés volt hogy tele volt kelet-európai romákkal (Magyarországról is). Egyszerűen nem tudtam elhinni, de úgy tűnik hogy ott jól elvegyülnek:) A kissebb városokban, falvakban még lehet érezni a régi Angliát, bár nem tudhatom hogy milyen lehetett régen. Voltam nagyon szép helyeken is (York, Scarborough, Malton környéke, Calder folyó menti falvak, Todmordem környéke, Liverpool egyes részei). Nagyon sokat tudnák mesélni, de mindenki más is, ki sokat utazott Angliába. Tehát nekem egy nagyon vegyes véleményem van az országról. Maga az ország nem igazán tetszik (egyhangú az egész, rideg), az emberek ha felületesen is, de többségében korrektek, pénzügyileg meg az otthonihoz képest jó.