Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orvosirnok

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Covid alatt 2 milliárdról 1,4-re (30%-kal) csökkent a prédikált órák száma, a vég idején, és ez 2022-ben sem változott számottevően, amikor már nem volt járvány, úgy hogy a hírnökszám elvileg nem csökkent. A toronyban már látszódnak a sötét fellegek, körvonalazódik a 23-as jelentés, ami szintén…..
orvosirnok 2023.11.20 19:08:47
RENDKÍVÜLI HÍR | Kiemelkedő adatok a 2023-as szolgálati évből
2023. november 15-én a vezetőtestület szolgálati bizottsága megosztott a Bétel-családdal néhány kiemelkedő adatot a 2023-as szolgálati évről készített összesített jelentésből. A következő izgalmas számok hangzottak el: A megkereszteltek összlétszáma 269 517 volt. Ez 85 százalékos növekedést jelent az előző, 2022-es szolgálati évhez képest. A bibliatanulmányozások átlaga havonta 7 281 212, ez 28,5 százalékos növekedést jelent. Világszerte 20 461 767-en vettek részt az emlékünnepen, ez majdnem 4 százalékkal több az előző évhez képest. Sőt, 20 ország jelentése szerint még soha nem vettek részt ennyien az emlékünnepen, mint ebben az évben. Az általános úttörők száma is 5,5 százalékkal emelkedett, 1 546 132 főre. A kisegítő úttörők száma pedig majdnem 94 százalékkal nőtt, vagyis 738 457-en vállalták a kisegítőúttörő-szolgálatot.

Sok országban a testvéreknek gazdasági nehézségekkel, társadalmi és politikai zűrzavarral, háborúkkal, üldözéssel, valamint természeti katasztrófákkal kellett megküzdeniük. Mindezek ellenére 239 országban és egyéb régióban prédikáljuk a jó hírt. 58 országban minden eddiginél magasabb volt a hírnökcsúcs. A vezetőtestület már alig várja, hogy megnézhesse az éves jelentést. Miközben továbbra is készségesen kivesszük a részünket a világméretű prédikáló- és tanítványképző munkából, biztosak lehetünk abban, hogy Jehova gazdagon megjutalmazza az erőfeszítéseinket (Zs 110:3; Mt 24:14; 28:19, 20).

A teljes jelentés a 2023-as szolgálati évről 2024 januárjában fog megjelenni a jw.org-on.
Nekünk, volt Tanúknak, azért kell ismerni a nárcizmus működési mechanizmusát, mivel mélyen érintve voltunk egy ilyen manipulációban, vagyis egy ilyen jellemzőket felmutató környezet technikái „belénkívódtak”, integrálódtak. A legnehezebb dolga persze azoknak van, akiknek egyik, vagy mindkét szülőjük…..
orvosirnok 2023.10.10 22:01:34
„Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról” (JÁNOS 17:3) A mai digitális teokratikus őrületben, azon gondolkodom, hogy a fenti Krisztusi szavak, nem szorulnak-e revidiálásra. Mivel a Bibliavers az "ismeretet" is…..
Ez a címe Jehova Tanúi egyik kiadványának, amely Jézus földi életéről és szolgálatáról beszél. Egyet tudunk ezzel a címmel érteni, azt hiszem. Személyes tapasztalataim alapján nagyon sok Tanú hiszi ezt, és valóban tesz erőfeszítéseket azért, hogy Urunk értékrendje szerint élje az életét. Jehova…..
orvosirnok 2016.03.23 23:30:36
@Hajimemashite: Én is mentem volna, csak lebetegedtem.
De az valóban érdekes, hogy kiürült a blog. :D

Nem a Szervezet miatt. Az egyének miatt.
Aki volt Tanú, vagy pláne ha még az, tudja valahol, hogy nincs ettől jobb. De mint minden, amit tökéletlen emberek csinálnak, ez is hibás.
Akárhogy tárgyaljuk itt ki a hibákat, élete egy van mindenkinek... ;)
Mielőtt nekikezdenék a posztnak, le szeretném szögezni, hogy nem vagyok evolúcionista. Bár azt is be kell vallanom, hogy nem tudok ellene több érvet, mint a teremtés mellett. Valójában az élet létrejötte számomra egy fehér folt, ami egyáltalán nem befolyásol abban, hogy hívő keresztény legyek. Ám a…..
"Jelentkezhetek Bétel-szolgálatra [ekkor]..." A brooklyni Bétel látogatásakor adják a gyerekeknek ezt a táblázatot, hogy tudják, mikor mehetnek majd a Bételbe leghamarabb szolgálni. Instagrammról van kiposztolt kép gyerekekkel is, ahol a büszke szülő beszámol róla, hogy gyermeke jelenleg éppen…..
December 7., hétfő „Csalárdabb a szív mindennél” (Jer 17:9). A józan gondolkodás többet jelent, mint azt tenni, amit mi vagy mások ésszerűnek és jónak tartanak. Az elménk és a szívünk olyan, mint egy óra, ami pontatlanul jár. Súlyos következményei lehetnek annak, ha a saját bölcsességünkre…..
orvosirnok 2016.01.19 18:32:40
orvosirnok 2016.01.22 21:31:38
@a new hope: Rögtön bele a közepébe.
A karácsony bálványimádás - kinek, hogy...
Hát a jw.org mizéria micsoda?
Csak kérdezem... ;-)
A szeretet ünnepe van. Miről is írhatnék másról, mint a szeretetről, ami a kereszténység és a keresztények egyik legfontosabb sajátossága. "Az Isten szeretet" (1János 4:8) János ebben a levelében sokat foglalkozik a szeretettel. Nem véletlenül. A szeretet egy olyan jellemzője…..
orvosirnok 2016.01.09 22:19:47
@sefatias: Nagyon tetszett ez az írásod (is), mert pont ezen a B.versen akadtam fel én is.
Ha viszont sehol sincs szeretet, akkor hol vannak Jézus tanítványai?
Tisztában vagyok vele, hogy a JT-k között általánosan elfogadott, hogy megszakítják a kapcsolatot a saját családjukkal csupán azért, mert azok rámutatnak a botrányaikra. Ez beteljesíti (Róma 1:31), hogy... természetes vonzalom nélküliek, irgalmatlanok... "természetes vonzalom…..
orvosirnok 2016.01.08 13:20:08
@a századik juh: Nagyon jól mondod!!!

Bár tisztelet azon kivételeknek (amilyen én is voltam), akik valóban Isten nevének megszentelése okán mennek a szolgálatba és tényleg, őszintén a felebaráti szeretetből (nem azért mert ők Tanúk...!) tesznek dolgokat idegenek javára.
90'-es években lettem tanú. A férjem is és az anyja is Tanú volt. A gyermekeimet is ebben a szellemben neveltük, Ők nem lettek azok mivel a házasságunkban nem a szeretet volt, hanem a gyülekezetnek való megfelelés. Ezért többször indulatosak voltunk, ami már a vének bizottságát vonta be…..
Néhány hónapja beszélgetést folytattam egy leszbikusságát nyíltan felvállaló barátommal. Mivel több ezer kilométerre lakik innen, ezért ímélben kérdezgettem a homoszexualitásról. Kíváncsi voltam, hogy aki ebben él, az hogyan látja ezt a számomra teljesen ismeretlen világot,…..
JT BLOG Teokratikus vállalkozások 2015.12.11 06:54:24
Valamikor azt nevelték belém a gyülekezetben, hogy illetlen dolog a testvéreink hitéből pénzhez jutni. Több cikket olvastam arról, hogy nem helyes vállalkozásokat szervezni a testvéreink hitéből eredő szükségleteire és még más, hasonló tilalmak is a mai napig élnek a…..
orvosirnok 2015.12.25 23:22:06
@karalabe4: A biztosító még meg van. Zoli bácsinál én is jártam. :-)
LA, 2015. november 18. BIZALMAS AZ ÖSSZES GYÜLEKEZETI SZOLGÁLATI BIZOTTSÁGNAK AUSZTRÁLIÁBAN Re: Hírnökök, akik könyvelési vagy jogi ismeretekkel és tapasztalattal rendelkeznek Kedves testvérek! Bizalmasan abban kérjük a segítségeteket, hogy a helyi gyülekezetekben olyan…..
A gyülekezeti vének kinevezését körülveszi valami misztikum. Főleg azoknak, akik csak ismerkednek Jehova Tanúival. A társulat a vénekkel egyetemben szeretnék elhitetni a gyülekezet tagjaival, hogy a kinevezés Isten szelleme által, közvetlenül Jehovától származik. Vajon tényleg részt vesz Isten a…..
(Gondolatok az Őrtorony Társaság „Menekültotthonok feldolgozásáról szóló tájékoztatójával“ kapcsolatban) – részlet Eredeti a cikk végén. Mindenki, aki veszi a fáradságot és utána gondol, bizonyára egyre inkább megdöbben. Azok száma ugyanis, akik elméletben…..
orvosirnok 2015.11.28 16:35:12
@a századik juh: Na, ezt jól mondtad! Egység van kötelezően, szeretet nuku...
Az állásukat vesztett különleges úttörők durva bánásmódban részesülnek az Őrtoronytól Ez a weboldal nemrég közölt egy cikket arról, hogy a Bétel-szolgák egyre elégedetlenebbek az állandó leépítés miatt, melyet a Vezető Testület végez annak érdekében, hogy kellő…..
orvosirnok 2015.10.26 15:17:18
@Alvirág: Szia! Ez tényleg így van? A Társulat fizette a fogakat?
Csak mert itt több Tanút nem engednek az állványhoz a fogaik miatt!
Ami engem több szempontból felháborít.
1) Miféle Istentől származó Társulat az, ahol csak a szép emberek állhatnak ki?
2) Máshová akkor pl. házanként hogy engedik el őket?

Szóval ha valóban kitétel a szép fogazat, igazán fizethetnék....
Testvérek...
A tévedésük helyreigazítása Máté 24:45-47: “Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit [Jézus] kinevezett a [tanítványai] fölé, hogy megadja nekik [szellemi] eledelüket a kellő időben? Boldog az a rabszolga, ha [Jézus], amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! Bizony mondom nektek,…..
orvosirnok 2015.10.03 00:24:06
@Egonymus+: Ez nagyon tetszik amit írtál!
Kár, hogy szerintem nem érdekli őt...
"Függetlenül attól, hogy mióta ismerjük az igazságot, kötelességünk megismertetni másokkal Jehova szervezetét. Igazi csoda, hogy a mai gonosz, szeretet nélküli világban létezik egy szellemi paradicsom. Mondjuk hát el örömmel „a jövendő nemzedéknek” az igazságot a szellemi…..
Brusthom Ziamani heteken belül radikalizálódott, miután elűzték otthonról a JT szülei Brit újságok arról számolnak be, hogy egy fiatal brit férfi, akit bűnösnek találtak egy katona lefejezésének kitervelésében, a szélsőséges iszlám radikalizmus felé fordult, miután…..
Sziasztok! Már higgadtan álltam keresni a Jehovákkal kapcsolatban, és mivel ezen az oldalon mindkét oldal szerepel, itt osztanám meg bűnömet/dühömet.Két találkozásom van a Jehovákkal. Kb. egy éve zuhanyoztam, amikor ajtót nyitott az akkor 9 éves lányom. Két idős hölgy…..