Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jandácsik

69 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
– Éhes vagyok – szólalt meg Pamacs karácsony második napján. Béci egy pillanatra lefagyott a döbbenettől. Nem azért, mert a macska teljesen érhető, emberi szavakat közölt, hanem mert már több mint egy napja tartózkodott a lakásban és eddig néhány panaszos miákoláson kívül semmi egyéb hangot nem…..
Nagyon szégyellem magam, kedves olvasó, de megtettem. Ráadásul több mint ötven ember előtt. Persze nem premier plánban, de a tény attól még tény. Mentségemre legyen szólva, Tamara egyfolytában rajtam lógott (rendben, lusta is voltam), a hőség miatt két liternyi kólát is bevedeltem, plusz legyünk…..
Magamba szívom a nyár utolsó napjának aranysárga illatát, amelyben még nyoma sincs az ősznek. A délután ragyogó, nincs tikkasztó meleg, szerencsére egyetlen felhő sem gomolyog közel se távol a látóhatáron – holott az elmúlt hetekben egymást érték a zivatarok, még jégeső is tombolt egyszer, alaposan…..
– Hűha – ez Nóri első reakciója, amikor meglátja a vadonatúj tetkómat a karomon. Nagy fekete sárkány, szétnyíló szárnyakkal. Szerintem is eléggé menő. Eddig is tudtam, de megerősítette. A csodálkozásától még nagyobb büszkeség tölt el. Megfeszítem a karomat. Erre a szörny még félelmetesebbnek…..
Komoly probléma ütötte fel a fejét a Pest megyében található abonyi Városi Strand- és Termálfürdőben. Egy nagy fehér cápa zaklatja már napok óta a vendégeket. "A majd három méteres állat senkire sincs tekintettel..." A következő levél érkezett szerkesztőségünkbe egy névtelen…..
Szeretem a különös történeteket, de olyan embernek tartom magam, aki általában két lábbal a földön jár, és talál logikus magyarázatot minden megmagyarázhatatlannak tűnő eseményre. A különféle mendemondák inkább szórakoztatnak, és egyáltalán nem veszem őket készpénznek, mégis, azért titkon vágytam…..
– Te voltál mindig az én múzsám, és mindig is az leszel – lehelt csókot a kezemre Edmond, amitől libabőrös lettem. Viszolygással vegyes vonzalom kerített hatalmába, mert annyi álságos év után újra képes volt egy pillanat alatt az ujja köré csavarni. Amikor rám emelte ólomszínű szemét, már tudtam,…..
Ágota alól majdnem kicsúszott a szék, amikor meglátta a Szerencsejáték Zrt. internetes oldalán a számokat. Huszonegy, harminckettő, negyvennégy, ötvenhat, nyolcvankettő. Az ájulás határán egyensúlyozott, a szíve úgy kalapált, mintha egy Maratont futott volna le. Meg kellett csípnie magát, hogy…..
Kételkedsz. Látom a mosolyodon, ahogy szélesedik. Legszívesebben a képembe nevetnél. Mindjárt megkérdezed, teljesen elment-e az eszem. A válaszom: nem, nem ment el. Én egy Földre szállt isten vagyok – a szó szoros értelmében. Vannak emberek, istenek, szellemek és még más lények a Világmindenségben.…..
Egyetlen gombnyomás mindent megváltoztatna. Az életem múlik rajta. Csak egy pillanatig habozom, mielőtt megteszem. Megnyomom a gombot…   Ma reggel kezdődött a Wallmartban. A boltokban érzem magam a legjobban. A férjem utálja az ehhez hasonló helyeket. Unalmas női rutinnak tartja a vásárlást.…..
Jandácsik 2018.03.12 14:28:49
@Sziszilane: Köszönöm a hozzászólást (csak most vettem észre). Sajnos nagyon kevés hasonló történet ér véget az életben megnyugtató, boldog befejezéssel. Rengetegen szenvednek a testi abúzustól, a lelkitől pedig még többen. Az igazán tragikus azonban az, hogy ezeket csak sejteni lehet. A legtöbb ki sem derül.
Az ember a születése óta keresi az élet értelmét. Észre sem veszi az orra előtt lévő választ. Csak a szeretet adhat nekünk célt. Olyan egyszerű és világos ez a végső igazság, hogy sokan közhelynek tartják, pedig mi adhat szebb értelmet a létünknek, mint másvalaki? Az igazi szeretet nem mérhető, nem…..
Robbie-nak azonnal leesett halálának megmásíthatatlan ténye; csak azt nem tudta zavarában, hová is került. A végzete kegyes volt; hirtelen és gyorsan történt. Nem érzett fájdalmat. Alig eszmélt fel, már túl is esett rajta, akár egy tűszúráson az orvosi rendelőben.  A Volkswagenjének csapódó kamion…..
  Világjáró Vadócok blogja A blogot a World Tour Utazási Iroda támogatja.   Kathreen Evans: Sziasztok! A nevem Kathreen Evans, 25 éves vagyok. Szeretem a jó filmeket, a jó pasikat és imádok utazni. Fényképészetet tanulok. Ha hazaértem, szeretnék egy saját stúdiót nyitni. A World Tour Utazási…..
Suzanne-t fejbe csapta a fényáradat, amikor kilépett a kocsiból. A Nap vakítóan tűzött. Egy orángután felbömbölt, ahogy belépett az állatkert kapuján. Már várták. Theodore, az igazgató nagydarab, kopaszodó férfi volt, aki széles mosollyal üdvözölte őt. Azonban amikor Suzanne a szemébe nézett, baljós…..
Jandácsik 2017.12.10 11:12:44
@Vica1982: Köszönöm, örülök, hogy tetszett. :) Ha érdekel, ez a novella az Állatok maszkabálja című regényem egyfajta spin-offja.
www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/allatok-maszkabalja
Cso Hajun nagyon izgult, de nem adta jelét a feszélyezettségének. Feltételezte, az osztálytársai is nagyon szorongtak, de hozzá hasonlóan mindenki nyugodtan, egyenes háttal, márvány merev arccal ült egymás mellett a padban, várva a tanárnő ítéletét, aki hangtalanul lapozgatta a dolgozatokat. A…..
Amikor felébredek, mintha még mindig álmodnék. Meg kell csípnem magam, mert nem akarom elhinni – tényleg ő fekszik mellettem az ágyban! A gyomromban pillangók táncolnak, miközben végigsimítom a karján végighúzódó nonfiguratív tetoválást. Beleborzongok az érintésbe. Ha megválaszthatná az ember a…..
Amikor felébredtem a kriptában, drága szerelmem már nem élt. Ott feküdt mellettem, óriási kezét összekulcsolva az én ujjaimmal. Úgy tűnt, mintha aludna egy örökkévaló álomban. Gyönyörű arca meglepően nyugodtnak, beletörődöttnek látszott. Azzal a bizonyossággal ihatta meg a mérget, hogy hamarosan…..
Amikor beléptem Dr. Seamus Conrad irodájába, legelőször a Csontváry festményen akadt meg a szemem, amely úgy lógott alá a vajszínű falon, mintha ablakot nyitott volna egy másik dimenzióba. Nem bírtam megálljt parancsolni magamnak, mint egy izgatott kisgyermek; muszáj volt közelebbről megszemlélnem a…..
Ami a sorok mögött van Collaroy 2017.09.03 19:50:12
Sydney-nek vannak a világ legszebb strandjai. Mondhatnám azt is, a strandok városa, mert több mint százzal rendelkezik. Az én személyes kedvencem a Collaroy volt, mert a turistáktól zsúfolt Bondival ellentétben ez a családias, viszonylag elszeparált hely melegágya Ausztrália természeti szépségeinek.…..
Az Országos Meteorológiai Szolgálat Paranormális Részlege vörös riasztást adott ki a fővárosra és Pest megyére, mert Cthulhut jósolnak holnap délutánra. Az OMSZ a műhold-felvételekre, illetve az ősi inka és indonéz írásokra alapozva 2017. szeptember 2-ára jósolta meg Cthulhu eljövetelét, aki –…..
Tegnap este óta keresik a Lánchíd két oroszlánját, amik váratlanul leugrottak a helyükről. A híd karbantartói szerint ez a viselkedés teljesen szokatlan a kőoroszlánoktól, amik kifaragásuk kezdetétől fogva őrizték a Lánchidat, és soha egy tapodtat sem mozdultak el. A helyi rendfenntartó szervek…..
A főváros X. kerületében egy autó alatt lapuló Tic Tac szem okozott óriási pánikot, ami miatt több utat le kellett zárni. A Terrorelhárítási központ emberei szerencsére gyorsan megoldották az ügyet. A TEK azonnal a helyszínre sietett. Egy járókelő elmondása alapján az okozta a riadalmat, hogy a…..
A híres sötét mágus Magyarországon csináltatta meg orrplasztikai műtétjét. Voldemort nagyúr egyedül a Magyar Kacsának számolt be lábadozása alatt arról, miért döntött a magyar orrplasztikai mellett. Sötét varázslattal csak ideiglenesen volt képes arra, hogy orrot növesszen magának, a magyar…..
Meglepő felfedezésről számolt be egy irodalom kutató. Megtalálta Petőfi Sándor eredeti, 1847-ben írt levelét, amit Arany Jánosnak írt. A dokumentum bizonyítja, hogy már a XIX. századi magyarok is ismerték a smiley-t, ami alapjában írhatja át a nyelvkutatók eddigi eredményeit. Alább olvasható a…..
Meglepő dolog derült ki a 2009-es Álom.net-tel kapcsolatban. Eredetileg egy Rémálom az Elm utcában filmnek készült! Egy kiszivárgott kép az eredeti filmből. Hollywoodban is megesik, hogy az élet átírja egy film forgatókönyvét. A legjobb példa erre Dr. Parnassus és a képzelet birodalma, amit…..