Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Páli T.

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ras2 Tanévnyitó iskolasirató 2013.08.31 22:48:26
Pusztuljatok bilincses iskolák! - mondta a költő (igaz, felkiáltójel nélkül), s most úgy néz ki, felerészben teljesül ifjúkori kívánsága: az iskola pusztul, a bilincsek maradnak. Orbánék sok gazemberséget követtek el, de a legnagyobb gaztett valószínűleg ez, amit az iskolával…..
Páli T. 2013.09.02 10:18:21
@lionking:
1. ha normális környezetből jönnének a gyermekek az iskolába, nem is lenne szükség hit- és erkölcstanra, az ilyeneknél nincs is, de elenyészően kevés az ilyen (saját tapasztalat)
2. az, hogy senki nem vallásos, mindenkinek a maga dolga, Isten szabad választást adott, de arra nem gondoltál még, ha több lenne a vallásos, a világ is jobb lenne ...
3. ha a gyermeked fertőzést kap a rossz étel miatt, akkor is ez lesz a véleményed az ÁNTSZ-ről, (nekem sincs jó véleményem róluk, de a közétkeztetésben igenis szükség van rájuk. Szerinted nem?
Páli T. 2013.09.03 13:45:11
@lionking:
Én is túllépek.
0. Mi a bajod a keresztény értékrenddel? Azzal nincs baj, legfeljebb az emberek viselkedésével, ami néha tényleg távol áll tőle ...
1. A kereszténység, az iszlám és a nevében elkövetett emberi cselekedetek közé óriási tévedés egyenlőségjelet tenni. Az iszlámot haggyjuk ki a képböl (egészen más kultúra, vallási és világnézeti felfogás, nemcsak a saját hittestvérei életét nem tartja tiszteletben, hanem a más vallásúakét sem). Úgy gondolod, hogy a keresztény felfogás szerint is így van ez?
Igaz, hogy ezek az események megtörténtek és megtörténnek, de nem ez a jellemző. Én csak és szigorúan a keresztény és hittanra gondoltam.
2. Igen, én ezeket komolyan gondolom, remélem, nem vagyok egyedül. Egyébként létezik világi erkölcstan is.
3. Az ÁNTSZ-kérdéskörrel kapcsolatban az a véleményem, amit leírtam és fenntartom.