Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tranzita

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Listák, imádjuk őket. Köszönöm Atlétásnak és Nyelvésznek. Turbulenciában lazán röhögcséltek, nyugalmat tettettek? Közben szinte a szívetek is leáll és imádkoztok, fogadkoztok? Nyugi, mindenki ezt teszi. Féltek bevallani, hogy féltek? Féltek, hogy kinevetnek, gyávának…..
Z Plusz helyett én a német Viván, a német MTV-n és a Viva Zwei-on nőttem fel, mert azokat fogtuk otthon műholdról és kész. Így aztán szépen bekúszott a zenei tudásomba a 90-es évek második felében és a kétezres évek elején sok olyan német zene, amelyeket máig kedvelek és…..
Irán megítélését a mai napig meghatározza szigorú vallási rezsimje, nyugat-ellenes retorikája és hogy annak idején elkönyvelték a "gonosz tengelyének" egyik államaként. Holott az iráni városi lakosság sokkal nyugatiasabb, mint sok kelet-európai ország lakója, a perzsák nagyon…..
tranzita 2014.07.06 11:12:17
@pannn: Az biztos, hogy az eddig megismert legvendégszeretőbb és barátságosabb nép - életem egyik legszebb heteit töltöttem ott! Viszont tudni kell, hogy náluk a ta`arof nagyon is élő jelenség, ami nekünk nagyon furcsa lehet, szóval tudni kell, meddig kedvesség és mikor kell már visszautasítani :-)

Egy fiatal iráni ismerős mesélte a jelenetet, amikor az ajtóban perceken át tétováztak udvariaskodásból, hogy ki lép be először, ld. a`arof :-)
en.wikipedia.org/wiki/Taarof
Nemrég éles vita bontakozott ki itt a blogon a kommentekben arról, hogy az általam idétlennek és feleslegesnek ítélt kérdésnek (Miért Önt kellene felvennünk?)  igenis lehet értelmes célja, mégpedig, hogy a jelöltet lássuk, hogyan „működik” stresszhelyzetben. Eléggé…..