Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ágnes4060

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indult erről egy mozgalom, amiről majd illesztek be képeket, de előbb a saját válaszom adom meg. Azért van rá szükségem, mert az én testem az én életem. Az saját külsőmhöz csak nekem van közöm, ha bárkinek baja van vele, akkor ott nem én vagyok a probléma, hanem ő. Azért,…..
Ágnes4060 2013.09.13 17:53:39
@Ágnes4060: A kövér ember életének a kövérség csak egy aspektusa. A kövér embernek is lehet számtalan becsülendő, szeretetre méltó tulajdonsága. Mint embert elfogadhatom, tisztelhetem, barátomnak tekinthetem, stb. De életének azt a részét nem tartom követendőnek, ami az elhízáshoz vezetett. A kóros kövérség rendkívül megterheli az emberi szervezetet, tehát magát a kövérséget, a hozzá vezető életmódot, és ennek az életmódnak az elfogadását is károsnak tartom. A kövérség és a kövér ember elfogadása nem ugyanaz. Mint a korábbiakban már kiderült, nagyon sok mindenben nem értünk egyet.
Ágnes4060 2013.09.14 16:51:45
@fat.acceptance: Nekem van édesanyám és van egy óvodás kislányom. Szeretem, becsülöm az édesanyámat, aki kövér. Fájnak a lábai, csak bottal tud járni, cukorbeteg, magas a vérnyomása, baj van a szívével, keringési rendszerével. Szeretem az édesanyámat, de tudom, mi vezetett a kövérségéhez. Szeretni nem azt jelenti, hogy kritikátlanul nem látod a másik ember hibáit. Én is igyekszem nála egészségesebben élni, és a kislányomat is így nevelem. De ez nem azt jelenti, hogy arra biztatom a gyerekemet, hogy utálja a nagyit.

A barát pedig nem attól barát, hogy soha nem mond olyat, ami rosszul esik.

Felnőtt embernél nem ok az erőteljesen megkérdőjelezhető stílusra, hogy felbosszantották. Nem a cukimuki stílusra, hanem a higgadt, nyugodt, érveken alapuló vitakultúrára gondolok. Ennek pedig belső igénynek kell lennie, s nem attól függnie, éppen kivel vitatkozol.
A címben szereplő két szó a társadalom nagy része szerint kizárja egymást. Ez nem más, mint ordas hazugság. De kezdjük az elején. Sok dagadtfóbiás hozzászóló azzal indít, hogy ő csak az illető egészségéért aggódik, milyen rossz lesz neki a felsorolt hatvan problémával…..
Ágnes4060 2013.09.01 16:13:33
@fat.acceptance: Látsz egy koszos, büdös, szakadt embert; egy öltönyös, aktatáskás, jól ápolt embert; egy izmos, kidolgozott izomzatú embert; egy 100+ kg-os embert. Biztos, hogy semmit nem gondolsz róluk, nincsenek prekoncepcióid?
Ágnes4060 2013.09.01 16:34:45
@fat.acceptance: Prekoncepció=előítélet

Az előítélet minden emberben automatikusan születik, evolúciós örökség. Az ember saját magát védi az előítélettel az ismeretlen dolgokkal szemben, nem akaratlagos dolog. Lehet így, lehet úgy kezelni. Senki nem úgy megy az utcára, na most azon fogok gondolkodni, milyenek lehetnek az ismeretlen emberek. Kulturáltság kérdése, hogy az ember egy feltűnő dolog hatására bámul, így-úgy beszól, vagy elfordítja a fejét.