Regisztráció Blogot indítok
Adatok
namile

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyúlcipő Kis mell, nagy segg 2013.08.22 17:28:19
Felül mindig is vékonyabb voltam, mint alul, de ami most történik az már tényleg igazságtalanság. Hiába fogytam le az elmúlt két évben tizenvalahány kilót, mégsem vagyok elégedett. Az elmúlt hónapok kitartó edzésmunkájával az álom alak helyett sikerült a felső testemről az…..
namile 2013.08.30 22:21:39
Szia!

Erről a bejegyzésről eszembe jutott a problémád:
mozgolodok.blogspot.hu/2013/08/lepcsozes-sportoloi-szemmel.html
(De van még ott sok érdekesség, pl. ez:
mozgolodok.blogspot.hu/2013/05/ilyen-genetikank.html)

Aztán ajánlom pl. ezt a cikket:
www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_84_lhg_568_ot_sulyzos_edzest_ovezo_mitosz.php
Szerintem főleg ez a rész lehet számodra érdekes:
"Emellett ritkán látsz ultra-állóképességi atlétát extrémen alacsony testzsírral, aminek főként az az oka, hogy a rengeteg futás növeli a kortizol és csökkenti a tesztoszteron szintet. Ez a hormonális elcsúszás izomtömeg-vesztéshez vezet (izom, ami kalóriát égetne), és növeli a zsírraktározásra való készséget."

Ha esetleg a táplálkozással kapcsolatos dolgok is érdekelnek, akkor itt is érdemes olvasgatni:
www.leangains.com/

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de remélem, érdekesnek találod, és talán segít is!

Sok sikert a céljaidhoz! Nem ismerjük egymást, de olvasom egy ideje a blogod, szuper, amit elértél! :) Gratulálok!

Üdv,
Vera
namile 2013.08.31 22:30:07
@szancsurrr: Nem tudom. Nem vagyok szakértő, csak elég sokat olvasok a témában.
Mindenesetre egy vékony embernek is lehet viszonylag magas a testzsír%-a, ha nincs izomtömege, mert itt százalékról beszél a cikk, és nem zsírtömegről. Nekem logikusnak tűnik, hogy az ilyen ultra állóképességi sportolóknak az az előnyös, hogy a lehető legkevesebb izom legyen rajtuk (persze ami mellett még a mozgást fenn tudják tartani), hisz így kevesebb a "teher", amit magukon kell "cipelniük" (és pl. futás szempontjából az "erősebb" felsőtest nagyobb akadályozó lehet, mint a vastagabb combok).
Plusz izomból sokkal nehezebben jut energiához a szervezet, mint zsírból. Márpedig energiára bőven szükség van az ilyen extrém hosszan tartó terheléseknél, tehát az is logikus, hogy a szervezet raktároz magának.
De a lényeg, szerintem - legalábbis a te szempontodból -, a megemelkedett kortizol szint. Talán ezzel érdemes lenne foglalkozni, pl. valamilyen kiegészítő mozgást keresni, ami ezt valamennyire tudná ellensúlyozni. Jó lehet pl. a lépcsőzés, amiről a blogban is ír a lány, vagy valamilyen erőteljesebb erősítő jellegű edzés akár saját testsúllyal, mint a pl. a fegyencedzés, akár súlyokkal, pl. kettlebell, vagy valamilyen cross training jellegű dolog. Amit meg tudnál szeretni. (Nem olyan nehéz, mint elsőre gondolja az ember lánya. :))
Persze ez is csak egy tipp. Tényleg nem vagyok szakértő. :)