Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harika

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkori posztban írtam, hogy a komolyan készülök a március végi Senior VB-re. Január 1-jétől a felkészülés szerves része lett az új, egészséges étrend. Soha nem mélyedtem el a táplálkozástudományban és fogalmam sem volt, mi fán terem az egészséges táplálkozás. Mivel…..
Harika 2014.03.10 18:42:56
@Mikrobi: Sajnos ezzel nem értek egyet, egy 2011es kutatás szerint, '60-as években termett almák vitamintartalmának ma csak az 1/15-e van, és ez nem elírás. Talán a piacon vett gyümölcs az jobb vitamin tartalmú, a "multikban" tilos gyümölcsöt venni, vagy is inkább az csak rost, de nem vitaminforrás. Szóval kell az a C-vitamin. Goigi-ból is lehet C-vitamin az természetes vagy csipkebogyó kivonat. A táplálék-kiegészítés a modern konyhatechnika és a mezőgazdaság gyors-termesztése miatt elengedhetetlen. Egy sportolónak 100%-osan, de megkockáztatom, hogy egy vezető beosztásúnak, egy családanyának, egy sales-esnek, is mind kell a c-vitamin, és még más kiegészítők is. Ja és nem vagyok egy kiegészítő gyártó cégnek sem a képviselője :)
Harika 2014.03.10 18:46:50
@Mikrobi: Tej nincs az étrendben és a tejből a kálcium felszívódása nem túl jó (vagyis van aki állítja, hogy jó és van aki, hogy nem). Én nem vagyok tejpárti, mert amit mi tej gyanánt iszunk, az csak nyomokban tartalmaz tejet, ilyet szerintem ne igyunk. Sztem kell ennyi kálcium, addig amíg vannak futás közben görcsök, amíg az izom rendszeresen erős aktivitásnak van kitéve kell az a kálcium. Legyen inkább kicsit drágább a pisink, mint hogy rossz legyen az izmaink energia ellátása.
Harika 2014.03.10 19:38:33
@ronin6: A fehérjéket futás közben bontja le a szervezetünk, előtte és utána is kell bevinni, hogy az energiamérleg mindig egyensúlyban legyen.