Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nonamesheperd

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias Piliscsaba 2013.08.29 10:01:04
Mi is ez a Piliscsaba? Azontúl, hogy egy szép város a Pilisben, sok extanúnak jelenti azt a kis szigetet, ahol vallástól függetlenül jöhet össze, kereszténységüket megörző volt tanúkkal. Ebben a városban évente kétszer kerül megrendezésre a piliscsabai csendes hétvége, amely…..
nonamesheperd 2013.08.29 12:27:43
Technikai okok miatt, az eddigi sheperdről a nevem nonamesheperdre változott.
Feleségemmel mi is ott voltunk. Sefatias meghívottjaiként voltunk ott jelen; Ő ismert minket annyira, hogy nem fogunk kellemetlenséget okozni.

Az Őrtorony Társulat azt tanítja, hogy a Tanúk úgy menjenek el az emberekhez, hogy MUTASSANAK érdeklődést feléjük. Összességében, a gyülekezetben sem működik ez másként (persze néhány őszinte baráti kapcsolattól eltekintve). És itt bújik ki a szög a zsákból, nevezetesen,hogy a Tanúk sajnos inkább csak mutatják, de nem érzik a valódi érdeklődést. Kérdésekkel puhatolják ki a járókelőt/házigazdát foglalkoztató, sok esetben számára fájó témát, ezt "megragadják", és ezen keresztül próbálják a vallásukat "eladni", nem túlzás ha azt mondom: ráerőltetni felebarátaikra, és ami rombolóbb, családtagjaikra is (jaj de szégyellem utólag hogy egyáltalán szóba hoztam szüleimnek és testvéremnek a szekta tanításait, bár ne tettem volna!). A gyülekezetben is ez megy: álca mögé bújnak a testvérek-testvérnők; nem azt szeretik benned, aki Te vagy, hanem csak akkor és addig szeretnek, ha elfogadod a - véresen komoly- játékszabályokat. Azaz, kizárólag a Társulat gondolatainak, értelmezéseinek, biblia magyarázatának van létjogosultsága, csak az előre leírt kérdésekre adhatod az előre leírt válaszokat, csak aszerint élheted az életed. A Társulat által burgonyának nevezett növényt nevezheted krumplinak vagy ha nagyon bátor vagy még pityókának is, de ennyi a mozgástered.
A Társulatnak nem jószívű és jóhiszemű gondolkodókra, Isten szavain szabadon elmélkedőkre van szüksége, hanem éppen ellenkezőleg: csak neki engedelmeskedő katonákra, akik folyton készen állnak keményszívűnek lenni felebarátaikkal de kiváltképp testvéreikkel, de még családtagjaikkal szemben is, elmenve akár a súlyos lelki, esetenként fizikai bántalmazásig.

Na, ennek teljesen az ellentétét tapasztaltuk Piliscsabán.
Nyitott és befogadó légkört tapasztaltunk. Felszabadultan mondhattuk el érzéseinket, gondolatainkat, nem kellett attól tartanunk, hogy vajon 'jó-e a szellemiségünk', hogyan ítélnek meg a többiek, akiknek más kérdéseik vagy más válaszaik vannak. Örültem, hogy egyéb keresztény vallásúakkal találkozhattam, mert az Ő megközelítéseik -egyes furcsaságok mellett persze- alakították az útkeresésemet, segítettek jobban pozicionálni magam. Akivel szóba elegyedtem, annak a részéről valódi érdeklődést éreztem és engem/minket is tényleg érdekelt a résztvevők eddig vallási pályája. A szektából való kiszabadulás összekötő ereje is jó néhány személyes beszélgetésre ösztönzött, sokakkal kapcsolatban baráti érzelmeink alakultak ki. És ami talán még izgalmasabb: megválaszolatlan kérdések tömkelegével indultunk haza. Azóta több vallási könyvet olvastam/olvasok.

Mi úrvacsorán nem vettünk részt, ez nekünk sok lett volna, amúgy is eljöttünk még előtte (így is terveztük).

A koszt-kvártély rendben, megfizethető.

Tudom ajánlani mindenki számára az őszinte részvételt, pozitív élmény.