Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tassi Nándor

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagyipari élelmi(halálmi)szer gyártók mindig arról próbálnak meggyőzni minket, hogy a termékeik idilli családi farmokról származnak, ugyanakkor ez a rózsaszínes-vérvörös kép nem is lehetne távolabb az igazságtól. Mostanában jelent meg egy légifotó-sorozat a brit Mishka Henner művésztől, mely…..
Tassi Nándor 2013.08.29 08:15:38
@GNandor: Nem egészen. Többen tartanak tehenet, kevesebb nem bevetett terület lesz, kevesebb parlag, kevesebb parlagfű. Érdekes hogy épp Buthán a "legorganikusabb" ország, miközben főleg hegyes-völgyes vidék. Az ember nem is feltételezné ezt ha csak a domborzati térképet nézi.
Mint ahogy hihetetlen hogy Németország sokkal több napenergiát képes hasznosítani mint az USA. Miközben Németország egy retves, állandóan esős ország ahol nincs semennyi sivatag, ellentétben az USÁ-van. (Aki volt Németországban több mint pár hónapot egyhuzamban az érti mire gondolok.)
Tassi Nándor 2013.08.29 09:16:38
@GNandor: Az árat mindig a termelés mennyisége és a kereslet határozza meg. Egyébként érdekelne a válaszod: ha a pl csirkefarhát 5000, vagy 50000 vagy 500000 lenne, biztos hogy az nem egy jó üzlet kezdete? Az piac be tudná "szabályozni" az árakat nagyon rövid idő alatt azzal hogy a környezetszennyezőkre olyan büntetéseket kell róni ami 1000x nagyobb előállítási árat eredményez - (szóval ne egy kommunista, kommunalakó hippinek nézz), csak épp kevesebb munkanélkülivel. Tudom hogy emiatt se a farmerek se a városlakók nem fognak szeretni...